Što napraviti za ručak, a da se svidi svima? Teško je pronaći jelo koje će zadovoljiti ukuse mnogih, ali zato se možete barem malo približiti. Srneći ragu je odličan recept od kojeg će prste polizati i najveći skeptici. Srneći ragu je vrhunsko jelo, a meso da bi postiglo još bolji okus, prije pripremanja mora biti u marinadi barem 24 sata.
Meso možete marinirati na puno načina, ali najviše se preporuča pac od raznih začina. Srnetina se nakon toga pohranjuje u hladnjak gdje treba stajati između 24 i 48 h. Nećete pogriješiti i ako stoji duže od dva dana, ali treba paziti na rok trajanja. Meso marinirajte od sastojaka poput ružmarina, češnjaka u prahu, soli i peršina.
Izrežite meso na manje komadiće i stavite da se pirja na rastopljenom maslacu. Dolijte malo vode kako vam meso ne bi izgorilo i nakon nekoliko minuta stavite šampinjone, luk, češnjak i nastavite dinstati. Ne zaboravite na papar i sol. Kada je meso gotovo stavite malo gustina kako bi saft dobio željenu gustoću.
Sastojci za srneći ragu su:
- 250 g srnetine
- papar
- sol
- 40 g maslaca
- pola češnja češnjaka
- 50 g šampinjona
- 1 luk
- 1/2 velike žlice gustina
- češnjak u prahu
- peršin
- ružmarin
Autor: S.Š., Foto: a9photo/Shutterstock