• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Teleći kotlet sa šampinjonima
teleci kotlet sampinjoni

Teleći kotlet sa šampinjonima

Objavljeno: 20.11.2013. Autor: Dubravka Kalafatić

Teletina je vrhunsko meso koje se više puta pokazala kao vrlo zahvalno. Možete ga spremiti na naglo, skuhati gulaš, napraviti bolognese, ispeći u pećnici, pripremiti se može doista na velik broj načina. Ovim receptom bilo da ga spremate za sebe ili obiteljski ručak, zamastit ćete brk a trbusi će zahvaljivati.

teleci kotlet sa sampinjonima

Kotlete posolite i popaprite pa zapecite na maslacu u velikoj tavi dok fino ne potamne a potom prebacite u vatrostalnu posudu. Za to vrijeme operite, očistite i na deblje ploške narežite šampinjone i nasjeckajte češnjak. Na ulju kojem ste pekli kotlete zapecite gljive, češnjak i ružmarin. Pirjajte pokriveno 5 minuta pa umakom prelijte kotlete. Vatrostalnu zdjelu pokrite i pecite u zagrijanoj pećnici na 170oC sat vremena. Poslužite toplo uz grančicu ružmarina a možete naribati i sira ako volite.

Sastojci:

  • 4 teleća kotleta
  • 200g šampinjona
  • 30 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar
  • ružmarin

Autor: D.K. Foto: Daniel Korzeniewski/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Čokoladni kolac

Turbo jednostavan čoko kolač

Nedjelja je dan za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući. Savršeni kolač zadovoljit će svakog čokoljupca.. Ma svakog slatkoljupca. Što …

Prekmurska gibanica

Gibanica je vrsta hrvatske slojevite pite, uglavnom nadjevene bijelim kravljim sirom sa uljem i jajima, ili s mesom, krumpirom, ili špinatom. Može se primjetiti kako je gibanica dosta slična piti, no razlika leži u nešto …

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

Prethodna objava: «rolada od kestena Rolada od kestena s čokoladom
Sljedeća objava: Škampi na buzaru skampi na buzaru»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.