• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Šunka u kruhu
Šunka u kruhu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Šunka u kruhu

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Polako se opet bliže dani Uskrsa, blagdana kada se opet svi okupljamo za stolom i uživamo u  vrhunski pripremljenim namirnicama. Naravno da se za Uskrs velik dio toga vrti oko rotkvica, mladog luka, šunke i naravno domaćeg kruha. No zasigurno ono što ne možemo izostaviti u svemu tome je šunka zapečena u kruhu.

Šunka u kruhu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Radi se o jednom tradicionalnom i prije svega starom receptu koji su naše mame naučile spremati od svojih baka i potom nama proslijedile taj recept. Moramo priznati da se zaista radi o pravoj sočnoj delikatesi koja izaziva oduševljenje i kod najvećih skeptika.

Šunka u kruhu:

  • sol
  • 5 jaja
  • 1 kg pečene šunke
  • 1 žlica šećera
  • 1 žumanjak
  • 100 g maslaca
  • 400 g glatkog brašna
  • pola vrećice suhog kvasca
  • 1 dl mlijeka

Šunku dobro očistite, odnosno operite. Nakon toga krenut ćete s miješanjem tijesta od svih gore navedenih sastojaka koje ćete potom ostaviti na toplom mjestu da se digne. Tijesto ćete nakon toga razvaljat na debljinu od 2 cm, kada ćete u samu sredinu staviti šunku koju ćete premazati žumanjkom.

Tijesto je potrebno dobro pritisnuti uz šunku tako se meso ne vidi, nakon čega šunku položite u posudu za pečenje. Stavite na 180 stupnjeva na otprilike sat vremena. Kako tijesto nebi zagorilo pokrijemo ga folijom. Pečenu šunku pritom ostavimo u kruhu da se ohladi nakon čega ju poslužimo.

Ako imate vremena dajte si truda, jer vjerujemo da će ukućani biti oduševljeni.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Griz od pira u čaju od mente

Jeste li ikada probali "After eight"? Mentu presvučenu u čokoladu? E, ako niste, ali i ako jeste, onda će vam se ovaj recept posebno sviđati jer griz nikada nije bio ukusniji. Recept za griz od pira: Sastojci: 2 …

domaći keksi

Domaći keksi

Ovi fini domaći keksi sveukupno će vam oduzeti jedan sat vremena a vaša obitelj i prijatelji će ih obožavati. Mogu stajati pa su pogodni i za pečenje oko blagdana, ali sumnjamo da će koji preživjeti duže od dan dva. Nije …

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada je jedan od kolača koji je svaka mama pa čak i baka napravila barem pet puta u životu. Doduše one su ih radile većinom s pekmezom, ali zna se, s domaćim! Mekani biskvit i nježno punjenje savršena je kombinacija …

Prethodna objava: «zdrava hrana Zdrava hrana
Sljedeća objava: Božićni keksi »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.