Popečci su danas postali nezaobilazan dio obroka barem jednom u tjedan dana, a kada malo bolje pogledamo radi se o zaista zahvalnom jelu koje možemo kombinirati na velik broj načina. Dakle postoje popečci od mesa, a isto tako postoje popečci od povrća. Na vama je da odaberete jedan od tih recepata.
Kada pričamo o popečcima od povrća tada treba znati kako ne postoji univerzalan recept. Naime na vama je da se odlučite za dvije do tri vrste povrća koje ćete upotrijebiti. Znači kada malo bolje pogledamo ono što je zajedničko svim tim receptima je samo povrće i to više od dvije vrste.
Popečci od povrća:
- 40 g brokule
- 40 g mrkve
- 40 g tikvice
- 40 g špinata
- malo krušnih mrvica
- sol
- papar
- peršin
- 1 jaje
Prvo što ćete napraviti je skuhati svo povrće u slanoj vodi te ga prebaciti u drugu posudu punu hladne vode da se ohladi i ne izgubi boju. Kada se povrće ohladi potrebno ga je ocijediti i usitniti te dodati sol, papar, peršin, jedno razmućeno jaje te malo krušnih mrvica dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Popečke oblikujete i pečete na zagrijanom ulju dok ne porumene.
Foto: sarsmis/Shutterstock