• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Recept za tortilje
tortilja

Recept za tortilje

Objavljeno: 29.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Tortilje su danas postale sinonim za meksičku kuhinju i predstavljaju nevjerojatnu kombinaciju okusa i boja. Kod tortilja je najbolje to što se pune po vlastitoj želji. Znači nema nekog pravila bitno je samo da se ti okusi unutar lepinje slažu.

Najbolje od svega je što kod tortilje nadjev radite kako vama odgovara. Neki će reći kako im nadjev ne treba, budući da im se sviđa samo tijesto, koje i nije tako lošeg okusa kada se malo prepeče na tavi.

Tortilje i njihov način spremanja razlikuju se i u samom Meksiku. Recept je uglavnom isti, jedino što se radi o manjim varijacijama, promjenama u sastavu povrća ili mesa. Dakle svaki kraj ima svoj način spremanja tog jela.

Dva najpopularnija načina spremanja tortilja odnose se na tortilje u tavu, a drugi na tortilje u pećnici.

Tortilje u tavi

  • 4 komada tortilja
  • pileća prsa
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica luka
  • malo naribanog sira za pizzu
  • malo vrhnja za kuhanje

Prvo što napravite je nasjeckate luk i pustite da se pirja neko vrijeme. Kada primjetite da je luk gotov dodajete prethodno narezane paprike na kockice i pileća prsa. Sve zajedno pirjate dok meso i paprika nisu gotovi, a zatim dodajete malo sira i vrhnja za kuhanje.

Kada je smjesa gotova napunite svaku od tih tortilja i stavite ih da se zapeku u pećnici na otprilike 15 minuta na 180 stupnjeva.

Tortilje u pećnici

  • 400 g mljevenog mesa
  • 6 tortilja
  • 1 luk
  • 300 g pelati
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • malo kukuruza

Uzmete narezani luk i propirjate ga na tavi, nakon čega dodajete mljeveno meso. Kada meso dobije željenu boju dodajete narezane pelate, dvije čaše vode te paprike. Pustite da malo prokuha, a potom dodate kukuruz. Kada je smjesa gotova napunite svaku tortilju i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva.

Nije vam dosta? Probajte i zapečene tortilje s piletinom ili vegansku verziju sirovih tortilja od kelja.

Foto: caldix/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

palačinke sa špinatom

Palačinke sa špinatom

Palačinke nisu samo ukusan i jednostavan desert koji možete napuniti popularnom čokoladom ili možda marmeladom. Postoji velik broj jela koji se oslanjaju na palačinke, a mnoga od njih su slane varijante i nemaju veze s …

mileram kocke

Kremasto savršenstvo – Mileram kocke

Sigurno vam se dogodilo da kupujete ona xxl pakiranja koja ne stignete potrošiti. Meni se to prečesto događa pogotovo kad su u pitanju mliječni proizvodi. Tako je nastao ovaj kolač, koji je oduševio sve ukućane i goste. …

Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa

Posljednjih godina u Hrvatskoj se obilježavanje Valentinova kao dana zaljubljenih uglavnom veže uz utjecaj zapadnjačke „kulture“ konzumerizma. Ali u jednom dijelu lijepe naše, iz ranijih dana postoji jedan drugačiji …

Prethodna objava: « Pašticada od tune
Sljedeća objava: Hladna pašta »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.