Jedan brzi recept za rješavanje ovih ostataka šunke i kulena. Pokupila sam sve što se dalo pokupiti i od svojih i od suprugovih roditelja. 🤭 I mirna sam cijeli tjedan.
Pripremila sam vam par #leftoverfriendly recepata, pa počinjem s najbržim…😉
Recept za brzinski slani tart
Sastojci
- 1 razvijeno tijesto za pizzu ili svježe lisnato
- 150 g krem sira
- 1 jaje
- Meso i začini po želji
Priprema tijesta
- Tijesto odmotajte i stavite na papir za pečenje.
- Rubove presavijete kako nadjev ne bi curio.
- Tijesto izbockajte vilicom.
Priprema nadjeva i tarta
- Za nadjev dobro promiješajte sir i jaje, začinite sa soli i paprom po želji. Nadjev izlijte po tijestu i poravnajte.
- Pobacajte šunku, kulen, pršut, salamu ili što ste odlučiti izbaciti iz hladnjaka.
- Pecite na 180ºC 20ak minuta dok se nadjev ne stisne a rubovi zapeku.
To je to! Brzinski tart za “čišćenje” hladnjaka nakon Uskrsa. Dobar tek!
Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.