• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Punjena mesna štruca
mesna štruca
Mesna štruca, Foto: sarsmis/Shutterstock

Punjena mesna štruca

Objavljeno: 31.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Mesna štruca ukusno je jelo načinjeno od mljevenog mesa koje će vaši ukućani voljeti. Punite li je ovo jelo dobiva još jednu posebnu dimenziju i služi kao odlično glavno jelo kojeg se nećete moći zasititi. Prikazat ćemo vam postupak od početka do kraja za najukusniju punjenu mesnu štrucu koju ste ikada kušali.

mesna štruca
Mesna štruca, Foto: sarsmis/Shutterstock

Za početak je potrebno očistiti gljive, luk i češnjak i nasjeckajti ih, isto učinite i sa začinskim biljem i nasjeckajte ga na sitne komadiće. Volite li da je sve kompaktno i fino samljeveno ovo dakako možete načiniti i u mikseru. Uzmite široku tavu i na maslinovom ulju popržite luk. Kada počne dobivati boju ubacite i peršin i gljive i pirjajte tako 5 minuta.

Sada uzmite odvojenu posudu i izmješajte u njoj mljeveno meso, mekanu sredinu kruha, začinsko bilje, sol i papar kao i žumanjak od jednog jajeta i gljive. Sve rasporedite tako da dobijete pravokutnik debljine oko 1 cm. Možete to učiniti na foliji kako biste mogli lakše zarolati smjesu. Na nju poslažite tvrdo kuhana jaja. Za dodatan okus možete posuti i parmezanom. Pažljivo zarolajte štrucu.

Željeni kalup premažite maslacem i okrenite štrucu tako da je otvor na dnu kalupa. Stavite kalup u pečnicu prethodno zagrijanu na 180°C  i neka se peče 50 minuta. Poslužite toplo sa prilozima po želji. Dobar tek !

Sastojci:

  • 60 dag mljevene govedine
  • 20 dag šampinjona
  • češanj češnjaka
  • svežanj peršina
  • glavica luka
  • 1 žumanjak
  • 3 tvrdokuhana jaja
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • sredina starog kruga
  • grana majčine dušice
  • kadulja
  • 2 dag maslaca
  • prstohvat ribanog parmezana
  • sol i papar

Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Neodoljivo mirisni keksi od đumbira i cimeta

Vrijeme je prehlade i gripe... Uhvatilo je i mene, ali nema te bolesti koja će me držati podalje od kuhinje i zato vam donosim recept za ove predivne kekse od cimeta i đumbira. Đumbir je bogat gingerolom koji potiče …

Lebdeće činkice (bez jaja, ali s bananom)

Svi znamo za one male bucmaste (takozvane) američke palačinkice… Ako niste sigurni o čemu govorim, to su one male okrugle, one koje u filmovima redovito u idiličnoj, vikend-prazničnoj atmosferi - on njoj, ili ona njemu …

coca-cola torta

Coca-cola torta

Teško je zamisliti život bez uživanja u pravim poslasticama, koje predstavlju raj za nepce skoro svakog čovjeka. To su slatkiši čije konzumiranje pruža sreću velikom broju pojedinaca, a kako i ne bi kada se radi o …

Prethodna objava: «cheesecake Cheesecake
Sljedeća objava: Krumpir s vrhnjem i sirom krumpir s vrhnjem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.