Ako se smatrate pravim gurmanom onda zasigurno znate za postojanje čuvenog namaza, ne od sira, ni tune, nego čvaraka, koji su pravo zadovoljstvo za naše nepce.
Čvarci zasigurno spadaju među malo težu hranu, ali bez obzira na to spadaju u one namirnice koje ne jedemo svaki dan, nego si ih priuštimo povremeno. Također se ne moraju jesti na klasičan način koji svi poznajemo, nego i na jedan pomalo drugačiji – u obliku namaza koji mažemo na kruh.
Naravno, pričamo o pašteti od čvaraka koja predstavlja pravo zadovoljstvo za sve ljubitelje kontinentalne hrane. U nastavku se nalazi recept i postupak pripreme za paštetu koja će ljubiti svaku vašu krišku domaćeg kruha.
Recept za paštetu od čvaraka
Sastojci (za 6 porcija)
- 300 g čvaraka
- 10 g češnjaka
- papar
- sol
- 40 g majoneze
- 3 jaja
- 150 g luka
- parmezan
Priprema
- Uzmite luk i dobro ga usitnite.
- Nakon toga ga dobro popržite na masnoći da malo omekša, a tijekom prženja dodajte malo vode i pustite da ispari.
- U međuvremenu usitnite češnjak i sameljite čvarke, tvrdo kuhana jaja, češnjak i ohlađen luk koji ste prethodno pržili.
- Smjesu je potrebno začiniti majonezom, solju, parmezanom i paprom.
Paštetu možete poslužiti kao predjelo uz neko ukusno, domaće pecivo kao što su domaći pereci ili varaždinske klipići. Dobar tek!