• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Recept za tortilje
tortilja

Recept za tortilje

Objavljeno: 29.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Tortilje su danas postale sinonim za meksičku kuhinju i predstavljaju nevjerojatnu kombinaciju okusa i boja. Kod tortilja je najbolje to što se pune po vlastitoj želji. Znači nema nekog pravila bitno je samo da se ti okusi unutar lepinje slažu.

Najbolje od svega je što kod tortilje nadjev radite kako vama odgovara. Neki će reći kako im nadjev ne treba, budući da im se sviđa samo tijesto, koje i nije tako lošeg okusa kada se malo prepeče na tavi.

Tortilje i njihov način spremanja razlikuju se i u samom Meksiku. Recept je uglavnom isti, jedino što se radi o manjim varijacijama, promjenama u sastavu povrća ili mesa. Dakle svaki kraj ima svoj način spremanja tog jela.

Dva najpopularnija načina spremanja tortilja odnose se na tortilje u tavu, a drugi na tortilje u pećnici.

Tortilje u tavi

  • 4 komada tortilja
  • pileća prsa
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica luka
  • malo naribanog sira za pizzu
  • malo vrhnja za kuhanje

Prvo što napravite je nasjeckate luk i pustite da se pirja neko vrijeme. Kada primjetite da je luk gotov dodajete prethodno narezane paprike na kockice i pileća prsa. Sve zajedno pirjate dok meso i paprika nisu gotovi, a zatim dodajete malo sira i vrhnja za kuhanje.

Kada je smjesa gotova napunite svaku od tih tortilja i stavite ih da se zapeku u pećnici na otprilike 15 minuta na 180 stupnjeva.

Tortilje u pećnici

  • 400 g mljevenog mesa
  • 6 tortilja
  • 1 luk
  • 300 g pelati
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • malo kukuruza

Uzmete narezani luk i propirjate ga na tavi, nakon čega dodajete mljeveno meso. Kada meso dobije željenu boju dodajete narezane pelate, dvije čaše vode te paprike. Pustite da malo prokuha, a potom dodate kukuruz. Kada je smjesa gotova napunite svaku tortilju i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva.

Nije vam dosta? Probajte i zapečene tortilje s piletinom ili vegansku verziju sirovih tortilja od kelja.

Foto: caldix/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Američki klasik: brownies

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije čula za ovaj kolač, a ako kojim slučajem niste, radi se o tradicionalnom američkom kolaču (nedavno smo imali i recept za klasične američke chocolate chip cookies) koji je …

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada je jedan od kolača koji je svaka mama pa čak i baka napravila barem pet puta u životu. Doduše one su ih radile većinom s pekmezom, ali zna se, s domaćim! Mekani biskvit i nježno punjenje savršena je kombinacija …

sampite-torta

Recept za šampite

Šampite bude sjećanja na djetinjstvo i na neke prošle dane. Iako danas pomalo zaboravljene, i dalje su jedan od najboljih i često pripremanih kolača mnogih kućanstava. Riječ je o jednostavnom kolaču, čija je priprema …

Prethodna objava: « Pašticada od tune
Sljedeća objava: Hladna pašta »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.