• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Pikantni umak od jabuka
Crvene i zelene jabuke, Foto: Photoxpress

Pikantni umak od jabuka

Objavljeno: 18.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Iako se jabuke standardno koriste u primpremanju slatkih jela, postoje i načini u kojima ona predstavlja idealnu kombinaciju sa slanim namirnicama. Jedan od tih načina je i pikantni umak od jabuke. Ovakav umak najbolje odgovara uz meso divljači.

Crvene i zelene jabuke, Foto: Photoxpress

Kao u mnogim jelima s jabukama i u ovom joj društvo prave grožđice. Slatkoća grožđica savršeno se upotpunjuje sa kiselkastim jabukama. Isprobajte ovaj recept kako bi se uvjerili da ova dva sastojka, uz odgovarajuću pripremu odgovaraju sa svim namirnicama.

Za pikantni umak od jabuka potrebno vam je:

  • 3 jabuke, izaberite one koje su kiselije
  • 3 ljutike
  • 2 dg maslaca
  • 1 malu žlicu vinjaka
  • 1 dl kokošjeg temeljca
  • crni papar
  • žličice octa

Jabuke operite, očistite koru i nasjeckajte je na kockice. Dodajte maslac u posudu i lagano ga zagrijte. Nakon što se maslac otopi dodajte nasjeckane jabuke i ljutiku. Nakon nekoliko minuta pirjanja dodajte grožđice, vinjak i temeljac od kokoši.

Kuhajte sve dok jabuke ne omekšaju. Nakon što je umak gotov, servirajte ga u posudu za umake. Dodajte ga pečenom mesu ili nekoj vrsti mesne salate. Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

orahnjača

Tradicionalna orehnjača

Orehnjača (ovisno o podneblju i orahnjača) je još jedan hrvatski tradicionalni kolač koji se sastoji od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Obično se radi u vrijeme blagdana i sve naše bake radile su to slatko dizano …

Kolač od maka

Možemo reći kako danas postoji velik broj kolača u kojima možemo uživati. Međutim među tim kolačima postoje i oni koji možda nemaju toliki broj obožavatelja, ali zato prednjače svojim specifičnim i prije svega …

Muffini, jednostavan desert

Ljubitelj ste slatkog, a niste zainteresirani za spremanje kompliciranih kolača, savjetujemo vam da pokušate s malo jednostavnijim kombinacijama. Među te kombinacije možemo uključiti i muffine koji su jedni od …

Prethodna objava: « Marakuja, biljka tropskih krajeva
Sljedeća objava: Nabujak od kestena i tjestenine »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.