• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Pohani cvjetovi tikvica
cvjetovi-tikvica

Pohani cvjetovi tikvica

Objavljeno: 23.08.2018. Autor: Martina Lovaković

Ako ste veliki ljubitelj tikvica, zašto ne biste isprobali i pohane cvjetove tikvica koje ćete sigurno obožavati. Priprema pohanih cvjetova tikvica je jednostavna i laka, a okus osvaja na prvi griz. Odmah ćete se zaljubiti u ovu ukusnu deliciju kojoj ćete se vraćati u svakoj sezoni tikvica.

cvjetovi-tikvica

Tikvice su sastojak brojnih ljetnih jela, a osim što su zdrave i niskokalorične, pune su vode pa hlade organizam iznutra. ako niste još probali, svakako probajte i juhu od tikvica. No, cvjetovi tikvica pomalo su zaboravljeni ili su iz neznanja ostavljeni po strani, a zapravo su puno veća delicija od samih tikvica.

Kod branja cvjetova tikvica treba paziti kako ih ne biste potrgali jer su nježni i lako lomljivi. Važno je da njihov cvijet ostane čitav jer ga jedino u tom slučaju možete puniti i jednostavno dalje pripremati. A puniti ih možete raznim nadjevima. Preporučujemo da isprobate punjenje ricottom i začinskog bilja ili mozzarellom.

U svakom slučaju pripazite na vrijeme pečenja, jer cvjetovima treba tek nekoliko sekundi prženja u ulju prije nego što budu gotovi. Iz tog razloga, preporučuje se da i punjenje bude jednostavno kako bi se u tih nekoliko sekundi i ono moglo dovoljno termički obraditi. Ako ih ne želite puniti, ne trebate. Cvjetovi tikvica bit će ukusni i ako ih samo uvaljate u brašno i jaja. Uvaljajte cvjetove tikvica u brašno i jaje i spremni ste za uživanje u hrskavom zalogaju.

Sastojci:

  • 20 cvjetova tikvica
  • 90 grama brašna
  • sol
  • 4 jaja
  • ulje za prženje

Priprema

Svježe cvjetove tikvica dobro operite i osušite. Pazite da ih tijekom pranja ne uništite ili ne potrgate.

U posudi pomiješajte brašno s malo soli, a u drugoj posudi izmutite jaja.

Cvjetove tikvice prvo položite u brašno pa zatim u jaja, a onda ih pržite nekoliko sekundi u prethodno dobro zagrijanom ulju. Pržite ih dok ne poprime laganu zlatno smeđu boju. Pazite da ih ne ostavite predugo u ulju jer biste mogli dobiti osušene i ne tako ukusne cvjetove.

Pohane cvjetove tikvica poslužite uvijek tople. Možete ih poslužiti same, uz umake ili kao prilog mesnim jelima. Bit će ukusne i kao dio tortilje i sendviča. Vjerujemo da ćete uživati u ovom slasnom slanom zalogaju. Stoga, iskoristite ljetne mjesece i ne propustite uživati u ovom ukusnom, brzom i jednostavno pripremljenom jelu.

Autor: M.L., Foto: LaCamila/Pixabay

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

domaca granola

Granola – domaći musli s maslacem od lješnjaka

Kupovni musli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije. Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg …

kruske s vocem

Kruške punjene suhim voćem

Kruška je slatko voće mekane i lagano zrnato teksture, bogata sokom. Dobar je izvor dijetalnih vlakana te antioksidanata što je svrstava u skupinu idealnih namirnica za jačanje imunološkog sustava. Kuhane kruške izvrsno …

međimurska gibanica

Međimurska gibanica – tradicionalni hrvatski kolač

Međimurska gibanica je slatko jelo nacionalne hrvatske kuhinje, točnije Međimurske. Sastoji se od 12 tankih kora i 4 sloja nadjeva a to su mljeveni mak, svježi kravlji sir, naribane jabuke i mljeveni orasi. U izradi …

Prethodna objava: «crumble-od-borovnica Crumble od borovnica
Sljedeća objava: Recept za šampite sampite-torta»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.