• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Paštašuta
Paštašuta, Foto: Francesco83/Shutterstock

Paštašuta

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Paštašuta predstavlja omiljeno jelo svih onih koji se smatraju velikim zaljubljenicima u tjesteninu i njezine umake. Kada pričamo o paštašuti tada zapravo ne govorimo samo o jednom jelu nego o skupini jela koja podrazumijevaju tjesteninu u kombinaciji sa svakojakim preljevima koji zaista mogu biti raznovrsni.

Paštašuta, Foto: Francesco83/Shutterstock

Naime razlikujemo paštašutu s mljevenim jesom, paštašutu carbonara, paštašutu s tunjevinom i mnoge druge kombinacije kojih se još možete sjetiti. Kao što ste mogli zaključiti radi se o kuhinji koja je svoj naglasak stavila na tjestenine. Govorimo o kuhinji Dalmacije i svih njezinih otoka, stoga kada se tamo nađete probajte neki od njihovih recepata među koje ubrajamo i paštašutu.

Paštašuta:

  • malo peršina
  • bosiljka
  • malo šećera i soli
  • 50 dag rajčice
  • pola glavice luka
  • 30 dag manistre
  • 1 češnjak

Znači uzet ćete rajčice i prvo ih oguliti te izrezati na manje komadiće, nakon čega ćete uzeti luk i češnjak te malo propirjat na zagrijanom ulju, a kad luk dobije željenu zlatnu boju, dodat ćete rajćice, šećer, sol i bosiljak te malo peršina. U međuvremenu skuhate tjesteninu nakon čega ju prelijete umakom koji ste prethodno napravili.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

tart s bobicasim vocem

Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem

Iako nije sezona bobičastog voća, želim s vama podijeliti ovaj recept jer mi se čini kao zgodna ideja za Valentinovo. Jagode obično tada preplave naše trgovine, istina uvozne, ali po povoljnim cijenama. :) Možete …

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

Punjene palačinke

Palačinke su danas postale nezaobilazan dio na svakom stolu u skoro svakom kućanstvu, a pritom mislimo podjednako na restorane i naravno na privatne domove. Radi se o slastici koja već neko vrijeme mami uzdahe …

Prethodna objava: « Šunka u tijestu
Sljedeća objava: Torta od kokosa »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.