• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pirjana teletina s krumpirima
pirjana teletina

Pirjana teletina s krumpirima

Objavljeno: 21.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Teletina se smatra vrhunskim mesom i može se spremati na brojne načine. Pirjana teletina je zdrava i ukusna kombinacija, a pogotovo ako se radi s malom količinom ulja. Za sve one koji više vole kuhano nego pečeneo meso, slijedi odličan recept koji će oduševiti i najskeptičnije nepce.

pirjana teletina

Vrijeme je da probate pirjanu teletinu s krumpirima. Pronađite najbolji komad teletine i počnite pripremati ručak koji će izazvati osmijeh svakog od ukućana. Uzmite teleće šnicle, stavite malo soli, češnjaka u prahu i ružmarina. Preko mesa stavite foliju i istucite kako bi dobili tanke šnicle.

Kada ste pripremili meso uzmite krumpire i skuhajte ih u komadu, a ako želite da su brže gotovi narežite ih prije kuhanja i stavite u vodu. Odlučite li se za kuhanje već narezanih krumpira pazite da ih ne prekuhate.

Na vruće ulje stavite prvo luk koji ste prethodno usitnili. Nakon što je omekšao i dobio žutu boju, dodajte teleće šnicle, malo vode te bijelog vina. Kada je meso pri kraju dodajte krumpire koje ste skuhali i pomiješajte zajedno s mesom i saftom koji ste dobili dok se meso pirjalo.

Potrebno su vam ovi sastojci:

  • 3 teleće šnicle
  • nekoliko krumpira (najbolje mladog)
  • 1 dcl bijelog vina
  • sol
  • ružmarin
  • 1 luk
  • 1 mala žlica češnjaka u prahu

Autor: S.Š., Foto: marco mayer/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Torta od kokosa

Za razliku od čokoladne torte ili recimo voćne torte koje su dosta česte na tanjurima prilikom raznih svečanosti, to nije slučaj sa tortom od kokosa. Razlog vjerojatno leži u tome što se radi o torti specifičnog okusa …

torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite. 70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u …

Nabujak od kestena i tjestenine

Vjerujemo kako je svatko od vas isprobao najpoznatiji oblik kestena u kuhinji - kesten pire, no jeste li ikada išli dalje sa eksperimentiranjem? Kesten, kao i ostalo orašasto voće savršeno pristaje raznim tjesteninama. U …

Prethodna objava: «špagete sa škampima Pašta sa škampima
Sljedeća objava: Piletina sa šampinjonima piletina sa šampinjonima»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.