• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Riblja juha
riblja juha

Riblja juha

Objavljeno: 09.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Bistra, krem juha ili možda riblja juha? Ako ste ljubitelj ribe i svjesni ste kako bi ju trebalo konzumirati barem dva puta tjedno, onda sigurno znate da ribu možete spremiti na nekoliko načina, bilo da ste ju ispekli u pećnici, tavi i roštilju ili da ste od nje napravili slasnu juhu u kojoj će svi uživati.

riblja juha

Odlučite li se za riblju juhu imate izbor birati ribu koju hoćete, a kuhari preporučuju najviše bijele ribe. Slijedi recept koji uključuje oslić i nekoliko ostalih sastojaka. Pripremite prvo oslić tako što ćete ga narezati na nekoliko komada i očistiti ga od kostiju.

Usitnite luk kako bi ga kasnije mogli skuhati zajedno sa ostalim začinima, a kada ste to napravili uzmite lonac i počnite slagati sastojke. Stavite luk, ribu i češnjak koji ste prethodno usitnili, dolijte vode i ne zaboravite na ružmarin, peršin, sol i nekoliko kapi ulja. Uključite vatru i kuhajte dok ne zavrije zatim smanjite vatru i nastavite dok riba nije gotova. Kada je riba kuhana maknite ju s vatre, procijedite, posolite i kuhajte još nekoliko minuta.

Za riblju juhu potrebni su vam ovi sastojci:

  • 1 kg oslića
  • malo soli,
  • luk
  • maslinovo ulje
  • 1 mala žlica ružmarina
  • 2 male žlice peršina
  • 1 režanj češnjaka

Autor: S.Š., Foto: Ekaterina Nikitina/Shutterstock

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

Čokoladni linzeri – savršeni božićni keksići

Linzeri, sitni, mali kolačići koji su neizostavan dio blagdanskog stola. Fino prhko tijesto s marmeladom ili čokoladom je sve što je potrebno za savršen Božić. Najpopularniji keksići koji se za vrijeme blagdana nalaze u …

Speculaas keksi

Speculaas keksi – recept

Vjerujemo da ste do sada već stotinu puta jeli Speculaas kekse. I to najčešće one kupovne. Posebno ih volimo za vrijeme zime, jer imaju karakterističan okus cimeta, kliničića, đumbira i ostalih začina koji podsjećaju na …

torta od jagoda

Torta od jagoda

Postoji li osoba koja bi mogla odoljeti ovako ukusnoj torti od jagoda? Mi je ne znamo jer ovo ukusno voće oduševljava jednako i mlade i stare. Ovaj atraktivan recept jednostavan je za pripremu i zahtjeva vrlo malo …

Prethodna objava: «pohane bukovače Pohane bukovače
Sljedeća objava: Punjene tikvice s mesom punjene tikvice s mesom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.