• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Pohane jabuke
Pohane jabuke, Foto: Papkin/Shutterstock

Pohane jabuke

Objavljeno: 13.02.2013. Autor: Sanja Štetić

Želite li probati nešto drugačije što dosada još nise uspjeli spremiti, savjetujemo vam da pokušate s pohanim jabukama. Vjerovali ili ne radi se o jednoj posve neobičnoj, ali prije svega ukusnoj slastici, koja će oduševiti vaše bližnje.

Pohane jabuke, Foto: Papkin/Shutterstock

Jabuka je prije svega jedna od zdravijih voćki koju bi trebali unositi na svakodnevnoj osnovi u naš organizam. Osim što ju je dobor pojesti samo tako bez nekih dodataka, ona je isto tako zahvalna kada ju odlučite uključiti u neki od kolača.

Neka pohane jabuke budu vaš sljedeći izbor. Dakle potrebno vam je:

  • 3 jabuke
  • 25 g lješnjaka
  • 20 g šećera
  • 35 g brašna
  • ulje
  • malo limuna

Prvo što ćete napraviti je uzeti jabuke koje ćete prethodno oguliti, narezati. Osim toga izvadit ćete sjemenke i jabuke narezati na ploške te ih poškropiti sa malo limuna. U međuvremenu umiješajte jaja i šećer.

Nakon što se ih umješali dodajte brašno, lješnjake (koje ste prethodno popržili). Zagrijte ulje, jabuke uvaljajte u brašno, umočite u već pripremljenu smjesu. Držite ih na vatri dok ne poprime zlatnu boju.

Autor: S.Š.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

Pita od sira

Kad spominjemo slastice i brojne kolače te torte, dobro bi bilo spomenuti i one kolače čiji su ljubitelji oduvijek više bile naše mame i bake, nego mi sami. Pritom mislimo na razne kolače od dizanih tijesta, a pod kojim …

torta od mrkve i narance

Proljetna torta od mrkve i naranče s kremom od indijskih oraščića

Mrkva, iako je povrće, savršeno paše u slatkim kombinacijama. Svojom sočnošću i slatkoćom savršeno nadopunjuje svaki biskvit. Ja sam je danas spojila sa mirisnom narančom i cimetom te dodatno obogatila sa kremom od …

kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate. Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova …

Prethodna objava: «jakovljeva kapica na tanjuru Jakovljeva kapica
Sljedeća objava: Šafran cvijet šafrana»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.