• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Šunka u tijestu
Šunka u tijestu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Šunka u tijestu

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Šunka je poznata kao mesna prerađevina, odnosno polutrajni proizvod. Poznato je kako može biti sušena zajedno sa kožom ili bez nje. Danas postoji nekoliko stotina različitih vrsta šunki, s tim da mi razlikujemo pečenu i prešanu šunku.

Šunka u tijestu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Šunka je danas postala nezaobilazna namirnica praktički svake obitelji, gdje svaka obitelj ima svoj recept kako dobiti ukusnu i kavlitetnu šunku. Poznato je kako se šunka može poslužiti samostalno, kao dio sendviča te kao dodatak raznim jelima.

Danas je šunka nezaobilazna namirnica za vrijeme okupljanja cijele obitelji tijekom Uskrsa, gdje uz šarene pisanice glavno mjesto za stolom zauzima upravo ona. Vjerujemo kako vam je možda pomalo i dosadila narezana šunka u klasičnom obliku. U tom slučaju savjetujemo šunku u tijestu, kao vrhunski specijalitet za te dane.

Šunka u tijestu:

  • 1 jaje
  • 1 paket svježeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 500 g domaće pečene šunke
  • tijesto za kruh
  • 1 dl vode
  • sol

Znači prvo trebate umjesiti tijesto za kruh i ostaviti ga neko vrijeme da se diže. U međuvremenu uzmite šunku i nakon što ste razvaljali tijesto, umotajte ju i ukrasite ostatkom tijesta te premažite tučenim jajetom. Šunku u tijestu je potrebno peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

torta s malinama i jogurtom

Osvježavajuća torta s malinama i jogurtom

Danas imam za vas ovu laganu, svježu i vrlo ukusnu tortu, prekrasna kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama. Sastojci potrebni za biskvit: 2 jaja 40 g glatkog brašna 15 g …

Londoneri – kolač kojem se uvijek vraćamo

Danas imam za vas londonere, ukusne starinske kolače koje vole sve generacije,posebno jer ga džem od marelica i aromatični orasi čine još prepoznatljivim! Ovo je klasik koji uvijek rado pripremamo za sve proslave i …

torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete …

Prethodna objava: « Rižoto od liganja
Sljedeća objava: Paštašuta »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.