• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pirjana teletina s krumpirima
pirjana teletina

Pirjana teletina s krumpirima

Objavljeno: 21.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Teletina se smatra vrhunskim mesom i može se spremati na brojne načine. Pirjana teletina je zdrava i ukusna kombinacija, a pogotovo ako se radi s malom količinom ulja. Za sve one koji više vole kuhano nego pečeneo meso, slijedi odličan recept koji će oduševiti i najskeptičnije nepce.

pirjana teletina

Vrijeme je da probate pirjanu teletinu s krumpirima. Pronađite najbolji komad teletine i počnite pripremati ručak koji će izazvati osmijeh svakog od ukućana. Uzmite teleće šnicle, stavite malo soli, češnjaka u prahu i ružmarina. Preko mesa stavite foliju i istucite kako bi dobili tanke šnicle.

Kada ste pripremili meso uzmite krumpire i skuhajte ih u komadu, a ako želite da su brže gotovi narežite ih prije kuhanja i stavite u vodu. Odlučite li se za kuhanje već narezanih krumpira pazite da ih ne prekuhate.

Na vruće ulje stavite prvo luk koji ste prethodno usitnili. Nakon što je omekšao i dobio žutu boju, dodajte teleće šnicle, malo vode te bijelog vina. Kada je meso pri kraju dodajte krumpire koje ste skuhali i pomiješajte zajedno s mesom i saftom koji ste dobili dok se meso pirjalo.

Potrebno su vam ovi sastojci:

  • 3 teleće šnicle
  • nekoliko krumpira (najbolje mladog)
  • 1 dcl bijelog vina
  • sol
  • ružmarin
  • 1 luk
  • 1 mala žlica češnjaka u prahu

Autor: S.Š., Foto: marco mayer/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina slobodno prilagodite sebi i svom ukusu. Recept za šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom Sastojci za palačinke: …

muffini s malinama

Eksplozija voćnih okusa – muffini s malinama

Nakon čokoladnih muffina s čokoladnim preljevom koje smo imali jučer, vrijeme je za malu promjenu u okusima. Ovi lagani i sočni muffini u kombinaciji naranče i vanilije punjeni malinama, a za koje nam je recept poslala …

Jogurt, namirnica bogata proteinima

Jogurt je mliječni proizvod koji se dobiva prirodnim putem, pasterizacijom mlijeka u kojoj mliječni šećer prelazi u mliječnu kiselinu. Danas se ovaj kemijski proces najviše koristi u prehrambenoj industriji koja je …

Prethodna objava: «špagete sa škampima Pašta sa škampima
Sljedeća objava: Piletina sa šampinjonima piletina sa šampinjonima»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.