• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Pašteta od čvaraka

Pašteta od čvaraka

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Ako se smatrate pravim gurmanom onda zasigurno znate za postojanje čuvenog namaza, ne od sira, ni tune, nego čvaraka, koji su pravo zadovoljstvo za naše nepce.

Čvarci zasigurno spadaju među malo težu hranu, ali bez obzira na to spadaju u one namirnice koje ne jedemo svaki dan, nego si ih priuštimo povremeno. Također se ne moraju jesti na klasičan način koji svi poznajemo, nego i na jedan pomalo drugačiji – u obliku namaza koji mažemo na kruh.

Naravno, pričamo o pašteti od čvaraka koja predstavlja pravo zadovoljstvo za sve ljubitelje kontinentalne hrane. U nastavku se nalazi recept i postupak pripreme za paštetu koja će ljubiti svaku vašu krišku domaćeg kruha.

Recept za paštetu od čvaraka

Sastojci (za 6 porcija)

  • 300 g čvaraka
  • 10 g češnjaka
  • papar
  • sol
  • 40 g majoneze
  • 3 jaja
  • 150 g luka
  • parmezan

Priprema

  1. Uzmite luk i dobro ga usitnite.
  2. Nakon toga ga dobro popržite na masnoći da malo omekša, a tijekom prženja dodajte malo vode i pustite da ispari.
  3. U međuvremenu usitnite češnjak i sameljite čvarke, tvrdo kuhana jaja, češnjak i ohlađen luk koji ste prethodno pržili.
  4. Smjesu je potrebno začiniti majonezom, solju, parmezanom i paprom.

Paštetu možete poslužiti kao predjelo uz neko ukusno, domaće pecivo kao što su domaći pereci ili varaždinske klipići. Dobar tek!

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Flambirane jabuke s orasima

Jabuka je jedno od voća koje se može kombinirati u svim vrstama jela. Najbolja je u raznim slatkim i slanim salatama. Jedna varijanta voćne salate u kojoj jabuka dolazi do najboljeg izražaja je i salata pripremljena od …

beze baiser kore

Recept za beze kore

Beze (baiser) kore čest su temelj raznih kolača, torti i drugih slastica. Kolači poput Ledenog vjetra ili Pavlove torte ne bi bili tako neobični ni ukusni da nema ove vrste kora. Odlična su suprotnost klasičnim …

Okruglice od šljiva

Šljiva je idealno voće za pripremanje slatkih jela i deserata. Izvrsno se slaže sa ostalim voćem, ali može stajati i samostalno kao dodatak. Na našem području postoji jedno tradicionalno jelo sa šljivama - okruglice od …

Prethodna objava: « Meksička kuhinja
Sljedeća objava: Ruska salata »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.