• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Šunka u tijestu
Šunka u tijestu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Šunka u tijestu

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Šunka je poznata kao mesna prerađevina, odnosno polutrajni proizvod. Poznato je kako može biti sušena zajedno sa kožom ili bez nje. Danas postoji nekoliko stotina različitih vrsta šunki, s tim da mi razlikujemo pečenu i prešanu šunku.

Šunka u tijestu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Šunka je danas postala nezaobilazna namirnica praktički svake obitelji, gdje svaka obitelj ima svoj recept kako dobiti ukusnu i kavlitetnu šunku. Poznato je kako se šunka može poslužiti samostalno, kao dio sendviča te kao dodatak raznim jelima.

Danas je šunka nezaobilazna namirnica za vrijeme okupljanja cijele obitelji tijekom Uskrsa, gdje uz šarene pisanice glavno mjesto za stolom zauzima upravo ona. Vjerujemo kako vam je možda pomalo i dosadila narezana šunka u klasičnom obliku. U tom slučaju savjetujemo šunku u tijestu, kao vrhunski specijalitet za te dane.

Šunka u tijestu:

  • 1 jaje
  • 1 paket svježeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 500 g domaće pečene šunke
  • tijesto za kruh
  • 1 dl vode
  • sol

Znači prvo trebate umjesiti tijesto za kruh i ostaviti ga neko vrijeme da se diže. U međuvremenu uzmite šunku i nakon što ste razvaljali tijesto, umotajte ju i ukrasite ostatkom tijesta te premažite tučenim jajetom. Šunku u tijestu je potrebno peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

rafaelo-kocke

Rafaelo torta

Rafaelo torta raskošna je slastica koju mnogi obožavaju. Omiljena je među djecom, kao i među odraslima. Neodoljivo podsjeća na Raffaello kuglice, odnosno, vrlo mu sličan kolač, Rafaelo kocke. Ono što najviše volimo kod …

zdravi nougat namaz od ljesnjaka

Zdravi nougat namaz od lješnjaka

Lješnjak... To malo okruglo čudo koje nam priroda daje, bogato proteinima i dobrim mastima. Osim što imaju odličan okus i vrlo su zdravi, lješnjaci štite od bolesti srca, obiluju blagotvornim antioksidansima, mineralima …

torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete …

Prethodna objava: « Rižoto od liganja
Sljedeća objava: Paštašuta »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.