• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Šunka u kruhu
Šunka u kruhu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Šunka u kruhu

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Polako se opet bliže dani Uskrsa, blagdana kada se opet svi okupljamo za stolom i uživamo u  vrhunski pripremljenim namirnicama. Naravno da se za Uskrs velik dio toga vrti oko rotkvica, mladog luka, šunke i naravno domaćeg kruha. No zasigurno ono što ne možemo izostaviti u svemu tome je šunka zapečena u kruhu.

Šunka u kruhu, Foto: Barone Firenze/Shutterstock

Radi se o jednom tradicionalnom i prije svega starom receptu koji su naše mame naučile spremati od svojih baka i potom nama proslijedile taj recept. Moramo priznati da se zaista radi o pravoj sočnoj delikatesi koja izaziva oduševljenje i kod najvećih skeptika.

Šunka u kruhu:

  • sol
  • 5 jaja
  • 1 kg pečene šunke
  • 1 žlica šećera
  • 1 žumanjak
  • 100 g maslaca
  • 400 g glatkog brašna
  • pola vrećice suhog kvasca
  • 1 dl mlijeka

Šunku dobro očistite, odnosno operite. Nakon toga krenut ćete s miješanjem tijesta od svih gore navedenih sastojaka koje ćete potom ostaviti na toplom mjestu da se digne. Tijesto ćete nakon toga razvaljat na debljinu od 2 cm, kada ćete u samu sredinu staviti šunku koju ćete premazati žumanjkom.

Tijesto je potrebno dobro pritisnuti uz šunku tako se meso ne vidi, nakon čega šunku položite u posudu za pečenje. Stavite na 180 stupnjeva na otprilike sat vremena. Kako tijesto nebi zagorilo pokrijemo ga folijom. Pečenu šunku pritom ostavimo u kruhu da se ohladi nakon čega ju poslužimo.

Ako imate vremena dajte si truda, jer vjerujemo da će ukućani biti oduševljeni.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

čokoladni kolači

Čokoladni kolači

Čokoladu je prvo potrebno izlomiti na relativno male komadiće koji će se moći lakše otopiti. Zatim ulijte u zdjelicu i 4 žlice vode i sve mješajte neprestano na laganoj vatri. Trebala bi biti tekuća i lijepe teksture, …

kikiriki kakao torta

Kikiriki kakao torta

Čokolada i kikiriki maslac su baš dobitna kombinacija, još kad su spojeni u jednu finu tortu dobijete pravu eksploziju okusa. Kakao biskvit za ovu tortu, iako je bez jaja, jako je sočan i pun okusa. Krema je na bazi …

Orange curd bez jaja

Orange curd bez jaja

CURD je voćna krema porijeklom iz Engleske, a vrlo je slična marmeladi od citrusa. U tradicionalnom receptu sastoji se od svježe iscjeđenog soka nekog citrusnog voća (najčešće je to limun), naribane korice istog voća, …

Prethodna objava: «zdrava hrana Zdrava hrana
Sljedeća objava: Božićni keksi »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.