Volite li jesti morkse plodove i jednostavno ne možete zamisliti da barem jednom tjedno ne probate neku čarobnu kombinaciju iz mora? Ako je tako onda će vam se sigurno svidjeti što se lignje ne moraju uvijek spremati na roštilju da bi bile ukusne.
Njih možete spremiti i u električnoj pećnici, a uz nekoliko dodataka okus će biti podjednako čaroban.
Osim lignji potrebno vam je nekoliko krumpira i nezaboravnih začina kao što su peršin i ružmarin. Sada vaša bajka može početi. Prvo što trebate učiniti je oprati lignje i osušiti ih. Kada ste to učinili ogulite krumpir i narežite ga na manje komade.
Lignje i krumpir posolite, popaprite i zatim složite u posudu za pečenje, koju ste prije nauljili. Ne zaboravite dodati malo ružmarina i povrće po želji (rajčica, paprika, tikvice ili nešto drugo) te stavite peći poklopljeno.
Lignje se trebaju peći između 30 i 45 minuta, sve ovisi o tome na koju ste ih temperaturu stavili. U međuvremenu dok se lignje peku zajedno s povrćem, uzmite maslinovo ulje i pomiješajte s bijelim vinom, češnjakom (koji ste prije toga usitnili) i peršinom. Izvadite posudu iz pećnice, polijte lignje spomenutom smjesom i vratite nazad te pecite još 10 minuta.
Za pečene lignje vam je potrebno:
- 800 g lignji,
- maslinovo ulje
- malo soli i papra
- 700 g krumpira
- peršin
- povrće po želji
- 4 češnja češnjaka
- ružmarin
- 2 dcl bijelog vina
Autor: S.Š., Foto: Lambros Kazan/Shutterstock