• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pileća prsa sa špinatom

Pileća prsa sa špinatom

Objavljeno: 07.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Pileća prsa su zahvalan dio piletine jer se mogu spremiti na velik broj načina. Osim pečenja na tavi i kuhanja, kao najzdravijeg načina konzumiranja pilećih prsa, možete ih spremiti i u pećnici.

Kuhari su istog mišljenja, a to je da ovako prsa ispadaju manje masna od onih koja se peku na tavi. Uz dodatak špinata i malo sira, dobit ćete vrhunsko gastro jelo.

Mnogi griješe kod pripreme pilećih prsa tako što ih dugo termički obrađuju pa ona postaju suha. Greška se obično dogodi kada se pokušava ispeći deblji komad prsa. Tada sredina mesa ostaje sirova ili cijeli komad bude presuh i prepečen.

U nastavku saznajte kako možete pripremiti pileća prsa sa špinatom u pećnici. Ovaj način pečenja piletine izrazito je jednostavan i lagan. Važna je samo dobra organizacija i priprema, a pećnica i špinat će odraditi svoj posao. Naime, vlaga iz špinata će pogodovati mesu te će ono s pečenjem postati sočno i mekano. Gotovo je nemoguće da ovakvim načinom pripreme presušite meso.

Recept za piletinu punjenu špinatom

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 komada pilećih prsa
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g špinata
  • malo feta sira

Priprema

Kako bi uživali u slasnim prsima sa špinatom, prvo što trebate učiniti je da na maslinovom ulju prodinstate malo češnjaka i nakon nekoliko minuta dodate špinat. Pustite da se dinsta kratko vrijeme i maknite s vatre. Zatim dodajete nekoliko kriški feta sira i sve dobro promiješate.

Važno je da prije pripreme pileća prsa stavite u toplu, ali ne previše vruću vodu s otopljenom jednom žlicom soli. Pileća prsa ostavite u vodi 20-ak minuta do šest sati. Nakon toga svaki komad dobro isperite u hladnoj vodi i osušite kuhinjskim ručnikom.

U međuvremenu uzmite nekoliko komada pilećih prsa, istucite ih i zatim ispunite dobivenom smjesom od špinata i sira. Cijeli komad premažite maslinovim uljem te dobro posolite, popaprite i dodaje začine po želji. Možete koristiti ružmarin ili crvenu papriku.

Nakon što ste ih napunili, zakačite sve čačkalicom kako smjesa ne bi iscurila.

Zagrijete pećnicu na 180°C i stavite prsa i pecite najviše pola sata.

Kako bi meso ostalo mekano, sočno i vlažno, ostavite ga nakon pečenja 10-ak minuta da odstoji. Tako će se svi sokovi dobro prožeti i meso neće izgubiti vlažnost.

Uz piletinu sa špinatom možete poslužiti gotovo svaki prilog. Sve ovisi o vašim željama i ukusu. Odlično će odgovarati njoki, riža ili krumpir. A želite li dodatno zadiviti goste na ručku, pripremite umak poput onog od gorgonzole ili umak od povrća.

Foto: Robyn-Mackenzie/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

lisnato tijesto

Lisnato tijesto sa malinama

Lisnato tijesto je tako slasno. Volimo ga u raznim kombinacijama, i onim slanim i onim slatkima. Danas ćemo vam preporučiti jednu ljetnu voćnu varijantu lisnatog tijesta koju ćete zavoljeti. Svuda oko nas u ovo ljetno …

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Krafne s ljubičastim batatom

Ružičaste krafne s ljubičastim batatom

Iako su nam poklade pomalo izazvale zasićenje kod krafni, ove koje sam ja danas za vas spremio su drugačije, ne-tako-klasične ružičaste krafne bez umjetnih boja koje morate probati. Nešto drugačije, a jednako …

Prethodna objava: «pečene lignje Pečene lignje
Sljedeća objava: Kako upotrijebiti začine kod kuhanja razni začini»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.