• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Juha od rajčice (paradajza)
paradajz juha

Juha od rajčice (paradajza)

Objavljeno: 19.11.2019. Autor: Sanja Štetić

Juha od rajčice ili kako ju većina češće zove juha paradajza ili paradajz juha je postalo jelo koje ne zaobilazimo već duže vrijeme. Radi se o sastavnom dijelu ručka koji veseli ne samo starije nego i one malo mlađe. Možemo slobodno reći kako, od svih kremastih juha, juha od rajčice zasigurno zauzima prvo mjesto što se tiče ljetnog bogatstva okusa.

Njezina popularnost leži u tome što je zaista jednostavna za spremiti i neće vam trebati puno vremena kako bi ju skuhali. Vjerujemo kako je upravo ova juha najdraža onima koji nemaju vremena za duga kuhanja, a ujedno žele nešto što će ih “ugrijati” i, na brzinu, okrijepiti.

Najukusnija je kada se radi s domaćom kuhanom rajčicom, no u nedostatku istog jednako je dobra i s kupovnim koncentratom rajčice kojim se također može postići i više nego zadovoljavajući okus. S domaćim griz knedlama, ili klasičnim rezancima, uvjereni smo da će zadovoljiti svačiju potrebu za nečim “domaćim”.

Recept za juhu od rajčice (paradajza)

juha od rajčice

Sastojci

  • malo vegete
  • maslinovo ulje
  • malo soli
  • vrhnje za kuhanje
  • 500 g pasirane rajčice
  • 3 žlice brašna

Priprema

  1. 3 žlice brašna popržite na ulju uz neprestano mješanje dok ne poprimi zlatno žutu boju (klasična priprema zapriške)
  2. Dodajete rajčicu i brzo miješajte kako se nebi stvorile grudice.
  3. Dodajte začine – sol, vegetu, papar i bosiljak koji je fantastičan dodatak jelima od rajčice.
  4. Kad juha provrije ukuhajte griz knedle, standardne njoke od brašna i jaja, rezance i taranu. Po izboru možete dodati i malo vrhnja za kuhanja za dodatan, bogatiji okus.

Savjet

Vrhnje ne morate dodavati odmah u juhu. Nakon serviranja u tanjure, po vrhu malo pospite vrhnja i dodajte malo bosiljka ili peršina.

Ako vam je juha prekisela zbog rajčice, slobodno dodajte prstohvat šećera. Pričekajte da se šećer rastopi, probajte. Ako vam je još uvijek kisela, dodajte još prstohvat šećera dok ne postignete savršen balans u okusima.

To je to! Poznat okus iz vrtićkih dana na vašem stolu. Uživajte u finoj, kremastoj, gustoj i potpuno neodoljivoj juhi. Dobar tek!

Foto: Aline Ponce/Pixabay;

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

rafaelo-kocke

Rafaelo torta

Rafaelo torta raskošna je slastica koju mnogi obožavaju. Omiljena je među djecom, kao i među odraslima. Neodoljivo podsjeća na Raffaello kuglice, odnosno, vrlo mu sličan kolač, Rafaelo kocke. Ono što najviše volimo kod …

sedmo nebo

Sedmo nebo

Vrijeme je da osjetite pravi užitak i razveselite svoje nepce popularnim kolačem. Ovaj jednostavan kolač već na prvu će vas vinut u "sedmo nebo".  Kremast i izdašan, idealan je za blagdane, slavlja i druženja no ima …

puding od limuna

Puding od limuna

Koliko vremena provodite u kuhinji? Jeste li žena koja ne radi nego se kod kuće brine za djecu ili ste jedna od onih zaposlenih majki koja svaki dan oko 8 sati provede izvan svoje kuće. Ako ste majka koja nastoji …

Prethodna objava: « Namaz od sira
Sljedeća objava: Kikiriki kakao torta kikiriki kakao torta»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.