• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Recept za tortilje
tortilja

Recept za tortilje

Objavljeno: 29.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Tortilje su danas postale sinonim za meksičku kuhinju i predstavljaju nevjerojatnu kombinaciju okusa i boja. Kod tortilja je najbolje to što se pune po vlastitoj želji. Znači nema nekog pravila bitno je samo da se ti okusi unutar lepinje slažu.

Najbolje od svega je što kod tortilje nadjev radite kako vama odgovara. Neki će reći kako im nadjev ne treba, budući da im se sviđa samo tijesto, koje i nije tako lošeg okusa kada se malo prepeče na tavi.

Tortilje i njihov način spremanja razlikuju se i u samom Meksiku. Recept je uglavnom isti, jedino što se radi o manjim varijacijama, promjenama u sastavu povrća ili mesa. Dakle svaki kraj ima svoj način spremanja tog jela.

Dva najpopularnija načina spremanja tortilja odnose se na tortilje u tavu, a drugi na tortilje u pećnici.

Tortilje u tavi

  • 4 komada tortilja
  • pileća prsa
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica luka
  • malo naribanog sira za pizzu
  • malo vrhnja za kuhanje

Prvo što napravite je nasjeckate luk i pustite da se pirja neko vrijeme. Kada primjetite da je luk gotov dodajete prethodno narezane paprike na kockice i pileća prsa. Sve zajedno pirjate dok meso i paprika nisu gotovi, a zatim dodajete malo sira i vrhnja za kuhanje.

Kada je smjesa gotova napunite svaku od tih tortilja i stavite ih da se zapeku u pećnici na otprilike 15 minuta na 180 stupnjeva.

Tortilje u pećnici

  • 400 g mljevenog mesa
  • 6 tortilja
  • 1 luk
  • 300 g pelati
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • malo kukuruza

Uzmete narezani luk i propirjate ga na tavi, nakon čega dodajete mljeveno meso. Kada meso dobije željenu boju dodajete narezane pelate, dvije čaše vode te paprike. Pustite da malo prokuha, a potom dodate kukuruz. Kada je smjesa gotova napunite svaku tortilju i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva.

Nije vam dosta? Probajte i zapečene tortilje s piletinom ili vegansku verziju sirovih tortilja od kelja.

Foto: caldix/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Griz od pira u čaju od mente

Jeste li ikada probali "After eight"? Mentu presvučenu u čokoladu? E, ako niste, ali i ako jeste, onda će vam se ovaj recept posebno sviđati jer griz nikada nije bio ukusniji. Recept za griz od pira: Sastojci: 2 …

zdrava krostata

Zdrava čokoladna krostata s kikirikijem

Meni nema boljeg deserta od talijanske krostate. Bila ona voćna ili čokoladna, ja ju obožavam, jer Talijani jako dobro znaju što je dobar desert. Savršeni spoj prhkog tijesta i čokoladne kreme je nešto što mogu jesti i …

Džem od jagoda

Vjerojatno ste dosada imali priliku više puta u životu probati džem od nekog voća. No koliko se put dogodilo da niste znali razliku recimo između džema i marmelade. Nekima se vjerujemo to dogodilo barem jednom u životu, …

Prethodna objava: « Pašticada od tune
Sljedeća objava: Hladna pašta »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.