• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pačja prsa s pečenim mladim krumpirom i baby mrkvom
pečena pačja prsa s baby mrkvom i salatom

Pačja prsa s pečenim mladim krumpirom i baby mrkvom

Objavljeno: 30.05.2019. Autor: Jasmina Čaušević

Danas za ručak pačja prsa prelivena s umakom od naranče uz pečeni mladi krumpir i baby mrkvu, može li bolje? Zašto ne ovaj dan začiniti finim ručkom, a količinu sastojaka prilagodite broju ljudi za koje spremate.

Sastojci

  • 1 pačja prsa (oko 500g s kosti)
  • 1 veća naranča (sok)
  • 1 žlica meda
  • 1 grančica ružmarina
  • Zvjezdasti anis (2-3)
  • Sol
  • Papar
  • Mladi krumpir
  • Baby mrkva
  • 1 žličica gustina
  • Kristal salata
  • Mladi luk
  • Malo limunovog soka
  • Maslinovo ulje
  • Svježi bosiljak

Priprema

  1. Pačja prsa zarezati na strani kože, posoliti i popapriti, te staviti u prije pripremljenu u marinadu od narančinog soka, meda, anisa i ružmarina najmanje 2 sata, a može i preko noći.
  2. Prsa staviti na hladnu tavu na srednje jaku vatru, pecite prvo na strani kože da se masnoća lagano otopi, a nakon otprilike 6-7 minuta okrenite na drugu stranu još 5 minuta, izvadite i zamotajte u foliju i u pećnici pečete još nekih 8 minuta na 200°C. Prije rezanja pustite da se malo meso odmori.
  3. Iz tave u kojoj su se pekla prsa iscijedite masnoću, podlijte s vrlo malo temeljca ili vode i stavite marinadu od naranče i meda, malo papra i pustite da se umak reducira, u malo vode razmutite žličicu gustina i postepeno dodate ovisno o željenoj gustoći umaka. Možete se i sami poigrati sa začinima i kombinirati okuse koje volite, ukoliko želite slađi umak dodajte još meda. Umak poslužiti uz prsa.
  4. Baby mrkvu i mladi krumpir dobro operete po želji ogulite. Ja ih samo malo nožem ostružem.
  5. U tepsiju u zagrijanu pećnicu na 220°C prvo stavite peći krumpir (ja sam koristila skroz male, a ukoliko koristite veće, narežite ih na manje jednake dijelove i pecite skupa s mrkvom), a nakon otprilike 10-ak minuta dodate još i baby mrkvu i pečete zajedno nekih 20-ak minuta.
  6. Kada su krumpir i mrkva gotovi, poslužite uz prsa.

Uz to možete poslužiti i zelenu kristal salatu s mladim lukom. Začiniti ju možete limunovim sokom, maslinovim uljem, soli, paprom i sitno sjeckanim svježim bosiljkom ili na neki svoj način. Dobar tek!

Jasmina Čaušević
Jasmina Čaušević

Moje ime je Jasmina i vlasnica bloga Who is hungry? Po struci sam magistrica agronomije, a obožavam kuhati i fotografirati, ali i boraviti u prirodi. Volim piti smoothije, jesti fine tjestenine, a ovisnik sam o slasticama koje sadrže abnormalne količine čokolade. Ljubav prema kuhanju pojavila se još dok sam bila mala curica, a danas je još više ojačala i sa užitkom svoje slobodno vrijeme provodim u kuhinji, igram se, učim i stvaram nešto novo. Želja mi je jednog dana imati svoj veliki vrt i uzgajati voće i povrće domaćeg i provjerenog porijekla, ali do tada uživam u svom malom balkonskom vrtu i finim smoothijima. Volim jednostavne i brze recepte, ali opet ukusne.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Speculaas keksi

Speculaas keksi – recept

Vjerujemo da ste do sada već stotinu puta jeli Speculaas kekse. I to najčešće one kupovne. Posebno ih volimo za vrijeme zime, jer imaju karakterističan okus cimeta, kliničića, đumbira i ostalih začina koji podsjećaju na …

vanilin kiflice

Vanilin kiflice s orasima koje se tope u ustima

Vjerojatno ste još kao djeca razmišljali kako ćete jednog dana poput svoje mame i bake stajati u kuhinji s nekoliko recepata i pripremati neke od ukusnijih kolača. Za sve one koji su o tome razmišljali dan je došao i sad …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Prethodna objava: «kopar začin Kopar
Sljedeća objava: Recenzija: Začini – mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.