Bogatstvo okusa i zdravlja na tanjuru nikad nije bilo jednostavnije i zato dijelim s vama ovaj recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i okusom ovog umaka koji se jednostavno savršeno slaže sa sirovim tikvicama.
Obična tjestenina lagano pada u zaborav, revoluciju su donijele tikvice. Kažu da je spiralizator za povrće je jedan od prodavanijih kućanskih “aparata” u posljednje vrijeme. Nije ni čudno kad je ovo zaista savršeno! Pogotovo kada dođete navečer kući iz izlaska, s posla ili treninga. Gotovo je odmah, zasitno je, zdravo i ne pada teško na želudac.
Recept za špagete od tikvica:
Sastojci:
- 1 avokado
- 1/2 šalice (2 dl) bademovog nezaslađenog mlijeka
- 1 česanj češnjaka
- 1 žlica soka od limuna ili limete
- 1 žlica maslinovog ulja
- Sol i papar
- Začini po želji : bosiljak, kurkuma, kajenski papar, chilli.
- Svježi peršin ili bosiljak
- Tikvice
- Svjeza rajčica ili paprika
Priprema:
- Tikvice narežite na špagete pomoću spiralizatora.
- Za umak sve sastojke pomješajte u blenderu i miksajte dok ne dobijete glatki umak. Ako vam je umak pregust, po potrebi dodavajte žlicu po žlicu vode sve dok ne dobijete željenu gustoću.
- “Špagete” prelijte umakom i pospite sjeckanim svježim peršinom (bosiljkom), sitno sjeckanom svježom rajčicom ili paprikom.
Vrijeme pripreme: nikad brže nisam napravila ručak/večeru!
Dobar tek!
Ja sam Ivana. Vukovarka s trenutnom adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla (Whole Foods Plant Based). Strast su mi slastice stoga sam se nedavno posvetila proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica. Inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih recepata, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo! Posebno bih izdvojila svoju specijalnost u izradi pralina.