• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Kineska piletina u umaku od limuna
Piletina s limunom i prilozima

Kineska piletina u umaku od limuna

Objavljeno: 28.02.2019. Autor: Darko Debić

Pileća prsa su najzahvalniji dio piletine jer se radi o mesu koje možete jesti na toliko različitih načina. Pohano, pečeno, kuhano ili pirjano… S povrćem i tjesteninom, rižom, u umaku od šampinjona, u tortiljama… Izbora je puno, a sve ovisi o odabiru recepta s kojim ćete napraviti vrhunsko jelo.

Kineska piletina u umaku od limuna je samo još jedan način kako možete iskoristiti ukusna pileća prsa, a toliko je dobro da ćete ga uvrstiti u svoju standardnu postavu jela koje često pravite. Da, toliko je dobra!

Recept za kinesku piletinu u umaku od limuna

piletina s limunom i prilozima

Sastojci:

  • 3 komada pilećih prsa bez kosti
  • 1 jaje
  • 1 čajna žličica soli
  • malo crnog papra
  • 1 jušna žlica ulja
  • 60 g škrobnog brašna
  • 1 vrhom puna čajna žličica
  • škrobnog brašna
  • 30 g glatkog brašna
  • 100 ml limunovog soka
  • 50 g šećera
  • 160 ml vode
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Narezati piletinu na manje komade, staviti u zdjelu, dodati jaje, sol, papar i žlicu ulja. Sve zajedno pomiješati.
  2. U drugu zdjelu staviti 60 g škrobnog brašna i 30 g glatkog brašna, pomiješati.
  3. Ugrijati ulje za prženje.
  4. Piletinu uvaljati u pripremljena pomiješana brašna i pržiti u dubokoj masnoći.
  5. Pržiti piletinu u nekoliko navrata, ne pržiti sve odjednom, kako se temperatura ulja ne bi naglo spustila. Pošto su komadi mali, dovoljno je pržiti par minuta. Prženjem će piletina ostati sočna.
  6. Vaditi piletinu na kuhinjski papir.
  7. Za umak pomiješati limunov sok, šećer, vodu i jednu žlicu škrobnog brašna. Omjerom šećera i limuna se možete poigrati i prilagoditi kako vam odgovara.
  8. Staviti na vatru i miješati dok ne prokuha i zgusne se.
  9. Dodati piletinu u umak, poslužiti sa kuhanom rižom i posuti sjemenkama prženog sezama.

To je to! Dobar tek!

Darko Debić
Darko Debić

Ja sam Darko! Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice, prateći sezonu, jer namirnice koje dospijevaju u određeno godišnje doba, tada su i na vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Na nagovor prijatelja (i njihovo traženje recepata za isprobana jela) pokrenuo sam blog Samo jedan griz i istoimeni profil na Instagramu.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Čokoladne fantazije od kesten pirea

Nisam baš ljubitelj kuhanog kestenja, najdraži mi je kad je pečen - kad ga kupimo od kestenjara na ulici početkom jeseni pa se šetamo i grijemo čisteći ga. Ponekad sjednemo na klupicu i podijelimo porciju toplih i …

čokoladna rolada

Mačje oči

Kada bi razmišljali o smiješnim i čudnim imenima kolača onda bi se sigurno prvo sjetili mačjih očiju. Postoji li što bolje od slasne kombinacije čokolade, banana i sočnog biskvita? Upravo se zbog svih navedenih sastojaka …

salenjaci

Salenjaci

Salenjaci su tradicionalni hrvatski kolači znani iz kuharica naših baka i prabaka. Neki ih još nazivaju i hrvatskim kroasanima jer se pripremaju slično kao originalni kroasani. Riječ je malenim kolačićima s tisuću …

Prethodna objava: «kruh od pira s grozdicama i orasima Desertni kruh od pira s grožđicama i orasima
Sljedeća objava: Princes krafne koje ćete obožavati »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.