Želite li probati nešto drugačije što dosada još nise uspjeli spremiti, savjetujemo vam da pokušate s pohanim jabukama. Vjerovali ili ne radi se o jednoj posve neobičnoj, ali prije svega ukusnoj slastici, koja će oduševiti vaše bližnje.

Jabuka je prije svega jedna od zdravijih voćki koju bi trebali unositi na svakodnevnoj osnovi u naš organizam. Osim što ju je dobor pojesti samo tako bez nekih dodataka, ona je isto tako zahvalna kada ju odlučite uključiti u neki od kolača.
Neka pohane jabuke budu vaš sljedeći izbor. Dakle potrebno vam je:
- 3 jabuke
- 25 g lješnjaka
- 20 g šećera
- 35 g brašna
- ulje
- malo limuna
Prvo što ćete napraviti je uzeti jabuke koje ćete prethodno oguliti, narezati. Osim toga izvadit ćete sjemenke i jabuke narezati na ploške te ih poškropiti sa malo limuna. U međuvremenu umiješajte jaja i šećer.
Nakon što se ih umješali dodajte brašno, lješnjake (koje ste prethodno popržili). Zagrijte ulje, jabuke uvaljajte u brašno, umočite u već pripremljenu smjesu. Držite ih na vatri dok ne poprime zlatnu boju.
Autor: S.Š.