• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
rebarca

Glavna jela

Tražite recept za vaše sljedeće glavno jelo? Dobrodošli nam došli – ovdje ćete pronaći isprobane recepte za glavna jela te mnoštvo ideja za vaš sljedeći ručak.

Vi ste ovdje: Naslovnica / Arhiva zaRecepti / Glavna jela

Hlap, morski rak kao specijalitet

Hlap (lat. Homarus gammarus) je morki rak iz porodice Nephropidae. Poznat je i kao lap, karlo, rarog, njakar, humer i ralog. Pojam hlap je slavenskog podrijetla, a znači "težak momak koji …

Dalmatinska pašticada, vrhunac dalmatinske kuhinje

dalmatinska pašticada

Pašticada je poznata kao tradicionalno dalmatinsko jelo od goveđeg buta koje se danas sprema na više načina. Pašticada se smatra vrhuncem dalmatinske kuhinje, gdje se u originalnu pašticadu …

Orada (komarča)

Komarča (lat. Sparus aurata), pripada u porodicu ljuskavki (Sparidae). Naziv komarča nije jedinstven za čitavu jadransku obalu. U upotrebi se nalazi tridesetak imena, od kojih možemo …

Jastog

Jastog (lat. Palinurus elephas) spada u skupinu morskih člankonožaca koji ne posjeduju velika klješta. Obzirom da predstavljaju iznimno cijenjenu namirnicu u kulinarstvu, područjima koja su …

Losos

Losos (lat. Salmoniformes) je riba koja uglavnom naseljava područja sjeverne polutke. Najviše ih nalazimo i u skandinavskim zemljama te na sjevernom dijelu SAD-a. Život lososa je zanimljiv …

Piletina kao glavno jelo ili temeljac za juhu

Domaća je kokoš (lat. Gallus gallus) rasprostranjena po cijelom svijetu a smatra se kako je stigla iz zemalja jugoistočne Azije, Malezije i Indonezije. Ubrzo nakon širenja može se pronaći u …

Recept za tortilje

tortilja

Tortilje su danas postale sinonim za meksičku kuhinju i predstavljaju nevjerojatnu kombinaciju okusa i boja. Kod tortilja je najbolje to što se pune po vlastitoj želji. Znači nema nekog …

Pureći medaljoni

Kako se polako bliži proljeće tako sve više razmišljamo o malo laganijoj hrani koja će više odgovarati našoj probavi. Kada spomenemo laganiju hranu svi uglavnom pomislimo na povrće, što je u …

Punjena pureća prsa

Pureća prsa su kao i pileća preporučljivo su meso za svakoga tko voli jesti malo laganiju hranu. Naime ako malo bolje pogledate skoro svaka dijeta u svoj obrok uvrštava pileće ili pureće …

Punjeni lungić

punjeni lungić

Kada krenemo razmišljati o specijalitetima, prvo pomislimo na razne vrste mesa, jer ipak veći dio populacije jede raznovrsno, ali meso svakako najviše. Među fine odreske spada i sam …

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Interim pages omitted …
  • Go to page 8
  • Go to page 9
  • Go to page 10
  • Go to page 11
  • Go to Next Page »

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

RSS Vege.hr

  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
  • Najbolji veganski proteinski dodaci
  • Mlijeko od lješnjaka

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2022. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.