• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Puretina s povrćem iz woka
puretina s povrćem iz woka

Puretina s povrćem iz woka

Objavljeno: 01.10.2014. Autor: Sanja Štetić

Zašto je način spremanja u woku toliko popularan? Radi se o ukusnim i zdravim jelima za čiju pripremu nije potrebno puno ulja, zbog čega se za wok najviše odlučuju oni na posebnom prehrambenom režimu, bilo zbog bolesti ili mršavljenja te majke koje svojoj djeci žele osigurati zdravu i uravnoteženu prehranu.

puretina s povrćem iz woka

U woku možete spremiti više toga, a piletina i puretina su među zastupljenijima. Odlučite li se za puretinu slijedi jednostavn recept uz koji će povrće biti još ukusnije i sočnije. Prvo uzmete pureća prsa i narežete ih na tanke komadiće te začinite s malo soli i sosa od soje. Ostavite potom sa strane kako bi se začini što bolje upili u meso.

U međuvremenu operete i narežete crvenu papriku na manje komadiće kao i mrkvu te sve dobro začinite. Za sljedeći korak vam je potrebna wok posuda u koju ćete prvo zagrijati ulje soje i tek onda staviti komadiće mesa koje ćete pržiti sve dok ne potamne. Bit će dovoljno svega nekoliko minuta. Nakon što je meso pečeno procijedite ga i opet vratite masnoću te popržite povrće. Kada je povrće pri kraju dodajte i meso.

Od namirnica ne zaboravite na:

  • soja sos
  • ulje od soje
  • 300 g puretine
  • 80 g mrkve
  • 80 g crvene paprike
  • malo soli i papra

Autor: S.Š., Foto: HLPhoto/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

kremšnita

Kremšnite

Kako je ovaj divan desert postao tako popularan u našoj zemlji? Doputovao je na naše prostore u glavi slastičara Đure Lukačića koji je radio u Beču i zatim između dva rata odlučio počastiti svoje sunarodnjake ovom divnom …

dalmatinska rožata

Dalmatinska rožata

Rožata, ponekad poznata i kao rožada, jelo je koje se tradicionalno servira u Dalmaciji kao ukusan desert. Vrlo je slatko i zasitno i jede se hladno nakon ručka. Ovo jelo zahtijeva vještinu spravljanja i dalmatinske …

Lebdeće činkice (bez jaja, ali s bananom)

Svi znamo za one male bucmaste (takozvane) američke palačinkice… Ako niste sigurni o čemu govorim, to su one male okrugle, one koje u filmovima redovito u idiličnoj, vikend-prazničnoj atmosferi - on njoj, ili ona njemu …

Prethodna objava: «listovi mente Sok od metvice
Sljedeća objava: Šampinjoni sa žara šampinjoni sa žara»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.