• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Rolada od bijele čokolade i likera od kave
Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Objavljeno: 01.03.2019. Autor: Nevena Josipović

Rolada je jedan od kolača koji je svaka mama pa čak i baka napravila barem pet puta u životu. Doduše one su ih radile većinom s pekmezom, ali zna se, s domaćim!

Mekani biskvit i nježno punjenje savršena je kombinacija svake rolade. Pri tome morate pripaziti da se biskvit ne peče predugo, maksimalno 10 minuta. Ako se prepeče nećete ga moći zarolati i popucati će. Ako napravite više kreme znajte da će vam ona prilikom rolanja izaći van, što isto nije dobro, stoga treba biti u oprezu i s količinom kreme.

Ova rolada sadrži čokoladni mekani biskvit s nježnom kremom od bijele čokolade i likera od kave.

Recept za roladu od bijele čokolade i likera od kave

rolat od bijele cokolade i kave

Sastojci za tijesto:

  • 6 jaja
  • 20 dag šećera
  • 12 dag glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 40 grama kakaa u prahu

Priprema:

  1. Bjelanjke izradite u čvrst snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom, te dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Smjesa će vam biti jako gusta i malo tvrđa ali to je sasvim normalno.
  2. Zatim u smjesu dodajte 5 žlica snijega od bjelanjaka te dobro izmiksajte.
  3. Ostatak snijega umiješajte s pjenjačom.
  4. U lim 30×20 stavite papir za pečenje te izlijte smjesu.
  5. Pecite ju u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 9 minuta.
  6. Kada je biskvit pečen, još vruć zarolajte zajedno s papirom za pečenje, ili možete kuhinjsku krpu posuti šećerom u prahu pa maknuti papir i zarolati tijesto zajedno s krpom.
  7. Pustite da se ohladi.

Sastojci za kremu:

  • 12 dag bijele čokolade
  • 5 žlica mlijeka
  • 4 žlice likera od kave
  • 12 dag šećera u prahu
  • 18 dag maslaca

Priprema:

  1. Čokoladu zajedno s mlijekom na srednje jakoj vatri otopite.
  2. Pustite da se malo prohladi pa dodajte liker od kave.
  3. Zatim šećer u prahu izmiksajte s omekšalim maslacem te dodajte u bijelu čokoladu.
  4. Ponovo sve dobro izmiksajte da dobijete lijepu gustu kremu.
  5. Biskvit odmotajte i premažite s 1/3 kreme.
  6. Ponovo zarolajte te ostatkom kreme premažite biskvit izvana.
  7. Možete ga posuti kakaom u prahu.
Nevena Josipović
Nevena Josipović

Ja sam Nevena, vlasnica bloga Mama Drama. Obožavam kuhati i jednostavno provoditi vrijeme u kuhinji. Ljubav prema slasticama dogodila se slučajno, kada sam iz dosade napravila svoj prvi kolač i shvatila da želim isprobavati različite recepte i spajati nespojivo. Stoga, svaki slodoban trenutak koristim za izradu kolača i torti pa se nadam da ćete uživati u njima koliko i ja. Naravno, u početku nisam znala puno, učila sam i još učim, pa moje prve recepte promatrajte kao relativno uspješne eksperimente 🙂 Drago mi je kada dobijem neka pitanja i kada mogu pomoći prijateljici kuharici, jer sam i ja to isto morala naučiti. Inače, po zanimanju sam grafički dizajner, stoga je fotografija moja druga ljubav. Spojiti fotografiju i slastice moja je dobitna kombinacija.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Čokoladni kolac

Turbo jednostavan čoko kolač

Nedjelja je dan za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući. Savršeni kolač zadovoljit će svakog čokoljupca.. Ma svakog slatkoljupca. Što …

jaffa torta

Jaffa torta u 4 sloja koju će svi obožavati

Jednom sam na blogu @domacica.sanja pročitala kako je ona od svoje mame stekla jednu lijepu naviku, a to je da kada ima najavljene goste, ukoliko ima vremena, ispeče kolač, a rado ga ponese i u goste. Isto to sam ja …

Puslice

Okus djetinjstva: Puslice

Ima li išta slađe nego kada u usta stavimo slatku puslicu, oku privlačnu, hrskavu i zamamnu slasticu koja se u dodiru s nepcem topi, očara nam okusne pupoljke i nestane u sekundi, kao da je iz mašte pobjegla. Priprema …

Prethodna objava: « Princes krafne koje ćete obožavati
Sljedeća objava: Mousse au Chocolat torta torta mousse au chocolate»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.