• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Šunka u kruhu
Šunka u kruhu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Šunka u kruhu

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Polako se opet bliže dani Uskrsa, blagdana kada se opet svi okupljamo za stolom i uživamo u  vrhunski pripremljenim namirnicama. Naravno da se za Uskrs velik dio toga vrti oko rotkvica, mladog luka, šunke i naravno domaćeg kruha. No zasigurno ono što ne možemo izostaviti u svemu tome je šunka zapečena u kruhu.

Šunka u kruhu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Radi se o jednom tradicionalnom i prije svega starom receptu koji su naše mame naučile spremati od svojih baka i potom nama proslijedile taj recept. Moramo priznati da se zaista radi o pravoj sočnoj delikatesi koja izaziva oduševljenje i kod najvećih skeptika.

Šunka u kruhu:

  • sol
  • 5 jaja
  • 1 kg pečene šunke
  • 1 žlica šećera
  • 1 žumanjak
  • 100 g maslaca
  • 400 g glatkog brašna
  • pola vrećice suhog kvasca
  • 1 dl mlijeka

Šunku dobro očistite, odnosno operite. Nakon toga krenut ćete s miješanjem tijesta od svih gore navedenih sastojaka koje ćete potom ostaviti na toplom mjestu da se digne. Tijesto ćete nakon toga razvaljat na debljinu od 2 cm, kada ćete u samu sredinu staviti šunku koju ćete premazati žumanjkom.

Tijesto je potrebno dobro pritisnuti uz šunku tako se meso ne vidi, nakon čega šunku položite u posudu za pečenje. Stavite na 180 stupnjeva na otprilike sat vremena. Kako tijesto nebi zagorilo pokrijemo ga folijom. Pečenu šunku pritom ostavimo u kruhu da se ohladi nakon čega ju poslužimo.

Ako imate vremena dajte si truda, jer vjerujemo da će ukućani biti oduševljeni.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

sampite-torta

Recept za šampite

Šampite bude sjećanja na djetinjstvo i na neke prošle dane. Iako danas pomalo zaboravljene, i dalje su jedan od najboljih i često pripremanih kolača mnogih kućanstava. Riječ je o jednostavnom kolaču, čija je priprema …

panna cotta

2 recepta za desert koji oduševljava: Panna cotta

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije barem jednom uzdahnula pri pogledu na ovaj izgledom savršen desert. Panna Cotta je klasičan talijanski desert koji se priprema od nekoliko sastojaka koje većina nas ima kod kuće. …

cokoladni pereci

Čokoladni pereci

Svakog će čokoljupca ova poslastice posebno razveseliti a posebno jer je za pripremu dovoljno svega 20 minuta. Razveselite stoga svoje ukućane ili goste ovim ukusnim čokoladnim perecima i zaradite sve same petice za …

Prethodna objava: «zdrava hrana Zdrava hrana
Sljedeća objava: Božićni keksi »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.