• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Brzinski ručak: rižoto od gljiva
Rižoto od gljiva

Brzinski ručak: rižoto od gljiva

Objavljeno: 30.03.2019. Autor: Sanja Štetić

Riža je jedna od namirnica koje su u samom vrhu zastupljenosti u ljudskoj prehrani i postoji bezbroja načina na koje se može pripremati, a najpopularniji način je zasigurno – rižoto. Među popularnije vrste rižota spadaju rižoto s plodovima mora i rižoto od gljiva.

Rižoto od gljiva jedno je od bezvremenskih jela koje se može poslužiti samostalno ili kao prilog, a možete ga raditi od nekoliko vrsta gljiva, što će doprinijeti bogatstvu okusa.

Ako ste u potrazi za receptom za brzinski ručak, donosimo vam upute kako pripremiti kremasti rižoto s gljivama koji će se sigurno svidjeti vašim ukućanima, ali i vama. Priprema ovog jela nije komplicirana, ali da biste napravili zaista dobar rižoto od gljiva, kvaliteta namirnica je imperativ. Najvažnije je odabrati pravu rižu, a kad je u pitanju priprema ovakvog jela, nećete pogriješiti ako se odlučite za rižu kratkog zrna.

U nastavku pročitajte koji su ostali potrebni sastojci i kako pripremiti kremast i ukusan rižoto.

Sastojci za rižoto od gljiva

  • litra vode
  • 5 dag maslaca
  • 30 dag gljiva
  • 35 dag riže
  • 1 žlica vegete
  • 1 luk
  • peršin
  • malo parmezana
  • 8 žlica ulja
  • malo bijelog vina

Priprema rižota

  1. Uzmite gljive i narežite ih na listiće, te isjeckajte luk
  2. Na zagrijanoj tavi, na ulju popržite luk i gljive koje ćete potom posuti vinom i čekati da vino ispari
  3. Dodajete rižu koju ste prethodno skuhali
  4. Sve lagano promiješate i na kraju dodajte maslaca, peršina i malo parmezana

To je to! Ako se odlučite raditi rižot od nekoliko vrsta gljiva, dobra kombinacija su vrganji, crne trube i bukovače. Suhe vrganje i crne trube prije namočite u malo vruće vode kako bi omekšale. Crnim trubama je potrebno malo više vremena da omekšaju pa ih možete namočiti dosta ranije.

Uz gljive možete kombinirati sve vrste povrća koje trenutno imate u hladnjaku: mrkva, paprika, malo mahuna, mogućnosti su beskrajne. Dobar tek!

Foto: Einladung_zum_Essen /Pixabay

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Čokoladni kuglof

Kuglof je s vremenom postao kolač u kojem smo naučili svi uživati. Radi se o kolaču koji je polako postao simbolom nečeg veselog i blagdanskog, kada se svi okupljamo za stolom i uživamo u svečanim danima. Kuglof …

krempsnita

Recept za kremšnite

Svi smo ponekad poželjeli pripremiti kod kuće kremšnite kao iz slastičarne. Iako za njihovu pripremu treba malo duže vremena, okus je nenadmašiv i priprema se svakako ispati. No, u moru recepata treba izabrati najbolji. …

Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj …

Prethodna objava: « Recept za savršeno pečeni odojak
Sljedeća objava: Teletina pod pekom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.