• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Piletina sa šampinjonima
piletina sa šampinjonima

Piletina sa šampinjonima

Objavljeno: 22.08.2014. Autor: Sanja Štetić

Ne postoji bolje nego kada možete iskombinirati ukusna pileća prsa pomiješana s gustim i kremastim umakom od šampinjona. Piletina sa šampinjonima je jelo kojem će se svi veseliti i nije komplicirano za napraviti. Ako volite bijele umake onda će vas ovo zasigurno oduševiti, a možete ga iskombinirati s bilo kojim prilogom.

piletina sa šampinjonima

Piletina sa šampinjonima je jelo koje možete spremati na nekoliko načina, a jedan od njih uključuje pileća prsa, vrhnje za kuhanje, bijelo vino… Prvo je potrebno pripremiti pileća prsa koja ćete posoliti i dodati ostale začine po želji.

Operite šampinjone i narežite ih na željenu veličinu (sve ovisi o tome kako ih volite jesti) te ostavite sa strane. Na vruće ulje stavite luk (koji ste prethodno usitnili) i ostavite da se dinsta, a nakon što poprimi zlatnu boju stavite piletinu, smanjite vatru i povremeno promiješajte sve dok piletina nije gotova.

Tada dodate šampinjone, malo vode, bijelog vina i nastavite dalje kuhati. Polako dodajete sol, začine po želji (može malo ružmarina) i miješajte kako vam meso i šampinjoni ne bi izgorili. Kada su šampinjoni gotovi dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još kratko vrijeme kako se vrhnje ne bi previše zgusnulo. Piletini na kraju kao prilog možete dodati i rižu.

Od sastojaka vam treba:

  • pileća prsa (3 komada)
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • sol
  • ružmarin
  • 300 g šampinjona
  • 180 g riže
  • 1 velika glavica luka

Autor: S.Š., Foto: Martin Turzak/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

palacinke u vinskoj pjenici wine chateau

Palačinke u vinskoj pjenici – Wine Chateau

Kod nas doma palačinke se peku gotovo pa svaki vikend. Brzo su i jednostavno rješenje kada stignu nenajavljeni gosti ili kada u kući netko postavi pitanje: „Jel' ima nešto slatko?“ Ovog puta donosim recept za obične …

Dalmatinske fritule

Osim poznatih uštipaka u kojima još uvijek znamo uživati kada se nađemo na selu, postoje i drugi stariji recepti koji nam izazivaju slinu na usta. Pritom naravno mislimo na razne varijacije koje se rade od tijesta. Tu …

Speculaas keksi

Speculaas keksi – recept

Vjerujemo da ste do sada već stotinu puta jeli Speculaas kekse. I to najčešće one kupovne. Posebno ih volimo za vrijeme zime, jer imaju karakterističan okus cimeta, kliničića, đumbira i ostalih začina koji podsjećaju na …

Prethodna objava: «pirjana teletina Pirjana teletina s krumpirima
Sljedeća objava: Pohane tikvice pohane tikvice»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.