Teletina je vrhunsko meso koje se više puta pokazala kao vrlo zahvalno. Možete ga spremiti na naglo, skuhati gulaš, napraviti bolognese, ispeći u pećnici, pripremiti se može doista na velik broj načina. Ovim receptom bilo da ga spremate za sebe ili obiteljski ručak, zamastit ćete brk a trbusi će zahvaljivati.
Kotlete posolite i popaprite pa zapecite na maslacu u velikoj tavi dok fino ne potamne a potom prebacite u vatrostalnu posudu. Za to vrijeme operite, očistite i na deblje ploške narežite šampinjone i nasjeckajte češnjak. Na ulju kojem ste pekli kotlete zapecite gljive, češnjak i ružmarin. Pirjajte pokriveno 5 minuta pa umakom prelijte kotlete. Vatrostalnu zdjelu pokrite i pecite u zagrijanoj pećnici na 170oC sat vremena. Poslužite toplo uz grančicu ružmarina a možete naribati i sira ako volite.
Sastojci:
- 4 teleća kotleta
- 200g šampinjona
- 30 g maslaca
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar
- ružmarin
Autor: D.K. Foto: Daniel Korzeniewski/Shutterstock