• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Namaz od sira

Namaz od sira

Objavljeno: 19.11.2019. Autor: Martina Lovaković

Ukusan namaz od sira odličan je izbor uz gotovo sva jela. Možete ga jednostavno namazati na domaći kruh i dobiti ukusan doručak, večeru ili međuoborok, a možete otići i korak dalje te ga poslužiti na krekerima uz pancetu, masline, artičoke, sušene rajčice… Izbora je mnogo. Mali, ukusni zalogajčići bit će odličan izbor kad vam iznenada dođu gosti, a u hladnjaku nemate velik izbor namirnica.

Namaz od sira može poslužiti i kao dip uz tortilja-čips ili grisine. Servirajte ga u zdjelicama, dodatno ga začinite vlascem, bosiljkom, muškatnim oraščićem ili bilo kojim drugim začinom po vašoj želji i dobili ste odlično jelo u kojem će uživati svi gosti.

Naravno, uvijek je bolje da namaz od sira pripremite sami jer tako ste sigurno u sastojke koje mu dodajete. Možete se sami poigrati sastojcima i dodati sve po svojoj želji. Mi vam u nastavku donosimo naš omiljeni recept za namaz od sira uz dodatak maslina koji je odličan izbor uz sva mediteranska jela.

Recept za namaz od sira

Sastojci:

  • sol
  • 40 dag svježeg kravljeg sira
  • maslinovo ulje
  • 8 dag zelenih maslina
  • malo bosiljka

Priprema

Na početku, podijelite svježi kravlji sir u dvije zdjelice. U jednu dodajte sitno nasjeckane zelene masline, a u drugu crne masline.

Sada u svaku zdjelicu dodajte začine, u ovom slučaju sol i bosiljak. Bilo bi odlično kada biste imali svježi bosiljak jer će on dati bolju aromu namazu.

Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Od namaza oblikujte kuglice te ga prije serviranja posipajte s još malo bosiljka.

Formula za recepte za namaz od sira je jednostavna. U domaći kravlji sir dodajte svoje omiljene začine i sezonsko povrće i dobili ste ukusan domaći namaz. Možete ga lako raditi sami prema dostupnosti namirnica te vrlo lako ugoditi svojim željama i željama svojih ukućana.

Foto: Wiktory/Shutterstock

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

brownie

Browniesi s tamnom čokoladom

Browniesi s tamnom čokoladom bit će idealan desert za sve ljubitelje kvalitetnijih čokolada, s većim postotkom kakaa i gorčine. Ovaj savršeni kolač topi se u ustima već nakon prvog zalogaja. Idealne je teksture, iznutra …

štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka

Štrudla od jabuka je sjajan fini desert koji vas je oduševio već nebrojeno puta u kuhinjama vaše bake ili mame. Vrlo je jednostavan i idealan za ovo godišnje doba dok vani rominja kiša a vi želite nešto slatko, voćno, …

tart s bobicasim vocem

Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem

Iako nije sezona bobičastog voća, želim s vama podijeliti ovaj recept jer mi se čini kao zgodna ideja za Valentinovo. Jagode obično tada preplave naše trgovine, istina uvozne, ali po povoljnim cijenama. :) Možete …

Prethodna objava: « Osnovni recept za kekse
Sljedeća objava: Juha od rajčice (paradajza) paradajz juha»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.