Ne postoji bolje nego kada možete iskombinirati ukusna pileća prsa pomiješana s gustim i kremastim umakom od šampinjona. Piletina sa šampinjonima je jelo kojem će se svi veseliti i nije komplicirano za napraviti. Ako volite bijele umake onda će vas ovo zasigurno oduševiti, a možete ga iskombinirati s bilo kojim prilogom.
Piletina sa šampinjonima je jelo koje možete spremati na nekoliko načina, a jedan od njih uključuje pileća prsa, vrhnje za kuhanje, bijelo vino… Prvo je potrebno pripremiti pileća prsa koja ćete posoliti i dodati ostale začine po želji.
Operite šampinjone i narežite ih na željenu veličinu (sve ovisi o tome kako ih volite jesti) te ostavite sa strane. Na vruće ulje stavite luk (koji ste prethodno usitnili) i ostavite da se dinsta, a nakon što poprimi zlatnu boju stavite piletinu, smanjite vatru i povremeno promiješajte sve dok piletina nije gotova.
Tada dodate šampinjone, malo vode, bijelog vina i nastavite dalje kuhati. Polako dodajete sol, začine po želji (može malo ružmarina) i miješajte kako vam meso i šampinjoni ne bi izgorili. Kada su šampinjoni gotovi dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još kratko vrijeme kako se vrhnje ne bi previše zgusnulo. Piletini na kraju kao prilog možete dodati i rižu.
Od sastojaka vam treba:
- pileća prsa (3 komada)
- 1,5 dcl bijelog vina
- 200 g vrhnja za kuhanje
- sol
- ružmarin
- 300 g šampinjona
- 180 g riže
- 1 velika glavica luka
Autor: S.Š., Foto: Martin Turzak/Shutterstock