Volite li gustu juhu koja nalikuje paprikašu? Onda je za vas ukusna ragu juha od piletine namijenjena svim gurmanima i onima koji cijene vrhunski recept. Nije komplicirana, a potrebno je nekoliko namirnica kako bi skuhali najbolju juhu.
Ragu juhu možete napraviti od nekoliko sastojaka, a ovdje je objašnjeno kako se radi juha od piletine. Na vrućem maslinovom ulju dinstajte luk koji ste prethodno usitnili i nakon što dobije zlatnu boju, dodajte piletinu koju ste narezali na komadiće.
Kuhajte nekoliko minuta i potom dodajte povrće poput mrkve, cvjetače i brokule. Posolite i dolijte litru vode te kuhajte još pola sata. Na kraju dodajte malo gustina da bi se juha zgusnula i nakon toga poslužite. Pazite da ne pretjerate s gustinom kako na kraju umjesto juhe ne bi dobili umak od piletine i povrća. Možete birati između gustina i brašna.
Za pileću ragu juhu potrebno vam je:
- 300 g pilećih prsiju
- sol
- 1 mala žlica gustina ili brašna
- 2 l vode
- 100 g cvjetače
- 100 g brokule
- maslinovo ulje
Autor: S.Š., Foto: Margoe Edwards/Shutterstock