• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Punjene tikvice s mesom
punjene tikvice s mesom

Punjene tikvice s mesom

Objavljeno: 10.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Tikvice su zahvalno povrće u kojem možete uživati na nekoliko različitih načina. Osim polpeta od tikvica ljubitelji ovog povrća moći će uživati u slasnoj kombinaciji s mljevenim mesom. Iako se tikvice mogu puniti uz brojne namirnice poput šunke i sira, mljeveno meso zauzima vrh po pitanju popularnosti.

punjene tikvice s mesom

Odlučite li se za punjene tikvice s mesom potrebno je pronaći nekoliko tikvica koje ćete očistiti tako što ćete im ukloniti peteljku i izdubiti kako bi ih mogli napuniti željenim sastojcima. Možete ih izdubiti uz pomoć noža ili žlice, kako je vama lakše.

Ostavite ih sa strane i krenite pripremati meso. Na vrućem ulju dinstajte luk sve dok ne požuti, a nakon toga dodajte mljeveno meso, malo pasirane rajčice, soli i ružmarina. Nastavite dinstati sve dok meso ne potamni. Tada smjesu možete maknuti s vatre i napuniti tikvice.

Kada ste ih napunili, nauljite posudu za pečenje i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite do 40 minuta i svako malo provjeravajte kako vam tikvice ne bi izgorile.

Za punjene tikvice vam treba:

  • 4 tikvice
  • 400 g mljevenog mesa
  • 300 ml pasirane rajčice
  • malo soli
  • malo ružmarina
  • luk

Autor: S.Š., Foto: valmas/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

muffini s malinama

Eksplozija voćnih okusa – muffini s malinama

Nakon čokoladnih muffina s čokoladnim preljevom koje smo imali jučer, vrijeme je za malu promjenu u okusima. Ovi lagani i sočni muffini u kombinaciji naranče i vanilije punjeni malinama, a za koje nam je recept poslala …

Pita od sira

Kad spominjemo slastice i brojne kolače te torte, dobro bi bilo spomenuti i one kolače čiji su ljubitelji oduvijek više bile naše mame i bake, nego mi sami. Pritom mislimo na razne kolače od dizanih tijesta, a pod kojim …

Prethodna objava: «riblja juha Riblja juha
Sljedeća objava: Ragu juha od piletine ragu juha od piletine»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.