Upijam sunce, odmaram mozak od svih problema, odmaram želudac od silnih ćevapa i pljeskavica koje sam pojela za 1.maj. I živim na ovom semifreddu. Toliko je savršen da će kod nas vjerojatno biti cijelo ljeto na meniju. 😉
Recept za semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom
Sastojci
- 300 g šumskog voća (odmrznuti)
- 100 g šećera
- 60 ml vode
- Prstohvat soli
- 3 bjelanjka
- 250 ml vrhnja za šlag
Priprema
- Prvo izblendajte voće i šećer.
- Nakon bledanja možete voće protisnuti kroz sitno cjedilo, ako ne volite koštice pod zubima. Ja nisam, jer volim teksturu koju postignem sa cijelim voćem.
- Krenite sa pripremom sirupa. Vodu, šećer i sol stavite u posudu pa na jakoj vatri kuhajte dok se šećer ne otopi. Smanjite na srednje slabu vatru i kuhajte par minuta dok tekućina ne postane gustoće sirupa.
- U međuvremenu počnite miksati bjelanjke. Kad se počeo stvarati snijeg, počnite sipati vrući sirup, ali skoz lagano. Miksajući bez stajanja, uspite sav sirup. Sad slijedi najteži dio..
- Miksati morate par minuta, dok se bjelanci ne prohlade u procesu skoro do sobne temperature.
- Dodajte im pire od voća i sjedinite.
- Vrhnje za šlag istucite u čvrsti snijeg, pa špatulom lagano umiješajte u smjesu.
- Kalup za kruh obložite prozirnom folijom sa svih strana. Ja sam dno posula sa par žličica Nutelle, i istresla pola smjese, pa opet posula sa par žličica nutelle i istresla ostatak.
- Pospite sa još par žličica Nutelle i neka Nutella bude u tankom sloju, kako biste lakše rezali kad se ohladi.
- Prekrijete sa folijom odozgo i stavite u zamrzivač preko noći.
Prije posluživanja izvadite pola sata i režite na komade vrućim nožem.
To je to! Rajski desert savršen za ljetno osvježenje. U slast!
Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.