• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Rolada od bijele čokolade i likera od kave
Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Objavljeno: 01.03.2019. Autor: Nevena Josipović

Rolada je jedan od kolača koji je svaka mama pa čak i baka napravila barem pet puta u životu. Doduše one su ih radile većinom s pekmezom, ali zna se, s domaćim!

Mekani biskvit i nježno punjenje savršena je kombinacija svake rolade. Pri tome morate pripaziti da se biskvit ne peče predugo, maksimalno 10 minuta. Ako se prepeče nećete ga moći zarolati i popucati će. Ako napravite više kreme znajte da će vam ona prilikom rolanja izaći van, što isto nije dobro, stoga treba biti u oprezu i s količinom kreme.

Ova rolada sadrži čokoladni mekani biskvit s nježnom kremom od bijele čokolade i likera od kave.

Recept za roladu od bijele čokolade i likera od kave

rolat od bijele cokolade i kave

Sastojci za tijesto:

  • 6 jaja
  • 20 dag šećera
  • 12 dag glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 40 grama kakaa u prahu

Priprema:

  1. Bjelanjke izradite u čvrst snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom, te dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Smjesa će vam biti jako gusta i malo tvrđa ali to je sasvim normalno.
  2. Zatim u smjesu dodajte 5 žlica snijega od bjelanjaka te dobro izmiksajte.
  3. Ostatak snijega umiješajte s pjenjačom.
  4. U lim 30×20 stavite papir za pečenje te izlijte smjesu.
  5. Pecite ju u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, 9 minuta.
  6. Kada je biskvit pečen, još vruć zarolajte zajedno s papirom za pečenje, ili možete kuhinjsku krpu posuti šećerom u prahu pa maknuti papir i zarolati tijesto zajedno s krpom.
  7. Pustite da se ohladi.

Sastojci za kremu:

  • 12 dag bijele čokolade
  • 5 žlica mlijeka
  • 4 žlice likera od kave
  • 12 dag šećera u prahu
  • 18 dag maslaca

Priprema:

  1. Čokoladu zajedno s mlijekom na srednje jakoj vatri otopite.
  2. Pustite da se malo prohladi pa dodajte liker od kave.
  3. Zatim šećer u prahu izmiksajte s omekšalim maslacem te dodajte u bijelu čokoladu.
  4. Ponovo sve dobro izmiksajte da dobijete lijepu gustu kremu.
  5. Biskvit odmotajte i premažite s 1/3 kreme.
  6. Ponovo zarolajte te ostatkom kreme premažite biskvit izvana.
  7. Možete ga posuti kakaom u prahu.
Nevena Josipović
Nevena Josipović

Ja sam Nevena, vlasnica bloga Mama Drama. Obožavam kuhati i jednostavno provoditi vrijeme u kuhinji. Ljubav prema slasticama dogodila se slučajno, kada sam iz dosade napravila svoj prvi kolač i shvatila da želim isprobavati različite recepte i spajati nespojivo. Stoga, svaki slodoban trenutak koristim za izradu kolača i torti pa se nadam da ćete uživati u njima koliko i ja. Naravno, u početku nisam znala puno, učila sam i još učim, pa moje prve recepte promatrajte kao relativno uspješne eksperimente 🙂 Drago mi je kada dobijem neka pitanja i kada mogu pomoći prijateljici kuharici, jer sam i ja to isto morala naučiti. Inače, po zanimanju sam grafički dizajner, stoga je fotografija moja druga ljubav. Spojiti fotografiju i slastice moja je dobitna kombinacija.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Galette sa smokvama

Galette sa smokvama – bez glutena

Danas vam donosim jedan recept koji je, zbog jednostavnosti pripreme, savršen za vruće ljetne dane kad vam se ne da pripremati nešto komplicirano, a želite uživati u savršenstvu okusa. Obožavam Galette u svim …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i boja, u ovom ukusnom kolaču možemo uživati i u druge dane. Možemo slobodno reći da se radi o poprilično zahvalnoj slastici …

Palačinke s orasima

Brze i ukusne palačinke s orasima

Postoji li netko tko ne voli palačinke? Sumnjamo! Najukusnije su one koje nas vraćaju u djetinjstvo i obuzimaju nas lijepim osjećajima topline i sreće. A jedne od takvih su vječno popularne palačinke s orasima. Mekane, …

Prethodna objava: « Princes krafne koje ćete obožavati
Sljedeća objava: Mousse au Chocolat torta torta mousse au chocolate»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.