• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Srneći ragu
srneći ragu

Srneći ragu

Objavljeno: 24.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Što napraviti za ručak, a da se svidi svima? Teško je pronaći jelo koje će zadovoljiti ukuse mnogih, ali zato se možete barem malo približiti. Srneći ragu je odličan recept od kojeg će prste polizati i najveći skeptici. Srneći ragu je vrhunsko jelo, a meso da bi postiglo još bolji okus, prije pripremanja mora biti u marinadi barem 24 sata.

srneći ragu

Meso možete marinirati na puno načina, ali najviše se preporuča pac od raznih začina. Srnetina se nakon toga pohranjuje u hladnjak gdje treba stajati između 24 i 48 h. Nećete pogriješiti i ako stoji duže od dva dana, ali treba paziti na rok trajanja. Meso marinirajte od sastojaka poput ružmarina, češnjaka u prahu, soli i peršina.

Izrežite meso na manje komadiće i stavite da se pirja na rastopljenom maslacu. Dolijte malo vode kako vam meso ne bi izgorilo i nakon nekoliko minuta stavite šampinjone, luk, češnjak i nastavite dinstati. Ne zaboravite na papar i sol. Kada je meso gotovo stavite malo gustina kako bi saft dobio željenu gustoću.

Sastojci za srneći ragu su:

  • 250 g srnetine
  • papar
  • sol
  • 40 g maslaca
  • pola češnja češnjaka
  • 50 g šampinjona
  • 1 luk
  • 1/2 velike žlice gustina
  • češnjak u prahu
  • peršin
  • ružmarin

Autor: S.Š., Foto: a9photo/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

čokoladni kolač s tikvicama

Brzi čokoladni kolač s tikvicama

Danas vam donosim recept za najsočniji kolač na planeti. Stvarno je fin, brzo se priprema i preukusan je. Sigurna sam da većinu namirnica već imate u kuhinji pa nemate izgovor da ga ne napravite. Ako volite ovakve suhe …

domaca granola

Granola – domaći musli s maslacem od lješnjaka

Kupovni musli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije. Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg …

Brze i ukusne čokoladne kocke

Čokolada je postala sinonim za nešto fino i ukusno. Postala je sinonim za namirnicu za koju je skoro svaki drugi čovjek zainteresiran. Iako je davno u naš svijet došla kao gorak okus nečeg novog, zahvaljujući dvojici …

Prethodna objava: «sok od jabuke Sok od jabuke
Sljedeća objava: Sok od mrkve sok od mrkve»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.