• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Pikantni umak od jabuka
Crvene i zelene jabuke, Foto: Photoxpress

Pikantni umak od jabuka

Objavljeno: 18.10.2012. Autor: Lana Kovačić

Iako se jabuke standardno koriste u primpremanju slatkih jela, postoje i načini u kojima ona predstavlja idealnu kombinaciju sa slanim namirnicama. Jedan od tih načina je i pikantni umak od jabuke. Ovakav umak najbolje odgovara uz meso divljači.

Crvene i zelene jabuke, Foto: Photoxpress

Kao u mnogim jelima s jabukama i u ovom joj društvo prave grožđice. Slatkoća grožđica savršeno se upotpunjuje sa kiselkastim jabukama. Isprobajte ovaj recept kako bi se uvjerili da ova dva sastojka, uz odgovarajuću pripremu odgovaraju sa svim namirnicama.

Za pikantni umak od jabuka potrebno vam je:

  • 3 jabuke, izaberite one koje su kiselije
  • 3 ljutike
  • 2 dg maslaca
  • 1 malu žlicu vinjaka
  • 1 dl kokošjeg temeljca
  • crni papar
  • žličice octa

Jabuke operite, očistite koru i nasjeckajte je na kockice. Dodajte maslac u posudu i lagano ga zagrijte. Nakon što se maslac otopi dodajte nasjeckane jabuke i ljutiku. Nakon nekoliko minuta pirjanja dodajte grožđice, vinjak i temeljac od kokoši.

Kuhajte sve dok jabuke ne omekšaju. Nakon što je umak gotov, servirajte ga u posudu za umake. Dodajte ga pečenom mesu ili nekoj vrsti mesne salate. Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

cokoladni muffini s kremom i jagodama

Čokoladni muffini s kremom i jagode u čokoladi

Što pametno reći o muffinima, osim da su jednostavni za napraviti i svi ih vole. Naravno, uvijek potičem da uz malo mašte običan muffin može postati kraljevski kolač, zato ćemo ovom prilikom muffin ukrasiti slatkim …

torta od ananasa

Lagana i osvježavajuća torta od ananasa

Danas zaista ne možemo reći kako nemamo neki izbor kod torti i kolača. Naime, u zadnje vrijeme viđamo toliki broj recepata da se jednostavno ne možemo odlučiti za jednu od varijanti. Sve su predivne i sve ih želimo …

tiramisu

Recept za klasični talijanski tiramisu

Tiramisu je izvorno talijanski desert koji je s vremenom osvojio svijet i mnogima postao omiljena slastica. Ovu originalnu i jednostavnu kombinaciju kave, jaja, kakaa i kremastog sira jednostavno svi obožavamo. Iako …

Prethodna objava: « Marakuja, biljka tropskih krajeva
Sljedeća objava: Nabujak od kestena i tjestenine »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.