• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Škampi na buzaru
skampi na buzaru

Škampi na buzaru

Objavljeno: 21.11.2013. Autor: Dubravka Kalafatić

Škampi su delicija za sve gurmane. Pripremiti se mogu na nekoliko tradicionalnih načina od čega najčešće u rižotima i tjesteninama te na buzaru, čime zbog naglašene arome slove kao najpoznatije jadransko riblje jelo. Zbog toga, škampi na buzaru, postali su jedna od najcjenjenijih poslastica mediteranske kuhinje.

skampi na buzaru

Pozivamo vas da iskušate ovaj tradicionalni recept i uživate u harmoniji okusa koje pruža. Postupak je jednostavan i ne oduzima previše vremena što ovo jelo čini još primamljivije.

Ogulite luk i češnjak, nasjeckajte ih te stavite pirjati na vruće maslinovo ulje. Rajčicu polijte vrućom vodom, pustite da odstoji par minuta pa uklonite kožicu. Sitno je nasjeckajte i dodajte luku uz žličicu šećera. Mrkvu naribajte pa dodajte umaku. Posolite, popaprite, dodajte peršin, bosiljak i pirjajte sve zajedno 10tak minuta. Zatim zalijte vinom i dodajte škampe. Sve sastojke dobro promiješajte, poklopite i pustite pirjati još 20tak minuta na umjerenoj vatri, uz povremeno miješanje i dolijevanje vode po potrebi.

Sastojci:

  • 30 škampa
  • 500g rajčice
  • 150g luka
  • 150g mrkve
  • 3 češnja češnjaka
  • 150ml bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica šećera
  • sol, papar
  • peršin, bosiljak

Autor: D.K. Foto: OLEKSANDR SHEVCHENKO/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa

Posljednjih godina u Hrvatskoj se obilježavanje Valentinova kao dana zaljubljenih uglavnom veže uz utjecaj zapadnjačke „kulture“ konzumerizma. Ali u jednom dijelu lijepe naše, iz ranijih dana postoji jedan drugačiji …

bijela torta s marakujom

Bijela torta sa marakujom

Ovo je vrlo ukusna i jednostavna torta koja je gotova u samo pola sata. Marakuja je nešto što ne koristimo često u izradi kolača, ali za ovu tortu će vam biti potrebno samo 2 dcl soka od marakuje kako biste joj dali ono …

Prekmurska gibanica

Gibanica je vrsta hrvatske slojevite pite, uglavnom nadjevene bijelim kravljim sirom sa uljem i jajima, ili s mesom, krumpirom, ili špinatom. Može se primjetiti kako je gibanica dosta slična piti, no razlika leži u nešto …

Prethodna objava: «teleci kotlet sampinjoni Teleći kotlet sa šampinjonima
Sljedeća objava: Kruške punjene suhim voćem kruske s vocem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.