• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Punjene tikvice s mesom
punjene tikvice s mesom

Punjene tikvice s mesom

Objavljeno: 10.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Tikvice su zahvalno povrće u kojem možete uživati na nekoliko različitih načina. Osim polpeta od tikvica ljubitelji ovog povrća moći će uživati u slasnoj kombinaciji s mljevenim mesom. Iako se tikvice mogu puniti uz brojne namirnice poput šunke i sira, mljeveno meso zauzima vrh po pitanju popularnosti.

punjene tikvice s mesom

Odlučite li se za punjene tikvice s mesom potrebno je pronaći nekoliko tikvica koje ćete očistiti tako što ćete im ukloniti peteljku i izdubiti kako bi ih mogli napuniti željenim sastojcima. Možete ih izdubiti uz pomoć noža ili žlice, kako je vama lakše.

Ostavite ih sa strane i krenite pripremati meso. Na vrućem ulju dinstajte luk sve dok ne požuti, a nakon toga dodajte mljeveno meso, malo pasirane rajčice, soli i ružmarina. Nastavite dinstati sve dok meso ne potamni. Tada smjesu možete maknuti s vatre i napuniti tikvice.

Kada ste ih napunili, nauljite posudu za pečenje i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite do 40 minuta i svako malo provjeravajte kako vam tikvice ne bi izgorile.

Za punjene tikvice vam treba:

  • 4 tikvice
  • 400 g mljevenog mesa
  • 300 ml pasirane rajčice
  • malo soli
  • malo ružmarina
  • luk

Autor: S.Š., Foto: valmas/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

dalmatinska rožata

Dalmatinska rožata

Rožata, ponekad poznata i kao rožada, jelo je koje se tradicionalno servira u Dalmaciji kao ukusan desert. Vrlo je slatko i zasitno i jede se hladno nakon ručka. Ovo jelo zahtijeva vještinu spravljanja i dalmatinske …

poljupci od oraha

Poljupci od oraha

Bilo u vrijeme blagdana ili za neformalna vikend druženja običaj je da goste koji nas posjete, ponudimo nečim slatkim i ukusnim. Za tu prigodu najpraktičniji su mali sitni kolačići. Ako smo pritom još i u stisci s …

Husarski ustipci - naslovna

Savršeno prhki Husarski uštipci

Nešto vam miriši? Da, to su ovi kolačići zvani Huskarski uštipci. Na što vas prvo asociraju kad ih ugledate? Ili vam pogled bježi na marmeladu? Preukusni su i ovo je, po meni, idealan spoj okusa. Pripremite na …

Prethodna objava: «riblja juha Riblja juha
Sljedeća objava: Ragu juha od piletine ragu juha od piletine»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.