Bistra, krem juha ili možda riblja juha? Ako ste ljubitelj ribe i svjesni ste kako bi ju trebalo konzumirati barem dva puta tjedno, onda sigurno znate da ribu možete spremiti na nekoliko načina, bilo da ste ju ispekli u pećnici, tavi i roštilju ili da ste od nje napravili slasnu juhu u kojoj će svi uživati.
Odlučite li se za riblju juhu imate izbor birati ribu koju hoćete, a kuhari preporučuju najviše bijele ribe. Slijedi recept koji uključuje oslić i nekoliko ostalih sastojaka. Pripremite prvo oslić tako što ćete ga narezati na nekoliko komada i očistiti ga od kostiju.
Usitnite luk kako bi ga kasnije mogli skuhati zajedno sa ostalim začinima, a kada ste to napravili uzmite lonac i počnite slagati sastojke. Stavite luk, ribu i češnjak koji ste prethodno usitnili, dolijte vode i ne zaboravite na ružmarin, peršin, sol i nekoliko kapi ulja. Uključite vatru i kuhajte dok ne zavrije zatim smanjite vatru i nastavite dok riba nije gotova. Kada je riba kuhana maknite ju s vatre, procijedite, posolite i kuhajte još nekoliko minuta.
Za riblju juhu potrebni su vam ovi sastojci:
- 1 kg oslića
- malo soli,
- luk
- maslinovo ulje
- 1 mala žlica ružmarina
- 2 male žlice peršina
- 1 režanj češnjaka
Autor: S.Š., Foto: Ekaterina Nikitina/Shutterstock