• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Srneći ragu
srneći ragu

Srneći ragu

Objavljeno: 24.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Što napraviti za ručak, a da se svidi svima? Teško je pronaći jelo koje će zadovoljiti ukuse mnogih, ali zato se možete barem malo približiti. Srneći ragu je odličan recept od kojeg će prste polizati i najveći skeptici. Srneći ragu je vrhunsko jelo, a meso da bi postiglo još bolji okus, prije pripremanja mora biti u marinadi barem 24 sata.

srneći ragu

Meso možete marinirati na puno načina, ali najviše se preporuča pac od raznih začina. Srnetina se nakon toga pohranjuje u hladnjak gdje treba stajati između 24 i 48 h. Nećete pogriješiti i ako stoji duže od dva dana, ali treba paziti na rok trajanja. Meso marinirajte od sastojaka poput ružmarina, češnjaka u prahu, soli i peršina.

Izrežite meso na manje komadiće i stavite da se pirja na rastopljenom maslacu. Dolijte malo vode kako vam meso ne bi izgorilo i nakon nekoliko minuta stavite šampinjone, luk, češnjak i nastavite dinstati. Ne zaboravite na papar i sol. Kada je meso gotovo stavite malo gustina kako bi saft dobio željenu gustoću.

Sastojci za srneći ragu su:

  • 250 g srnetine
  • papar
  • sol
  • 40 g maslaca
  • pola češnja češnjaka
  • 50 g šampinjona
  • 1 luk
  • 1/2 velike žlice gustina
  • češnjak u prahu
  • peršin
  • ružmarin

Autor: S.Š., Foto: a9photo/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Čokoladni linzeri – savršeni božićni keksići

Linzeri, sitni, mali kolačići koji su neizostavan dio blagdanskog stola. Fino prhko tijesto s marmeladom ili čokoladom je sve što je potrebno za savršen Božić. Najpopularniji keksići koji se za vrijeme blagdana nalaze u …

kremšnita

Kremšnite

Kako je ovaj divan desert postao tako popularan u našoj zemlji? Doputovao je na naše prostore u glavi slastičara Đure Lukačića koji je radio u Beču i zatim između dva rata odlučio počastiti svoje sunarodnjake ovom divnom …

Toffifee keksi

Zabavni i ukusni Toffifee keksi

Ako ovog Božića želite napraviti nešto malo drugačije keksiće, a koji će posebno oduševiti najmanje onda imam nešto cool za vas. Koliko god volimo klasike poput vanilin kiflica, linzera i medenjaka ponekad je baš fora …

Prethodna objava: «sok od jabuke Sok od jabuke
Sljedeća objava: Sok od mrkve sok od mrkve»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.