• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pečene lignje
pečene lignje

Pečene lignje

Objavljeno: 04.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li jesti morkse plodove i jednostavno ne možete zamisliti da barem jednom tjedno ne probate neku čarobnu kombinaciju iz mora? Ako je tako onda će vam se sigurno svidjeti što se lignje ne moraju uvijek spremati na roštilju da bi bile ukusne.

pečene lignje

Njih možete spremiti i u električnoj pećnici, a uz nekoliko dodataka okus će biti podjednako čaroban.

Osim lignji potrebno vam je nekoliko krumpira i nezaboravnih začina kao što su peršin i ružmarin. Sada vaša bajka može početi. Prvo što trebate učiniti je oprati lignje i osušiti ih. Kada ste to učinili ogulite krumpir i narežite ga na manje komade.

Lignje i krumpir posolite, popaprite i zatim složite u posudu za pečenje, koju ste prije nauljili. Ne zaboravite dodati malo ružmarina i povrće po želji (rajčica, paprika, tikvice ili nešto drugo) te stavite peći poklopljeno.

Lignje se trebaju peći između 30 i 45 minuta, sve ovisi o tome na koju ste ih temperaturu stavili. U međuvremenu dok se lignje peku zajedno s povrćem, uzmite maslinovo ulje i pomiješajte s bijelim vinom, češnjakom (koji ste prije toga usitnili) i peršinom. Izvadite posudu iz pećnice, polijte lignje spomenutom smjesom i vratite nazad te pecite još 10 minuta.

Za pečene lignje vam je potrebno:

  • 800 g lignji,
  • maslinovo ulje
  • malo soli i papra
  • 700 g krumpira
  • peršin
  • povrće po želji
  • 4 češnja češnjaka
  • ružmarin
  • 2 dcl bijelog vina

Autor: S.Š., Foto: Lambros Kazan/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Cokoladna torta od maka

Sočna torta od čokolade i maka

Razmišljate o tome da napravite tortu za blagdane? Želite li nesto čokoladno, sočno i ukusno. Donosim vam recept za ovu fantaziju u kombinaciji sa makom i vanilijom. Za sve slatkoljupce evo ljubav na čokoladni prvi …

kremasti kolači

Kremasti kolači

Više puta u životu mogli smo čuti kako velik broj žena komentira kako se ne usudi spremati kolače zato što smatraju kako nemaju previše talenta. Možemo reći da ih je strah svaki put znao zakočiti kad bi se odlučile na …

Čokoladne fantazije od kesten pirea

Nisam baš ljubitelj kuhanog kestenja, najdraži mi je kad je pečen - kad ga kupimo od kestenjara na ulici početkom jeseni pa se šetamo i grijemo čisteći ga. Ponekad sjednemo na klupicu i podijelimo porciju toplih i …

Prethodna objava: «zeleni obrok Kako se pravilno hraniti
Sljedeća objava: Pileća prsa sa špinatom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.