• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Pita od sira
Pita od sira, Foto: Gayvoronskaya_yana/Shutterstock

Pita od sira

Objavljeno: 02.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Kad spominjemo slastice i brojne kolače te torte, dobro bi bilo spomenuti i one kolače čiji su ljubitelji oduvijek više bile naše mame i bake, nego mi sami. Pritom mislimo na razne kolače od dizanih tijesta, a pod kojim podrazumijevamo i čuvenu pitu od sira.

Danas još uvijek postoje oni koji jednostavno ne mogu zamisliti da jedu kolač koji u sebi sadrži svježi sir, a koji je sladak. Iako se nekima čini da je riječ o čudnoj kombinaciji, vjerujte da se radi o ukusnom kolaču koji se mora probati.

Ako su vam kojim slučajem dosadili uobičajeni kolači koje ste dosada spremali, savjetujemo vam da pokušate napraviti pitu od sira.

Pita od sira:

  • 3 jaja
  • 1 kravlji sir
  • korica limuna
  • 1 žlica brašna
  • 1 vrhnje
  • šećer

Znači prvo ćete uzeti dva jaja koje ćete izmiksati sa jednom šalicom šećera (neka vam mjera bude šalica od jogurta), gdje ćete potom dodati 1 šalicu mlijeka, 1 šalicu ulja te 2 šalice oštrog brašna, pola praška za pecivo i 1 vanilin šećer.

Posudu za pečenje je potrebno namastiti gdje ćete uliti polovicu smjese. Nadjevom ćete prekriti tijesto koje ste ispekli gdje ćete odmah dodati drugu polovicu tijesta. Sve to potrebno je peći još pola sata. Kolač dok je topao pospite sa šećerom u prahu i narežite ga na kockice.

Foto: Gayvoronskaya_yana/Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Istarske fritule

Osim dalmatinskih fritula koje nam mame uzdahe svaki put kad ih probamo, tu su i čuvene istarske fritule koje poput dalamtinskih predstavljaju pravo slatko otkriće svaki put kad ih probamo. Fritule su danas poznate kao …

kokos prutici

Kokos prutići

Vrijeme je da počastite svoje nepce pravom poslasticom. Pustite sada sve komplicirane recepte za koje trebaju ne samo iskustvo nego i vrijeme te se okrenite nezaboravnim prutićima. S malo uloženog vremena ovim …

palačinke sa špinatom

Palačinke sa špinatom

Palačinke nisu samo ukusan i jednostavan desert koji možete napuniti popularnom čokoladom ili možda marmeladom. Postoji velik broj jela koji se oslanjaju na palačinke, a mnoga od njih su slane varijante i nemaju veze s …

Prethodna objava: « Božićni kuglof
Sljedeća objava: Išleri »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.