• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pačja prsa s pečenim mladim krumpirom i baby mrkvom
pečena pačja prsa s baby mrkvom i salatom

Pačja prsa s pečenim mladim krumpirom i baby mrkvom

Objavljeno: 30.05.2019. Autor: Jasmina Čaušević

Danas za ručak pačja prsa prelivena s umakom od naranče uz pečeni mladi krumpir i baby mrkvu, može li bolje? Zašto ne ovaj dan začiniti finim ručkom, a količinu sastojaka prilagodite broju ljudi za koje spremate.

Sastojci

  • 1 pačja prsa (oko 500g s kosti)
  • 1 veća naranča (sok)
  • 1 žlica meda
  • 1 grančica ružmarina
  • Zvjezdasti anis (2-3)
  • Sol
  • Papar
  • Mladi krumpir
  • Baby mrkva
  • 1 žličica gustina
  • Kristal salata
  • Mladi luk
  • Malo limunovog soka
  • Maslinovo ulje
  • Svježi bosiljak

Priprema

  1. Pačja prsa zarezati na strani kože, posoliti i popapriti, te staviti u prije pripremljenu u marinadu od narančinog soka, meda, anisa i ružmarina najmanje 2 sata, a može i preko noći.
  2. Prsa staviti na hladnu tavu na srednje jaku vatru, pecite prvo na strani kože da se masnoća lagano otopi, a nakon otprilike 6-7 minuta okrenite na drugu stranu još 5 minuta, izvadite i zamotajte u foliju i u pećnici pečete još nekih 8 minuta na 200°C. Prije rezanja pustite da se malo meso odmori.
  3. Iz tave u kojoj su se pekla prsa iscijedite masnoću, podlijte s vrlo malo temeljca ili vode i stavite marinadu od naranče i meda, malo papra i pustite da se umak reducira, u malo vode razmutite žličicu gustina i postepeno dodate ovisno o željenoj gustoći umaka. Možete se i sami poigrati sa začinima i kombinirati okuse koje volite, ukoliko želite slađi umak dodajte još meda. Umak poslužiti uz prsa.
  4. Baby mrkvu i mladi krumpir dobro operete po želji ogulite. Ja ih samo malo nožem ostružem.
  5. U tepsiju u zagrijanu pećnicu na 220°C prvo stavite peći krumpir (ja sam koristila skroz male, a ukoliko koristite veće, narežite ih na manje jednake dijelove i pecite skupa s mrkvom), a nakon otprilike 10-ak minuta dodate još i baby mrkvu i pečete zajedno nekih 20-ak minuta.
  6. Kada su krumpir i mrkva gotovi, poslužite uz prsa.

Uz to možete poslužiti i zelenu kristal salatu s mladim lukom. Začiniti ju možete limunovim sokom, maslinovim uljem, soli, paprom i sitno sjeckanim svježim bosiljkom ili na neki svoj način. Dobar tek!

Jasmina Čaušević
Jasmina Čaušević

Moje ime je Jasmina i vlasnica bloga Who is hungry? Po struci sam magistrica agronomije, a obožavam kuhati i fotografirati, ali i boraviti u prirodi. Volim piti smoothije, jesti fine tjestenine, a ovisnik sam o slasticama koje sadrže abnormalne količine čokolade. Ljubav prema kuhanju pojavila se još dok sam bila mala curica, a danas je još više ojačala i sa užitkom svoje slobodno vrijeme provodim u kuhinji, igram se, učim i stvaram nešto novo. Želja mi je jednog dana imati svoj veliki vrt i uzgajati voće i povrće domaćeg i provjerenog porijekla, ali do tada uživam u svom malom balkonskom vrtu i finim smoothijima. Volim jednostavne i brze recepte, ali opet ukusne.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

sedmo nebo

Sedmo nebo

Vrijeme je da osjetite pravi užitak i razveselite svoje nepce popularnim kolačem. Ovaj jednostavan kolač već na prvu će vas vinut u "sedmo nebo".  Kremast i izdašan, idealan je za blagdane, slavlja i druženja no ima …

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

veganski muffini s borovnicama

Veganski muffini s borovnicama

Koliko vam se puta dogodilo da vam se u nedjelju popodne jede nešto slatko, a taman ste se ušuškali pod dekicu i nema šanse da izlazite u dućan? U takvim situacijama ja uglavnom pojedem par datulja ili neku skrivenu …

Prethodna objava: «kopar začin Kopar
Sljedeća objava: Recenzija: Začini – mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.