• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Keksi / Osnovni recept za kekse

Osnovni recept za kekse

Objavljeno: 18.11.2019. Autor: Sanja Štetić

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i boja, u ovom ukusnom kolaču možemo uživati i u druge dane. Možemo slobodno reći da se radi o poprilično zahvalnoj slastici budući da neke kekse možemo kombinirati na bezbroj načina, a tu mislimo na razne kombinacije sa čajem i mlijekom.

Ne moramo posebno ni napominjati kako su upravo keksi prikladan poklon ako nekoga želite razveseliti malom kutijicom kao prigodan znak pažnje. Pritom mislimo na razne svečanosti, pa i najobičnije dane kada nekoga jednostavno želite razveseliti.

Danas postoji velik broj recepata od kojih svaki nudi jedinstvenu kombinaciju koja bi vam mogla odgovarati. Mi vam možemo savjetovati jedan od klasičnih načina kako pripremiti ovu zahvalnu slasticu u kojoj će uživati svi članovi obitelji.

Osnovni recept za kekse

klasični keksi

Sastojci

  • ½ glatkog brašna
  • ¼ šećera
  • ½ praška za pecivo
  • 10 dag maslaca
  • vanilija
  • 3 jaja

Priprema

Prvo što trebate napraviti je uzeti brašno i prvo ga dobro prosijati (da vam ne ostanu grudice), nakon čega  razmrvite maslac (margarin) i umiješajte preostale sastojke te zamjesite glatko tijesto.

Nakon toga ostavite smjesu barem pola sata nakon čega ćete ga razvaljati na debljinu koja vama odgovara i izrezati odgovarajuće oblike.

priprema tijesta za kekse

Kada oblikujete zadnji keks sve ih položite u posudu za pečenje.

Što se tiče pečenja uvijek savjetujemo da na svaku posudu stavite papir te tako izbjegnete nepotrebno mazanje lima i kasnije njegovo pranje. Kada su gotovi posipajte još malo šećera u prahu i uživajte. U slast!

 

Foto: congerdesign/Pixabay; Vickie McCarty/Pixabay;  rawpixel.com/Pexels

Kategorija: Keksi

Želite se zasladiti?

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Domaće rum pločice

Ukusne domaće rum pločice

Ovo je jedan od recepata koji je jako dugo zapisan u mojim knjižicama recepata. Kako obožavam deserte obogaćene rumom, ovaj mi je jedan od dražih. Brzo gotov, još brže nestane. Recept za domaće rum …

Neodoljiva i lagana torta s jagodama

Stigle su prve jagode, a s njima i mirisni recepti. Iako uživam u izradi torti, drage su mi i ovakve "brzopotezne". Jedan običan biskvit narezan na kockice, jedna mjerica jagoda i jedna krema koja se vruća lijeva. Može …

Prethodna objava: « Pita zeljanica
Sljedeća objava: Namaz od sira »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.