• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Pašteta od čvaraka

Pašteta od čvaraka

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Ako se smatrate pravim gurmanom onda zasigurno znate za postojanje čuvenog namaza, ne od sira, ni tune, nego čvaraka, koji su pravo zadovoljstvo za naše nepce.

Čvarci zasigurno spadaju među malo težu hranu, ali bez obzira na to spadaju u one namirnice koje ne jedemo svaki dan, nego si ih priuštimo povremeno. Također se ne moraju jesti na klasičan način koji svi poznajemo, nego i na jedan pomalo drugačiji – u obliku namaza koji mažemo na kruh.

Naravno, pričamo o pašteti od čvaraka koja predstavlja pravo zadovoljstvo za sve ljubitelje kontinentalne hrane. U nastavku se nalazi recept i postupak pripreme za paštetu koja će ljubiti svaku vašu krišku domaćeg kruha.

Recept za paštetu od čvaraka

Sastojci (za 6 porcija)

  • 300 g čvaraka
  • 10 g češnjaka
  • papar
  • sol
  • 40 g majoneze
  • 3 jaja
  • 150 g luka
  • parmezan

Priprema

  1. Uzmite luk i dobro ga usitnite.
  2. Nakon toga ga dobro popržite na masnoći da malo omekša, a tijekom prženja dodajte malo vode i pustite da ispari.
  3. U međuvremenu usitnite češnjak i sameljite čvarke, tvrdo kuhana jaja, češnjak i ohlađen luk koji ste prethodno pržili.
  4. Smjesu je potrebno začiniti majonezom, solju, parmezanom i paprom.

Paštetu možete poslužiti kao predjelo uz neko ukusno, domaće pecivo kao što su domaći pereci ili varaždinske klipići. Dobar tek!

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

karamelizirane jabuke

Karamelizirane jabuke

Uvijek se govori kako bismo trebali konzumirati sezonsko voće i povrće u što većoj mjeri. Jabuka je jedna od najukusnijih i najsvestranijih voćki u kojima možemo uživati u ove tople dane. Upoznati smo s njenim …

Praline

Vjerojatno velik dio nas kad pomisli na nešto slatko i fino zapravo pomisli na praline. Praline su inače vrsta slastica oblikovane i ukrašene raznim dodacima. Tu prije svega treba istaknuti one čokoladne bonbone s …

Domaći zdravi keksi od raženog brašna

Odlučila sam s vama podijeliti recept za domaće kekse koje možete izraditi sami i uz sve to jako su ukusni i zdravi. Osmislila sam samo za vas kombinaciju sastojaka koji će vam pružiti u jednom keksu sve one dobre …

Prethodna objava: « Meksička kuhinja
Sljedeća objava: Ruska salata »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.