• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Pohane jabuke
Pohane jabuke, Foto: Papkin/Shutterstock

Pohane jabuke

Objavljeno: 13.02.2013. Autor: Sanja Štetić

Želite li probati nešto drugačije što dosada još nise uspjeli spremiti, savjetujemo vam da pokušate s pohanim jabukama. Vjerovali ili ne radi se o jednoj posve neobičnoj, ali prije svega ukusnoj slastici, koja će oduševiti vaše bližnje.

Pohane jabuke, Foto: Papkin/Shutterstock

Jabuka je prije svega jedna od zdravijih voćki koju bi trebali unositi na svakodnevnoj osnovi u naš organizam. Osim što ju je dobor pojesti samo tako bez nekih dodataka, ona je isto tako zahvalna kada ju odlučite uključiti u neki od kolača.

Neka pohane jabuke budu vaš sljedeći izbor. Dakle potrebno vam je:

  • 3 jabuke
  • 25 g lješnjaka
  • 20 g šećera
  • 35 g brašna
  • ulje
  • malo limuna

Prvo što ćete napraviti je uzeti jabuke koje ćete prethodno oguliti, narezati. Osim toga izvadit ćete sjemenke i jabuke narezati na ploške te ih poškropiti sa malo limuna. U međuvremenu umiješajte jaja i šećer.

Nakon što se ih umješali dodajte brašno, lješnjake (koje ste prethodno popržili). Zagrijte ulje, jabuke uvaljajte u brašno, umočite u već pripremljenu smjesu. Držite ih na vatri dok ne poprime zlatnu boju.

Autor: S.Š.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

cheesecake

Cheesecake

Iako vam se možda ideja stavljanja sira u slatki kolač čini apsurdnom, to nikako nije tako. Kolač od sira jedan je od najomiljenijih na svijetu i upravo poigravanje zanimljivim okusima kiselkastog sira i slatkoće …

crumble-od-borovnica

Crumble od borovnica

Crumble od borovnica je biskvitni kolač s mrvičastim posipom, a upravo spomenuti crumble podiže biskvitni kolač na jednu novu razinu. Daje joj poseban element hrskavosti pa tako na prvi pogleda dosadan i uobičajen kolač …

Monte kolač

Monte kolač – omiljeni mliječni desert

Prije 5, 6 godina nije prošla nedjelja da nismo jeli ovaj kolač. Poslije ručka, mama podijeli svakom po ogromni komad i svejedno nam nije dosta. Idemo u goste, čeka nas Monte. Dolaze gosti, pravi se Monte (pa čak i sami …

Prethodna objava: «jakovljeva kapica na tanjuru Jakovljeva kapica
Sljedeća objava: Šafran cvijet šafrana»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.