• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Srneći ragu
srneći ragu

Srneći ragu

Objavljeno: 24.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Što napraviti za ručak, a da se svidi svima? Teško je pronaći jelo koje će zadovoljiti ukuse mnogih, ali zato se možete barem malo približiti. Srneći ragu je odličan recept od kojeg će prste polizati i najveći skeptici. Srneći ragu je vrhunsko jelo, a meso da bi postiglo još bolji okus, prije pripremanja mora biti u marinadi barem 24 sata.

srneći ragu

Meso možete marinirati na puno načina, ali najviše se preporuča pac od raznih začina. Srnetina se nakon toga pohranjuje u hladnjak gdje treba stajati između 24 i 48 h. Nećete pogriješiti i ako stoji duže od dva dana, ali treba paziti na rok trajanja. Meso marinirajte od sastojaka poput ružmarina, češnjaka u prahu, soli i peršina.

Izrežite meso na manje komadiće i stavite da se pirja na rastopljenom maslacu. Dolijte malo vode kako vam meso ne bi izgorilo i nakon nekoliko minuta stavite šampinjone, luk, češnjak i nastavite dinstati. Ne zaboravite na papar i sol. Kada je meso gotovo stavite malo gustina kako bi saft dobio željenu gustoću.

Sastojci za srneći ragu su:

  • 250 g srnetine
  • papar
  • sol
  • 40 g maslaca
  • pola češnja češnjaka
  • 50 g šampinjona
  • 1 luk
  • 1/2 velike žlice gustina
  • češnjak u prahu
  • peršin
  • ružmarin

Autor: S.Š., Foto: a9photo/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

Londoneri – kolač kojem se uvijek vraćamo

Danas imam za vas londonere, ukusne starinske kolače koje vole sve generacije,posebno jer ga džem od marelica i aromatični orasi čine još prepoznatljivim! Ovo je klasik koji uvijek rado pripremamo za sve proslave i …

Schwarzwald torta koja izaziva oduševljenje

Sigurno je velik broj vas čuo za ovaj poznati desert koji nas svaki put iznova oduševi, jer ako volite voćni tip kolača tada je ovo zasigurno dobitna kombinacija. Samo ime torte došlo je od jedne od najpoznatijih …

Prethodna objava: «sok od jabuke Sok od jabuke
Sljedeća objava: Sok od mrkve sok od mrkve»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.