Mesna štruca ukusno je jelo načinjeno od mljevenog mesa koje će vaši ukućani voljeti. Punite li je ovo jelo dobiva još jednu posebnu dimenziju i služi kao odlično glavno jelo kojeg se nećete moći zasititi. Prikazat ćemo vam postupak od početka do kraja za najukusniju punjenu mesnu štrucu koju ste ikada kušali.
Za početak je potrebno očistiti gljive, luk i češnjak i nasjeckajti ih, isto učinite i sa začinskim biljem i nasjeckajte ga na sitne komadiće. Volite li da je sve kompaktno i fino samljeveno ovo dakako možete načiniti i u mikseru. Uzmite široku tavu i na maslinovom ulju popržite luk. Kada počne dobivati boju ubacite i peršin i gljive i pirjajte tako 5 minuta.
Sada uzmite odvojenu posudu i izmješajte u njoj mljeveno meso, mekanu sredinu kruha, začinsko bilje, sol i papar kao i žumanjak od jednog jajeta i gljive. Sve rasporedite tako da dobijete pravokutnik debljine oko 1 cm. Možete to učiniti na foliji kako biste mogli lakše zarolati smjesu. Na nju poslažite tvrdo kuhana jaja. Za dodatan okus možete posuti i parmezanom. Pažljivo zarolajte štrucu.
Željeni kalup premažite maslacem i okrenite štrucu tako da je otvor na dnu kalupa. Stavite kalup u pečnicu prethodno zagrijanu na 180°C i neka se peče 50 minuta. Poslužite toplo sa prilozima po želji. Dobar tek !
Sastojci:
- 60 dag mljevene govedine
- 20 dag šampinjona
- češanj češnjaka
- svežanj peršina
- glavica luka
- 1 žumanjak
- 3 tvrdokuhana jaja
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- sredina starog kruga
- grana majčine dušice
- kadulja
- 2 dag maslaca
- prstohvat ribanog parmezana
- sol i papar
Autor: L.K.