• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Purica s mlincima
Purica s mlincima, Foto: Tomislav Pinter/Shutterstock

Purica s mlincima

Objavljeno: 01.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Purica već neko vrijeme predstavlja tradicionalan obrok koji slijedi nakon posta, kada nakon laganije hrane na sam Božić krećemo sa malo konkretnijim namirnicama kao što je purica. Purica je već duže vrijeme dio praktički svih svečanijih događaja, gdje Božić ipak prednjači, a da ne pričamo o tome kako je postala simbolom ručka u Americi na njihov poznati dan kada slave Dan zahvalnosti.

Purica s mlincima, Foto: Tomislav Pinter/Shutterstock

Možemo primjetiti da se radi o životinji čije meso nije popularno samo u ovim krajevima nego i dalje. Danas je pored purice bitno i ono što poslužujemo uz nju, a izbor je zaista velik. Naime, imamo pravu slobodu izabarati što ćemo jesti uz ovo fino meso, no nekako praktički na svakom tanjuru završi ista kombinacija, a pritom mislimo na puricu s mlincima.

Mlinci su s vremenom uspješno zamijenili krumpir i neki ih danas prakticiraju umjesto krumpira. Odlučite li se pripremiti puricu s mlincima možemo vam dati par natuknica kako složiti taj fini, ukusni ručak. Kod ovog jela razlika uglavnom postoji u načinu pripremanja mlinaca, odnosno koliko zapravo volite da su reš, ili gnjecavi. Sve je stvar izbora.

Purica s mlincima:

  • purica
  • mlinci
  • vegeta
  • crvena paprika
  • peršin
  • sol

Puricu dan ranije dobro posolite izvana i iznutra. Pored toga uzmete malo vegete, peršina i crvene paprike te sve isto tako utrljate u puricu. Drugi dan zagrijete pečnicu na 220 stupnjeva, a dok se ne zagrije puricu je potrebno još dodatno namastiti. Stavite je u pečnicu i nakon 45 minuta treba početi s preljevanjem soka od pečenja.

Što se tiče mlinaca ako ih uzimate kupovne, naš je savjet da ih prvo dobro izlomite, a nakon toga i malo posolite. Uzmete posudu koju napunite vodom i u koju stavite malo ulja. Kada voda prokuha prelijete mlince i pustite da odstoje deset minuta. Nakon toga ih procjedite i promješate s prethodno napravljenom smjesom koja se sastoji od malo vegete, crvene paprika, peršina i ulja.

Tada ih začinjene stavite zajedno s puricom na jedno deset minuta i to onda kada procjenite da je purica skoro pa gotova.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Čokoladni linzeri – savršeni božićni keksići

Linzeri, sitni, mali kolačići koji su neizostavan dio blagdanskog stola. Fino prhko tijesto s marmeladom ili čokoladom je sve što je potrebno za savršen Božić. Najpopularniji keksići koji se za vrijeme blagdana nalaze u …

Zobeni kolačići

Zobeni kolačići – zdravi snack za plažu

Pripremamo se za godišnji odmor i naš plan je zasigurno izležavanje na plaži i upijanje pozitivne energije sunca i mora. Pazite da pijete dovoljno tekućine i da sa sobom uvijek imate nešto za prigristi. Službeno mogu …

panna cotta

2 recepta za desert koji oduševljava: Panna cotta

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije barem jednom uzdahnula pri pogledu na ovaj izgledom savršen desert. Panna Cotta je klasičan talijanski desert koji se priprema od nekoliko sastojaka koje većina nas ima kod kuće. …

Prethodna objava: « Umak od gljiva
Sljedeća objava: Prekmurska gibanica »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.