• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pečene lignje
pečene lignje

Pečene lignje

Objavljeno: 04.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li jesti morkse plodove i jednostavno ne možete zamisliti da barem jednom tjedno ne probate neku čarobnu kombinaciju iz mora? Ako je tako onda će vam se sigurno svidjeti što se lignje ne moraju uvijek spremati na roštilju da bi bile ukusne.

pečene lignje

Njih možete spremiti i u električnoj pećnici, a uz nekoliko dodataka okus će biti podjednako čaroban.

Osim lignji potrebno vam je nekoliko krumpira i nezaboravnih začina kao što su peršin i ružmarin. Sada vaša bajka može početi. Prvo što trebate učiniti je oprati lignje i osušiti ih. Kada ste to učinili ogulite krumpir i narežite ga na manje komade.

Lignje i krumpir posolite, popaprite i zatim složite u posudu za pečenje, koju ste prije nauljili. Ne zaboravite dodati malo ružmarina i povrće po želji (rajčica, paprika, tikvice ili nešto drugo) te stavite peći poklopljeno.

Lignje se trebaju peći između 30 i 45 minuta, sve ovisi o tome na koju ste ih temperaturu stavili. U međuvremenu dok se lignje peku zajedno s povrćem, uzmite maslinovo ulje i pomiješajte s bijelim vinom, češnjakom (koji ste prije toga usitnili) i peršinom. Izvadite posudu iz pećnice, polijte lignje spomenutom smjesom i vratite nazad te pecite još 10 minuta.

Za pečene lignje vam je potrebno:

  • 800 g lignji,
  • maslinovo ulje
  • malo soli i papra
  • 700 g krumpira
  • peršin
  • povrće po želji
  • 4 češnja češnjaka
  • ružmarin
  • 2 dcl bijelog vina

Autor: S.Š., Foto: Lambros Kazan/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

domaća granola od banane

Domaća granola od banane

Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više! Recept za domaću …

međimurska gibanica

Međimurska gibanica – tradicionalni hrvatski kolač

Međimurska gibanica je slatko jelo nacionalne hrvatske kuhinje, točnije Međimurske. Sastoji se od 12 tankih kora i 4 sloja nadjeva a to su mljeveni mak, svježi kravlji sir, naribane jabuke i mljeveni orasi. U izradi …

Čokoladni kolac

Turbo jednostavan čoko kolač

Nedjelja je dan za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući. Savršeni kolač zadovoljit će svakog čokoljupca.. Ma svakog slatkoljupca. Što …

Prethodna objava: «zeleni obrok Kako se pravilno hraniti
Sljedeća objava: Pileća prsa sa špinatom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.