• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Piletina sa šampinjonima
piletina sa šampinjonima

Piletina sa šampinjonima

Objavljeno: 22.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Ne postoji bolje nego kada možete iskombinirati ukusna pileća prsa pomiješana s gustim i kremastim umakom od šampinjona. Piletina sa šampinjonima je jelo kojem će se svi veseliti i nije komplicirano za napraviti. Ako volite bijele umake onda će vas ovo zasigurno oduševiti, a možete ga iskombinirati s bilo kojim prilogom.

piletina sa šampinjonima

Piletina sa šampinjonima je jelo koje možete spremati na nekoliko načina, a jedan od njih uključuje pileća prsa, vrhnje za kuhanje, bijelo vino… Prvo je potrebno pripremiti pileća prsa koja ćete posoliti i dodati ostale začine po želji.

Operite šampinjone i narežite ih na željenu veličinu (sve ovisi o tome kako ih volite jesti) te ostavite sa strane. Na vruće ulje stavite luk (koji ste prethodno usitnili) i ostavite da se dinsta, a nakon što poprimi zlatnu boju stavite piletinu, smanjite vatru i povremeno promiješajte sve dok piletina nije gotova.

Tada dodate šampinjone, malo vode, bijelog vina i nastavite dalje kuhati. Polako dodajete sol, začine po želji (može malo ružmarina) i miješajte kako vam meso i šampinjoni ne bi izgorili. Kada su šampinjoni gotovi dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još kratko vrijeme kako se vrhnje ne bi previše zgusnulo. Piletini na kraju kao prilog možete dodati i rižu.

Od sastojaka vam treba:

  • pileća prsa (3 komada)
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • sol
  • ružmarin
  • 300 g šampinjona
  • 180 g riže
  • 1 velika glavica luka

Autor: S.Š., Foto: Martin Turzak/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam jedina), dala sam si truda i napravila zdravu verziju za koju nitko nije dao manji komentar od savršenstva. Toliko je savršen …

poljupci od oraha

Poljupci od oraha

Bilo u vrijeme blagdana ili za neformalna vikend druženja običaj je da goste koji nas posjete, ponudimo nečim slatkim i ukusnim. Za tu prigodu najpraktičniji su mali sitni kolačići. Ako smo pritom još i u stisci s …

Domaće rum pločice

Ukusne domaće rum pločice

Ovo je jedan od recepata koji je jako dugo zapisan u mojim knjižicama recepata. Kako obožavam deserte obogaćene rumom, ovaj mi je jedan od dražih. Brzo gotov, još brže nestane. Recept za domaće rum …

Prethodna objava: «pirjana teletina Pirjana teletina s krumpirima
Sljedeća objava: Pohane tikvice pohane tikvice»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.