Teletina se smatra vrhunskim mesom i može se spremati na brojne načine. Pirjana teletina je zdrava i ukusna kombinacija, a pogotovo ako se radi s malom količinom ulja. Za sve one koji više vole kuhano nego pečeneo meso, slijedi odličan recept koji će oduševiti i najskeptičnije nepce.
Vrijeme je da probate pirjanu teletinu s krumpirima. Pronađite najbolji komad teletine i počnite pripremati ručak koji će izazvati osmijeh svakog od ukućana. Uzmite teleće šnicle, stavite malo soli, češnjaka u prahu i ružmarina. Preko mesa stavite foliju i istucite kako bi dobili tanke šnicle.
Kada ste pripremili meso uzmite krumpire i skuhajte ih u komadu, a ako želite da su brže gotovi narežite ih prije kuhanja i stavite u vodu. Odlučite li se za kuhanje već narezanih krumpira pazite da ih ne prekuhate.
Na vruće ulje stavite prvo luk koji ste prethodno usitnili. Nakon što je omekšao i dobio žutu boju, dodajte teleće šnicle, malo vode te bijelog vina. Kada je meso pri kraju dodajte krumpire koje ste skuhali i pomiješajte zajedno s mesom i saftom koji ste dobili dok se meso pirjalo.
Potrebno su vam ovi sastojci:
- 3 teleće šnicle
- nekoliko krumpira (najbolje mladog)
- 1 dcl bijelog vina
- sol
- ružmarin
- 1 luk
- 1 mala žlica češnjaka u prahu
Autor: S.Š., Foto: marco mayer/Shutterstock