• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Palačinke / Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Objavljeno: 19.02.2019. Autor: Darko Debić

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina slobodno prilagodite sebi i svom ukusu.

Recept za šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

srilankanske palacinke

Sastojci za palačinke:

  • 2 jaja
  • 300 g brašna (pola glatko, pola oštro)
  • 4,5 dl mlijeka
  • 40 g šećera
  • 1,5 dl mineralne vode
  • sol
  • malo ribane korice limuna
  • jedan vanilin šećer
  • pola žličice kurkume
  • 3 žlice ulja i još malo ulja za pečenje palačinki

Priprema palačinki:

  1. Umutiti jaja sa šećerom, solju i vanilijom uz dodatak mlijeka.
  2. Stalno miješati mikserom, dodavati brašno i dalje miksati.
  3. Dodati koricu limuna, 3 žlice ulja, mineralnu vodu i kurkumu.
  4. Izmiksati u glatku masu. Sve ovo možete napraviti i štapnim mikserom.
  5. Na ugrijanoj tavi koju ste lagano premazali uljem peći palačinke, samo s jedne strane, palačinke trebaju biti tanke i ako vam se smjesa čini gustom, dodajte još mlijeka.

Sastojci za nadjev:

  • 100 g brašna kokosa
  • 40 g smeđeg šećera
  • 120 ml kokosovog mlijeka
  • 30 g kokosove masnoće
  • 30 g maslaca
  • 1 čajna žličica meda
  • pola čajne žličice cimeta
  • na vrh noža kardamoma
  • 1 čajna žličica kakao praha

Priprema nadjeva:

  1. U lončić staviti maslac, kokosovu masnoću, smeđi šećer, med, cimet, kardamom i kakao prah.
  2. Staviti lončić na vatru i zakuhati, dodati kokos i miješati. Ako vam se čini da je smjesa presuha, dodati još kokosovog mlijeka ili kravljeg mlijeka.
  3. Također možete dodati i malo džema od marelica, tako će vam smjesa biti sočnija.

Na svaku palačinku staviti jednu žlicu nadjeva, na onu stranu palačinke koja je bila na tavi i zarolati.

srilankanske palacinke presjek

Na Šri Lanci uz ove palačinke poslužuju i sirup od nektara cvijeta palme. Umjesto sirupa možete upotrijebiti javorov sirup ili sirup od datulja.

U slast!

Darko Debić
Darko Debić

Ja sam Darko! Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice, prateći sezonu, jer namirnice koje dospijevaju u određeno godišnje doba, tada su i na vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Na nagovor prijatelja (i njihovo traženje recepata za isprobana jela) pokrenuo sam blog Samo jedan griz i istoimeni profil na Instagramu.

Kategorija: Palačinke

Želite se zasladiti?

Slatka bomba: Snickers tart

Tartovi i pite su deserti po mojoj mjeri. Volim eksperimentirati s nadjevima i punjenjima i čuditi se kako je svaka kombinacija sve bolja i bolja. Ovo je recept za tart koji me okusom jako podsjeća na Snickers sa …

sacher torta

Sacher torta

Sacher torta među najpoznatijim je tortama na svijetu i zaštićeni je suvenir austrijske prijestolnice. Ukusna i neodoljiva za sve čokoljupce, prava je kraljica među tortama. Vrijeme je da osjetite duh Beča i počastite …

cokoladna babka

Čokoladna babka – najukusniji čokoladni kruh

Predivno mekano tijesto, aromatizirano narančom i rumom te punjeno bogatom čokoladnom kremom - cure vam sline?!? I meni isto kod pomisli na ovu predivnu čokoladnu štrucu, poznatu pod nazivom čokoladna babka. Ako ste …

Prethodna objava: «pletenica s nutellom i ljesnjacima Pletenica s Nutellom i lješnjacima
Sljedeća objava: Med od maslačka staklenke meda»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.