• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Šunka u kruhu na malo drugačiji način
kruh punjen sunkom

Šunka u kruhu na malo drugačiji način

Objavljeno: 17.04.2019. Autor: Irena Gavran

Malo sam eksperimentirala sa šunkom u kruhu i mogu vam reći da je ispalo savršeno. Donosim recept za kruh punjen rolanom šunkom, pršutom, hrenom i jajima. Isplati se svaka sekunda pripreme.

Recept za šunku u kruhu

Šunka u kruhu

Sastojci za nadjev

  • 5 tvrdo kuhanih jaja
  • 400 g rolane šunke
  • 100 g hrena
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g pršuta

Priprema nadjeva

  • 200g rolane šunke narežite na tanke šnite.
  • Preostalih 200g sameljite (u sjeckalici ili blenderu) pa dodajte hren, vrhnje za kuhanje i jedno kuhano jaje.
  • Još malo smiksajte da se sve poveže. Dobit ćete smjesu sličnu pašteti.

Sastojci za kruh

  • 300 g brašna
  • 2 dcl toplog mlijeka
  • Pola vrećice kvasca
  • Žličica šećera
  • Žličica soli
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • Žličica ulja
  • Jaje za premazivanje

Priprema kruha

  • Brašno uspite u posudu u kojoj ćete mijesiti kruh i napravite rupu u sredini.
  • U toplo mlijeko stavite žličicu šećera i kvasac pa ostavite da kvasac nadođe. Smjesu dodajte brašnu, kao i sol, kiselo vrhnje i ulje.
  • Mijesite par minuta. Prekrijete krpom i ostavite tijesto 20ak min na toplom.
  • Kad je tijesto odstojalo, prebacite ga na površinu koju ste posuli brašnom.
  • Razvite ga u pravokutnik debljine 1 cm.
  • Na sredinu tijesta posložite cca 6 kriški pršuta, na pršut poslažite tanko rezanu šunku, pa premažite smjesom od hrena i šunke i posložite 4 kuhana jaja u niz.
  • Kruh pažljivo zarolajte pa ga okrenite neka vam rubovi budu dolje da se ne razdvoji prilikom pečenja a krajeve dobro zatvorite kako ne bi curio nadjev.
  • Kruh pokrijete krpom i ostavite 10 minuta na toplom da odmori.
  • Kruh premažite umućenim jajetom i pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 200ºC.

uskrsna šunka u kruhu

To je to! Savršeno za poslužiti za Uskrs. Dobar tek!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

beze baiser kore

Recept za beze kore

Beze (baiser) kore čest su temelj raznih kolača, torti i drugih slastica. Kolači poput Ledenog vjetra ili Pavlove torte ne bi bili tako neobični ni ukusni da nema ove vrste kora. Odlična su suprotnost klasičnim …

Istarske fritule

Osim dalmatinskih fritula koje nam mame uzdahe svaki put kad ih probamo, tu su i čuvene istarske fritule koje poput dalamtinskih predstavljaju pravo slatko otkriće svaki put kad ih probamo. Fritule su danas poznate kao …

čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Čokolada i višnja je jedna od omiljenih kombinacija, a tako je i kod mene. U ovom receptu sam podlogu radila kao veliki prhki keks, pa se malo teže rezala kad se dođe do tog dijela, a s druge strane sam dobila onu …

Prethodna objava: « Mini kuglofi koji će vas osvojiti na prvi pogled
Sljedeća objava: Proljetna salata sa svježim sirom i indijskim oraščićima proljetna salata sa svjezim sirom i indijskim orascicima»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.