• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Puretina s povrćem iz woka
puretina s povrćem iz woka

Puretina s povrćem iz woka

Objavljeno: 01.10.2014. Autor: Sanja Štetić

Zašto je način spremanja u woku toliko popularan? Radi se o ukusnim i zdravim jelima za čiju pripremu nije potrebno puno ulja, zbog čega se za wok najviše odlučuju oni na posebnom prehrambenom režimu, bilo zbog bolesti ili mršavljenja te majke koje svojoj djeci žele osigurati zdravu i uravnoteženu prehranu.

puretina s povrćem iz woka

U woku možete spremiti više toga, a piletina i puretina su među zastupljenijima. Odlučite li se za puretinu slijedi jednostavn recept uz koji će povrće biti još ukusnije i sočnije. Prvo uzmete pureća prsa i narežete ih na tanke komadiće te začinite s malo soli i sosa od soje. Ostavite potom sa strane kako bi se začini što bolje upili u meso.

U međuvremenu operete i narežete crvenu papriku na manje komadiće kao i mrkvu te sve dobro začinite. Za sljedeći korak vam je potrebna wok posuda u koju ćete prvo zagrijati ulje soje i tek onda staviti komadiće mesa koje ćete pržiti sve dok ne potamne. Bit će dovoljno svega nekoliko minuta. Nakon što je meso pečeno procijedite ga i opet vratite masnoću te popržite povrće. Kada je povrće pri kraju dodajte i meso.

Od namirnica ne zaboravite na:

  • soja sos
  • ulje od soje
  • 300 g puretine
  • 80 g mrkve
  • 80 g crvene paprike
  • malo soli i papra

Autor: S.Š., Foto: HLPhoto/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta s malinama i jogurtom

Osvježavajuća torta s malinama i jogurtom

Danas imam za vas ovu laganu, svježu i vrlo ukusnu tortu, prekrasna kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama. Sastojci potrebni za biskvit: 2 jaja 40 g glatkog brašna 15 g …

Čokoladni kolač

Kada malo bolje pogledamo čokolada je postala zaista nezaobilazna namirnica praktički u svim slasticama, a pritom naravno mislimo na brojne kolače, torte, pa čak i napitke. Koliko je popularna svjedoči činjenica da velik …

Praline

Vjerojatno velik dio nas kad pomisli na nešto slatko i fino zapravo pomisli na praline. Praline su inače vrsta slastica oblikovane i ukrašene raznim dodacima. Tu prije svega treba istaknuti one čokoladne bonbone s …

Prethodna objava: «listovi mente Sok od metvice
Sljedeća objava: Šampinjoni sa žara šampinjoni sa žara»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.