Teletina je vrhunsko meso koje se više puta pokazala kao vrlo zahvalno. Možete ga spremiti na naglo, skuhati gulaš, napraviti bolognese, ispeći u pećnici, pripremiti se može doista na velik …
Goveđi medaljoni s tartufima
Za ugodnu romantičnu večeru ili ručak za cijelu obitelj, ponekad je dovoljno samo malo mašte i malo vremena. Želite li poseban doživljaj na tanjuru, jednostavnom kombinacijom ovih namirnica …
Punjena mesna štruca
Mesna štruca ukusno je jelo načinjeno od mljevenog mesa koje će vaši ukućani voljeti. Punite li je ovo jelo dobiva još jednu posebnu dimenziju i služi kao odlično glavno jelo kojeg se nećete …
Guska, izvor visokokvalitetnih proteina
Guska (lat. Anser cygnoides) je ptica selica, dobra letačica i plivačica, rasprostranjena po cijeloj Europi i Aziji. Potječe od divlje guske. Gornji dio perja joj je najčešće sive boje, no …
Piletina kao glavno jelo ili temeljac za juhu
Domaća je kokoš (lat. Gallus gallus) rasprostranjena po cijelom svijetu a smatra se kako je stigla iz zemalja jugoistočne Azije, Malezije i Indonezije. Ubrzo nakon širenja može se pronaći u …
Jela s roštilja
Koliko smo se puta znali naći u blizini neke kuće gdje nam je zamirišalo nešto pečeno sa roštilja. To nije uvije bilo meso nego kojekakve kombinacije u čijem smo mirisu znali uživati. Jela …
Šunka u tijestu
Šunka je poznata kao mesna prerađevina, odnosno polutrajni proizvod. Poznato je kako može biti sušena zajedno sa kožom ili bez nje. Danas postoji nekoliko stotina različitih vrsta šunki, s …
Piletina
Piletina kao vrsta jela, odnosno mesa postala je jako popularna i to zbog više razloga. Naime jedan od njih je zasigurno jednostavan i brz način spremanja većine jela, a drugi zasigurno …
Mesna rolada
Ako nas je nešto zaista veselilo kad smo trebali ići na ručak, tada je to zasigurno bila mesna rolada koja je sadržavala sve nama omiljene sastojke koje smo voljeli jesti. Pritom mislimo na …
Palačinke s mesom
Palačinke su danas postale nezaobilazna slastica na brojnim događanjima. Međutim iako smo ih upoznali kao poznatu slasticu punjenu čokoladom ili marmeladom, poznato je kako danas palačinke …