• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Špagete od tikvica s umakom od avokada

Špagete od tikvica s umakom od avokada

Objavljeno: 05.02.2019. Autor: Ivana Zajačko

Bogatstvo okusa i zdravlja na tanjuru nikad nije bilo jednostavnije i zato dijelim s vama ovaj recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i okusom ovog umaka koji se jednostavno savršeno slaže sa sirovim tikvicama.

Obična tjestenina lagano pada u zaborav, revoluciju su donijele tikvice. Kažu da je spiralizator za povrće je jedan od prodavanijih kućanskih “aparata” u posljednje vrijeme. Nije ni čudno kad je ovo zaista savršeno! Pogotovo kada dođete navečer kući iz izlaska, s posla ili treninga. Gotovo je odmah, zasitno je, zdravo i ne pada teško na želudac.

Recept za špagete od tikvica:

spagete od tikvica s rajcicom

Sastojci:

  • 1 avokado
  • 1/2 šalice (2 dl) bademovog nezaslađenog mlijeka
  • 1 česanj češnjaka
  • 1 žlica soka od limuna ili limete
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • Začini po želji : bosiljak, kurkuma, kajenski papar, chilli.
  • Svježi peršin ili bosiljak
  • Tikvice
  • Svjeza rajčica ili paprika

Priprema:

  1. Tikvice narežite na špagete pomoću spiralizatora.
  2. Za umak sve sastojke pomješajte u blenderu i miksajte dok ne dobijete glatki umak. Ako vam je umak pregust, po potrebi dodavajte žlicu po žlicu vode sve dok ne dobijete željenu gustoću.
  3. “Špagete” prelijte umakom i pospite sjeckanim svježim peršinom (bosiljkom), sitno sjeckanom svježom rajčicom ili paprikom.

Vrijeme pripreme: nikad brže nisam napravila ručak/večeru!

Dobar tek!

Ivana Zajačko
Ivana Zajačko

Ja sam Ivana. Vukovarka s trenutnom adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla (Whole Foods Plant Based). Strast su mi slastice stoga sam se nedavno posvetila proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica. Inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih recepata, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo! Posebno bih izdvojila svoju specijalnost u izradi pralina.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Išleri

Sigurno ne postoji osoba koja može reći kako barem jednom u životu nije uživala u slatkom. Danas slatko zaista podrazumijeva velik broj recepata, gdje možemo vidjeti velik broj kolača, torti, keksa i svih drugih slastica …

krafne s kremom od naranče

Slasna kombinacija pokladnog klasika s narančom i šaumom

Recept za krafne Sastojci: 30 dkg glatkog brašna 15 dkg oštrog brašna 1 cijelo jaje 1 žumanjak 3 jušne žlice šećera malo soli vanilin šećer malo ribane korice naranče na vrh noža kurkume …

torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite. 70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u …

Prethodna objava: «kefirni umak i popecci od tikvica Kefirni umak s popečcima od tikvica
Sljedeća objava: Intervju s food blogerom: Darko Debić – Samo jedan griz »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.