• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Home / Recepti / Glavna jela / Piletina sa šampinjonima
piletina sa šampinjonima

Piletina sa šampinjonima

Objavljeno: 22.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Ne postoji bolje nego kada možete iskombinirati ukusna pileća prsa pomiješana s gustim i kremastim umakom od šampinjona. Piletina sa šampinjonima je jelo kojem će se svi veseliti i nije komplicirano za napraviti. Ako volite bijele umake onda će vas ovo zasigurno oduševiti, a možete ga iskombinirati s bilo kojim prilogom.

piletina sa šampinjonima

Piletina sa šampinjonima je jelo koje možete spremati na nekoliko načina, a jedan od njih uključuje pileća prsa, vrhnje za kuhanje, bijelo vino… Prvo je potrebno pripremiti pileća prsa koja ćete posoliti i dodati ostale začine po želji.

Operite šampinjone i narežite ih na željenu veličinu (sve ovisi o tome kako ih volite jesti) te ostavite sa strane. Na vruće ulje stavite luk (koji ste prethodno usitnili) i ostavite da se dinsta, a nakon što poprimi zlatnu boju stavite piletinu, smanjite vatru i povremeno promiješajte sve dok piletina nije gotova.

Tada dodate šampinjone, malo vode, bijelog vina i nastavite dalje kuhati. Polako dodajete sol, začine po želji (može malo ružmarina) i miješajte kako vam meso i šampinjoni ne bi izgorili. Kada su šampinjoni gotovi dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još kratko vrijeme kako se vrhnje ne bi previše zgusnulo. Piletini na kraju kao prilog možete dodati i rižu.

Od sastojaka vam treba:

  • pileća prsa (3 komada)
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • sol
  • ružmarin
  • 300 g šampinjona
  • 180 g riže
  • 1 velika glavica luka

Autor: S.Š., Foto: Martin Turzak/Shutterstock

Kategorije: Glavna jela

Želite se zasladiti?

muffini sa zobenim pahuljicama

Ukusni i zdravi muffini sa zobenim pahuljicama

Kao dio našeg poziva da nam čitatelji pokažu svoje muffine, objavljujemo prvi u nizu - ukusne i zdrave muffine sa zobenim pahuljicama naše drage Ane čiji su nam muffini bili iznimno zanimljivi na …

mokri kolac

Mokri kolač

Život bez slatkog je nezamisliv i zato je važno znati nekoliko recepata koji će vam pomoći u pripremi slasnih kolača i torti. Za sve one koji nemaju puno vremena tu je mokri kolač. Kada jednom iskušate ovaj jednostavan i …

zdravi nougat namaz od ljesnjaka

Zdravi nougat namaz od lješnjaka

Lješnjak... To malo okruglo čudo koje nam priroda daje, bogato proteinima i dobrim mastima. Osim što imaju odličan okus i vrlo su zdravi, lješnjaci štite od bolesti srca, obiluju blagotvornim antioksidansima, mineralima …

Previous Post: «pirjana teletina Pirjana teletina s krumpirima
Next Post: Pekmez od marelica pekmez od marelica»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primary Sidebar

Novije

paradajz juha

Juha od rajčice (paradajza)

Juha od rajčice ili kako ju većina češće zove juha paradajza ili paradajz juha je postalo jelo …

Namaz od sira

Ukusan namaz od sira odličan je izbor uz gotovo sva jela. Možete ga jednostavno namazati na …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i …

Pita zeljanica

Bosanska kuhinja kao i sve ostale sadrži određene specijalitete koji su oduševili gurmane …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.