• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Šunka u tijestu
Šunka u tijestu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Šunka u tijestu

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Šunka je poznata kao mesna prerađevina, odnosno polutrajni proizvod. Poznato je kako može biti sušena zajedno sa kožom ili bez nje. Danas postoji nekoliko stotina različitih vrsta šunki, s tim da mi razlikujemo pečenu i prešanu šunku.

Šunka u tijestu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Šunka je danas postala nezaobilazna namirnica praktički svake obitelji, gdje svaka obitelj ima svoj recept kako dobiti ukusnu i kavlitetnu šunku. Poznato je kako se šunka može poslužiti samostalno, kao dio sendviča te kao dodatak raznim jelima.

Danas je šunka nezaobilazna namirnica za vrijeme okupljanja cijele obitelji tijekom Uskrsa, gdje uz šarene pisanice glavno mjesto za stolom zauzima upravo ona. Vjerujemo kako vam je možda pomalo i dosadila narezana šunka u klasičnom obliku. U tom slučaju savjetujemo šunku u tijestu, kao vrhunski specijalitet za te dane.

Šunka u tijestu:

  • 1 jaje
  • 1 paket svježeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 500 g domaće pečene šunke
  • tijesto za kruh
  • 1 dl vode
  • sol

Znači prvo trebate umjesiti tijesto za kruh i ostaviti ga neko vrijeme da se diže. U međuvremenu uzmite šunku i nakon što ste razvaljali tijesto, umotajte ju i ukrasite ostatkom tijesta te premažite tučenim jajetom. Šunku u tijestu je potrebno peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

svedski kolac

Švedski kolač

Zahvaljujući raznim kulturama i načinu življenja tako postoje i razni recepti iz svih krajeva svijeta. Švedski kolač je primjer koliko i strana kuhinja može biti dobra. Ovaj jednostavan  i ukusan kolač tipičan je za …

Palačinke s mesom

Palačinke su danas postale nezaobilazna slastica na brojnim događanjima. Međutim iako smo ih upoznali kao poznatu slasticu punjenu čokoladom ili marmeladom, poznato je kako danas palačinke možemo jesti i u slanoj …

Zdrava verzija popularnih brownies-a

Tek kada sami sebi priznate da ste ovisnik o šećeru, tek tada možete učiniti nešto po pitanju toga. I ne, NE MORATE se kažnjavati i odricati slatkog. Samo se odreknite nezdravih šećera i namirnica. Jer slatko ne znači …

Prethodna objava: « Rižoto od liganja
Sljedeća objava: Paštašuta »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.