• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Pohane jabuke
Pohane jabuke, Foto: Papkin/Shutterstock

Pohane jabuke

Objavljeno: 13.02.2013. Autor: Sanja Štetić

Želite li probati nešto drugačije što dosada još nise uspjeli spremiti, savjetujemo vam da pokušate s pohanim jabukama. Vjerovali ili ne radi se o jednoj posve neobičnoj, ali prije svega ukusnoj slastici, koja će oduševiti vaše bližnje.

Pohane jabuke, Foto: Papkin/Shutterstock

Jabuka je prije svega jedna od zdravijih voćki koju bi trebali unositi na svakodnevnoj osnovi u naš organizam. Osim što ju je dobor pojesti samo tako bez nekih dodataka, ona je isto tako zahvalna kada ju odlučite uključiti u neki od kolača.

Neka pohane jabuke budu vaš sljedeći izbor. Dakle potrebno vam je:

  • 3 jabuke
  • 25 g lješnjaka
  • 20 g šećera
  • 35 g brašna
  • ulje
  • malo limuna

Prvo što ćete napraviti je uzeti jabuke koje ćete prethodno oguliti, narezati. Osim toga izvadit ćete sjemenke i jabuke narezati na ploške te ih poškropiti sa malo limuna. U međuvremenu umiješajte jaja i šećer.

Nakon što se ih umješali dodajte brašno, lješnjake (koje ste prethodno popržili). Zagrijte ulje, jabuke uvaljajte u brašno, umočite u već pripremljenu smjesu. Držite ih na vatri dok ne poprime zlatnu boju.

Autor: S.Š.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

Panna cotta recepti

Želite li kušati nešto malo drugačije? Imamo pravu poslasticu, poznatu već neko vrijeme, ali možda ne tako proširenu kao ostali deserti. Naravno pričamo o ukusnoj kremi koja svojim nevjerojatnim sastojcima doprinosi …

zdravi keksi srca

Zdravi keksi puni ljubavi

Meni je svaki dan Valentinovo jer sam okružena ljudima koje volim! Valentinovo bi trebalo biti 365 dana u godini, a ne samo taj jedan dan kada želimo pokazati nekome koliko ga volimo! Teško je pokloniti zdravlje, a to …

Muffini, jednostavan desert

Ljubitelj ste slatkog, a niste zainteresirani za spremanje kompliciranih kolača, savjetujemo vam da pokušate s malo jednostavnijim kombinacijama. Među te kombinacije možemo uključiti i muffine koji su jedni od …

Prethodna objava: «jakovljeva kapica na tanjuru Jakovljeva kapica
Sljedeća objava: Šafran cvijet šafrana»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.