• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Pikantni umak od jabuka
Crvene i zelene jabuke, Foto: Photoxpress

Pikantni umak od jabuka

Objavljeno: 18.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Iako se jabuke standardno koriste u primpremanju slatkih jela, postoje i načini u kojima ona predstavlja idealnu kombinaciju sa slanim namirnicama. Jedan od tih načina je i pikantni umak od jabuke. Ovakav umak najbolje odgovara uz meso divljači.

Crvene i zelene jabuke, Foto: Photoxpress

Kao u mnogim jelima s jabukama i u ovom joj društvo prave grožđice. Slatkoća grožđica savršeno se upotpunjuje sa kiselkastim jabukama. Isprobajte ovaj recept kako bi se uvjerili da ova dva sastojka, uz odgovarajuću pripremu odgovaraju sa svim namirnicama.

Za pikantni umak od jabuka potrebno vam je:

  • 3 jabuke, izaberite one koje su kiselije
  • 3 ljutike
  • 2 dg maslaca
  • 1 malu žlicu vinjaka
  • 1 dl kokošjeg temeljca
  • crni papar
  • žličice octa

Jabuke operite, očistite koru i nasjeckajte je na kockice. Dodajte maslac u posudu i lagano ga zagrijte. Nakon što se maslac otopi dodajte nasjeckane jabuke i ljutiku. Nakon nekoliko minuta pirjanja dodajte grožđice, vinjak i temeljac od kokoši.

Kuhajte sve dok jabuke ne omekšaju. Nakon što je umak gotov, servirajte ga u posudu za umake. Dodajte ga pečenom mesu ili nekoj vrsti mesne salate. Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

salenjaci

Salenjaci

Salenjaci su tradicionalni hrvatski kolači znani iz kuharica naših baka i prabaka. Neki ih još nazivaju i hrvatskim kroasanima jer se pripremaju slično kao originalni kroasani. Riječ je malenim kolačićima s tisuću …

domaca granola

Granola – domaći musli s maslacem od lješnjaka

Kupovni musli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije. Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg …

chocolate chip cookies

Veganska inačica chocolate chip cookies

Pored svih torti, kolača i krema obični keksići su kod mene često zanemareni. Danas sam odlučila ispraviti tu nepravdu. Do sad sam radila razne zdrave, bez glutena, sa sušenim voćem verzije ovih keksića ali danas su …

Prethodna objava: « Marakuja, biljka tropskih krajeva
Sljedeća objava: Nabujak od kestena i tjestenine »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.