• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Šunka u kruhu na malo drugačiji način
kruh punjen sunkom

Šunka u kruhu na malo drugačiji način

Objavljeno: 17.04.2019. Autor: Irena Gavran

Malo sam eksperimentirala sa šunkom u kruhu i mogu vam reći da je ispalo savršeno. Donosim recept za kruh punjen rolanom šunkom, pršutom, hrenom i jajima. Isplati se svaka sekunda pripreme.

Recept za šunku u kruhu

Šunka u kruhu

Sastojci za nadjev

  • 5 tvrdo kuhanih jaja
  • 400 g rolane šunke
  • 100 g hrena
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g pršuta

Priprema nadjeva

  • 200g rolane šunke narežite na tanke šnite.
  • Preostalih 200g sameljite (u sjeckalici ili blenderu) pa dodajte hren, vrhnje za kuhanje i jedno kuhano jaje.
  • Još malo smiksajte da se sve poveže. Dobit ćete smjesu sličnu pašteti.

Sastojci za kruh

  • 300 g brašna
  • 2 dcl toplog mlijeka
  • Pola vrećice kvasca
  • Žličica šećera
  • Žličica soli
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • Žličica ulja
  • Jaje za premazivanje

Priprema kruha

  • Brašno uspite u posudu u kojoj ćete mijesiti kruh i napravite rupu u sredini.
  • U toplo mlijeko stavite žličicu šećera i kvasac pa ostavite da kvasac nadođe. Smjesu dodajte brašnu, kao i sol, kiselo vrhnje i ulje.
  • Mijesite par minuta. Prekrijete krpom i ostavite tijesto 20ak min na toplom.
  • Kad je tijesto odstojalo, prebacite ga na površinu koju ste posuli brašnom.
  • Razvite ga u pravokutnik debljine 1 cm.
  • Na sredinu tijesta posložite cca 6 kriški pršuta, na pršut poslažite tanko rezanu šunku, pa premažite smjesom od hrena i šunke i posložite 4 kuhana jaja u niz.
  • Kruh pažljivo zarolajte pa ga okrenite neka vam rubovi budu dolje da se ne razdvoji prilikom pečenja a krajeve dobro zatvorite kako ne bi curio nadjev.
  • Kruh pokrijete krpom i ostavite 10 minuta na toplom da odmori.
  • Kruh premažite umućenim jajetom i pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 200ºC.

uskrsna šunka u kruhu

To je to! Savršeno za poslužiti za Uskrs. Dobar tek!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

muffini s malinama

Eksplozija voćnih okusa – muffini s malinama

Nakon čokoladnih muffina s čokoladnim preljevom koje smo imali jučer, vrijeme je za malu promjenu u okusima. Ovi lagani i sočni muffini u kombinaciji naranče i vanilije punjeni malinama, a za koje nam je recept poslala …

Palačinke s orasima

Brze i ukusne palačinke s orasima

Postoji li netko tko ne voli palačinke? Sumnjamo! Najukusnije su one koje nas vraćaju u djetinjstvo i obuzimaju nas lijepim osjećajima topline i sreće. A jedne od takvih su vječno popularne palačinke s orasima. Mekane, …

red velvet

Red Velvet

Red Velvet torta će vam donijeti još više ljubavi u ove „valentinovske“ dane, jer kad spojite oku ugodnu tortu čiji biskvit se crveni od stida jer ga je poljubila savršena krema od mascarponea, tko vas ne bi volio jer …

Prethodna objava: « Mini kuglofi koji će vas osvojiti na prvi pogled
Sljedeća objava: Proljetna salata sa svježim sirom i indijskim oraščićima proljetna salata sa svjezim sirom i indijskim orascicima»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.