• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Škampi na buzaru
skampi na buzaru

Škampi na buzaru

Objavljeno: 21.11.2013. Autor: Dubravka Kalafatić

Škampi su delicija za sve gurmane. Pripremiti se mogu na nekoliko tradicionalnih načina od čega najčešće u rižotima i tjesteninama te na buzaru, čime zbog naglašene arome slove kao najpoznatije jadransko riblje jelo. Zbog toga, škampi na buzaru, postali su jedna od najcjenjenijih poslastica mediteranske kuhinje.

skampi na buzaru

Pozivamo vas da iskušate ovaj tradicionalni recept i uživate u harmoniji okusa koje pruža. Postupak je jednostavan i ne oduzima previše vremena što ovo jelo čini još primamljivije.

Ogulite luk i češnjak, nasjeckajte ih te stavite pirjati na vruće maslinovo ulje. Rajčicu polijte vrućom vodom, pustite da odstoji par minuta pa uklonite kožicu. Sitno je nasjeckajte i dodajte luku uz žličicu šećera. Mrkvu naribajte pa dodajte umaku. Posolite, popaprite, dodajte peršin, bosiljak i pirjajte sve zajedno 10tak minuta. Zatim zalijte vinom i dodajte škampe. Sve sastojke dobro promiješajte, poklopite i pustite pirjati još 20tak minuta na umjerenoj vatri, uz povremeno miješanje i dolijevanje vode po potrebi.

Sastojci:

  • 30 škampa
  • 500g rajčice
  • 150g luka
  • 150g mrkve
  • 3 češnja češnjaka
  • 150ml bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica šećera
  • sol, papar
  • peršin, bosiljak

Autor: D.K. Foto: OLEKSANDR SHEVCHENKO/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

američke palačinke s medenom kremom

Američke palačinke s medenom kremom od aronije

Kad vam padne šećer najbolje rješenje za taj problemčić leži upravo u američkim palačinkama. Ja sam za ovu priliku koristila Letifico medenu kremu od aronije i sjeckane bademe i kombinacija je odlična, stoga evo …

Brze i ukusne čokoladne kocke

Čokolada je postala sinonim za nešto fino i ukusno. Postala je sinonim za namirnicu za koju je skoro svaki drugi čovjek zainteresiran. Iako je davno u naš svijet došla kao gorak okus nečeg novog, zahvaljujući dvojici …

zdravi nougat namaz od ljesnjaka

Zdravi nougat namaz od lješnjaka

Lješnjak... To malo okruglo čudo koje nam priroda daje, bogato proteinima i dobrim mastima. Osim što imaju odličan okus i vrlo su zdravi, lješnjaci štite od bolesti srca, obiluju blagotvornim antioksidansima, mineralima …

Prethodna objava: «teleci kotlet sampinjoni Teleći kotlet sa šampinjonima
Sljedeća objava: Kruške punjene suhim voćem kruske s vocem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.