• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Pohani cvjetovi tikvica
cvjetovi-tikvica

Pohani cvjetovi tikvica

Objavljeno: 23.08.2018. Autor: Martina Lovaković

Ako ste veliki ljubitelj tikvica, zašto ne biste isprobali i pohane cvjetove tikvica koje ćete sigurno obožavati. Priprema pohanih cvjetova tikvica je jednostavna i laka, a okus osvaja na prvi griz. Odmah ćete se zaljubiti u ovu ukusnu deliciju kojoj ćete se vraćati u svakoj sezoni tikvica.

cvjetovi-tikvica

Tikvice su sastojak brojnih ljetnih jela, a osim što su zdrave i niskokalorične, pune su vode pa hlade organizam iznutra. ako niste još probali, svakako probajte i juhu od tikvica. No, cvjetovi tikvica pomalo su zaboravljeni ili su iz neznanja ostavljeni po strani, a zapravo su puno veća delicija od samih tikvica.

Kod branja cvjetova tikvica treba paziti kako ih ne biste potrgali jer su nježni i lako lomljivi. Važno je da njihov cvijet ostane čitav jer ga jedino u tom slučaju možete puniti i jednostavno dalje pripremati. A puniti ih možete raznim nadjevima. Preporučujemo da isprobate punjenje ricottom i začinskog bilja ili mozzarellom.

U svakom slučaju pripazite na vrijeme pečenja, jer cvjetovima treba tek nekoliko sekundi prženja u ulju prije nego što budu gotovi. Iz tog razloga, preporučuje se da i punjenje bude jednostavno kako bi se u tih nekoliko sekundi i ono moglo dovoljno termički obraditi. Ako ih ne želite puniti, ne trebate. Cvjetovi tikvica bit će ukusni i ako ih samo uvaljate u brašno i jaja. Uvaljajte cvjetove tikvica u brašno i jaje i spremni ste za uživanje u hrskavom zalogaju.

Sastojci:

  • 20 cvjetova tikvica
  • 90 grama brašna
  • sol
  • 4 jaja
  • ulje za prženje

Priprema

Svježe cvjetove tikvica dobro operite i osušite. Pazite da ih tijekom pranja ne uništite ili ne potrgate.

U posudi pomiješajte brašno s malo soli, a u drugoj posudi izmutite jaja.

Cvjetove tikvice prvo položite u brašno pa zatim u jaja, a onda ih pržite nekoliko sekundi u prethodno dobro zagrijanom ulju. Pržite ih dok ne poprime laganu zlatno smeđu boju. Pazite da ih ne ostavite predugo u ulju jer biste mogli dobiti osušene i ne tako ukusne cvjetove.

Pohane cvjetove tikvica poslužite uvijek tople. Možete ih poslužiti same, uz umake ili kao prilog mesnim jelima. Bit će ukusne i kao dio tortilje i sendviča. Vjerujemo da ćete uživati u ovom slasnom slanom zalogaju. Stoga, iskoristite ljetne mjesece i ne propustite uživati u ovom ukusnom, brzom i jednostavno pripremljenom jelu.

Autor: M.L., Foto: LaCamila/Pixabay

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

cokoladni mousse

Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca

MOUSSE AU CHOCOLAT je poznati francuski desert u čaši za čiju se pripremu osim čokolade koriste i svježa jaja koja se termički ne obrađuju , pa bez obzira koliko privlačno izgleda mnogi zaziru od njegove pripreme kod …

međimurska gibanica

Međimurska gibanica – tradicionalni hrvatski kolač

Međimurska gibanica je slatko jelo nacionalne hrvatske kuhinje, točnije Međimurske. Sastoji se od 12 tankih kora i 4 sloja nadjeva a to su mljeveni mak, svježi kravlji sir, naribane jabuke i mljeveni orasi. U izradi …

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

Prethodna objava: «crumble-od-borovnica Crumble od borovnica
Sljedeća objava: Recept za šampite sampite-torta»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.