• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Slatkaton – božićno maratonsko pečenje kolača
slatkaton bozicno maratonsko pecenje kolaca

Slatkaton – božićno maratonsko pečenje kolača

Objavljeno: 29.11.2018. Autor: Maja Zajačko

13. prosinca ove godine u Zagrebu, Zvijezda organizira prvi hrvatski Slatkaton. Inspiriran hackatonom – događajem u kojem se timovi ili individualci, putem nekog zadatka, kroz 24 ili 48 sati (bez prestanka) natječu da osmisle, računalno kreiraju i predstave najprimjenjivije rješenje za zadani problem, Slatkaton je nešto kraća, slađa verzija hackatona.

Slatkaton je zamišljen kao 12-satni maraton individualnih amatera slastičara u pečenju kolača i jedinstveno je slastičarsko natjecanje u Hrvatskoj. 10 amatera slastičara će dobiti zadatke i natjecati se u tri (3) različite kategorije testa kreativnosti i vještine.

Ovaj izazov obuhvaća pečenje torte, pečenje prhkih kolača i kreiranje božićnog kolača s potpisom, a sve to u određenom vremenu, jer će se božićni kolač s potpisom morati točno u 21:00 sat predati žiriju na ocjenjivanje.

Pravite fantastičnu kremu od vanilije s višnjama i marcipanom ili možda čokoladnu tortu s brusnicama? Od vas se traži da pustite mašti na volju i osmislite recept za koji smatrate da mu nitko neće moći odoljeti. Pošaljite ga na email adresu: [email protected] i ne zaboravite na ključni sastojak – Zvijezda margarin.

Poznata hrvatska glumica Ana Begić će biti domaćica i vodit će cijeli događaj dok će vas u žiriju dočekati Bojana Gregorić čija djeca obožavaju slastice, ljubiteljica slastica i kolumnistica Andrea Andrassy, Nada Ivanjko, nastavnica slastičarstva pri zagrebačkom Ugostiteljsko-turističkom učilištu te Darko Kontin, poznati hrvatski gastro bloger koji će ujedno svim kandidatima i natjecateljima održati i malu radionicu fotografije slastica.

bozicni kolac

Slatkaton se odvija u dva (2) kruga:

  1. krug traje u vremenskom razdoblju od 26.11.2018 00:00 sati do 05.12.2018 23:59 sati. Uključuje slanje motivacijskog pisma (do 1800 znakova s razmacima) u kojem kandidati moraju napisati zašto smatraju da je baš njegov kolač zaslužio titulu najboljeg božićnog kolača i autorskog recepta za božićni kolač. Motivacijsko pismo i recept se šalju na email adresu: [email protected]
  2. krug se odvija 13.12.2018. od 9:00 sati do 21:00 sat na Zagrebačkom velesajmu (prostor Enzite, paviljon 14a, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb)

Nagradni fond Slatkatona:

  1. nagrada – 10 000 kuna na potrošačkoj kartici, poklon paket Zvijezda proizvoda i podjela recepta na web stranici https://www.zvijezda.hr/ i njihovim društvenim mrežama
  2. nagrada – 5 000 kuna na potrošačkoj kartici i poklon paket Zvijezdinih proizvoda
  3. nagrada – 3 000 kuna na potrošačkoj kartici i poklon paket Zvijezdinih proizvoda

te nagrade:

  • Nagrada za najbolji kolač s prhkim tijestom – kuharica po izboru Priređivača i poklon paket Zvijezdinih proizvoda
  • Nagrada za najbolju tortu – kuharica prema izboru Priređivača i poklon paket Zvijezdinih proizvoda
  • Ostali natjecatelji drugog kruga bit će nagrađeni paketima Zvijezdinih proizvoda

Kako sudjelovati:

  • Kandidati sudjeluju u prvom krugu tako da na email adresu [email protected] pošalju svoju prijavu (ime, prezime i kontakt telefon) uz recept za božićni kolač s potpisom i motivacijsko pismo zašto je vaš božićni kolač najbolji božićni kolač do 05.12.2018. u 23:59 sati.
  • Recept za božićni kolač s potpisom mora sadržavati popis i točne količine svih sastojaka te proces pripreme.
  • Jedan od sastojaka obavezno mora biti Zvijezda margarin
  • Motivacijsko pismo mora sadržavati do 1800 znakova (s razmacima).
  • Priređivač će pregledati sve prijave kandidata te izabrati 10 najkreativnijih koji će ući u drugi krug natjecanja.
  • Drugi krug natjecanja obuhvaća pripremu tri (3) različita kolača pred žirijem koje pripremi Priređivač u skladu s vremenskim rokom i zadanim uputama.

Zadaci:

  1. zadatak je izrada kolača od prhkog tijesta uz točno zadano vremensko razdoblje, karakteristike i rok koje će kandidati saznati prilikom sudjelovanja, na licu mjesta.
  2. zadatak je izrada torte uz točno zadano vremensko razdoblje, karakteristike i rok koje će također kandidati saznati pri pripremama za 2. zadatak (a nakon 1. zadatka), na licu mjesta.
  3.  zadatak je izrada kolača s potpisom (autorskog kolača) s kojim su se kandidati prijavili u 1. krug natjecanja (kolač koji ste poslali prilikom prijave uz motivacijsko pismo)

Kandidatima neće biti dozvoljena priprema niti jednog zadatka unaprijed, sve će se morati pripremati u vremenu i lokaciji održavanja drugog natječaja.

Ocjenjivanje

  • Kreativnost recepata će se ocjenjivati ocjenama od 1 do 10.
  • Kreativnost recepta će se također ocjenjivati ocjenama od 1 do 10
  • 10 natjecatelja koji budu imali najveći zbroj bodova bit će pozvani pridružiti se drugom krugu natjecanja. Ukoliko se netko od pozvanih ne odazove na sudjelovanje do 08.12.2018, njegovo mjesto će popuniti sljedeći kandidat s najvećim brojem bodova

Proglašenje dobitnika

  • Pobjednici u zadacima i 2. i 3. nagrada će biti dodijeljena u drugom krugu od strane žirija na temelju kreativnosti i vještine pripreme. Žiri će sve radove ocjenjivati ocjenama od 1 do 10 na licu mjesta. Natjecatelj s najvećim ukupnim brojem bodova žirija bit će proglašen pobjednikom. Isto vrijedi i za natjecatelje koji osvoje 2. i 3. mjesto.
  • Pobjednike i dobitnika nagrada će obavijestiti Priređivač odmah po isteku natječaja 13.12.2018. godine

Mislite da imate recept za najbolji božićni kolač? Prijavite se… Sretno!

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

Torta od kokosa

Za razliku od čokoladne torte ili recimo voćne torte koje su dosta česte na tanjurima prilikom raznih svečanosti, to nije slučaj sa tortom od kokosa. Razlog vjerojatno leži u tome što se radi o torti specifičnog okusa …

Zobeni kolačići

Zobeni kolačići – zdravi snack za plažu

Pripremamo se za godišnji odmor i naš plan je zasigurno izležavanje na plaži i upijanje pozitivne energije sunca i mora. Pazite da pijete dovoljno tekućine i da sa sobom uvijek imate nešto za prigristi. Službeno mogu …

Monte kolač

Monte kolač – omiljeni mliječni desert

Prije 5, 6 godina nije prošla nedjelja da nismo jeli ovaj kolač. Poslije ručka, mama podijeli svakom po ogromni komad i svejedno nam nije dosta. Idemo u goste, čeka nas Monte. Dolaze gosti, pravi se Monte (pa čak i sami …

Prethodna objava: «zdravi nougat namaz od ljesnjaka Zdravi nougat namaz od lješnjaka
Sljedeća objava: Intervju s food blogericom: Nina Stojanov intervju s ninom stojanov naslovna»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.