• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Namaz od bučinog ulja i sjemenki
Namaz od bučinog ulja

Namaz od bučinog ulja i sjemenki

Objavljeno: 19.06.2019. Autor: Petra Terner

Zelena pašteta, kako je volim nazivati od milja, je odličan namaz koji će se super slagati s prepečenim kruhom ili domaćim tortiljama. Idealan za doručak ili kao jelo za nenajavljene goste. U nastavku vam donosim super jednstavan i brz recept za ukusan namaz.

Sastojci za namaz od bučinog ulja

  • 250 gr svježeg sira
  • 3 – 4 gr bučinih sjemenki
  • 3 žličice bučinog ulja
  • Prstohvat soli
  • Žličica jogurta po želji

Priprema

Za sam postupak nema se baš puno toga za reći osim da se svi sastojci stave u jednu posudu te izmiksaju štapnim mikserom kako bi se sastojci pretvorili u kremasti namaz.

Ukoliko želite da namaz bude još kremastiji možete dodati žličicu grčkog jogurta.

Dobar tek!

Petra Terner
Petra Terner

Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

Čupavci

Recept za najsočnije čupavce

Čupavci su zasigurno jedan od onih kolača za koje možemo reći kako ih je poprilično jednostavno napraviti - biskvit, preljev za umakanje i kokos. Radi se o kolaču koji su spremale naše mame i bake, a koji nas uvijek …

Panna cotta recepti

Želite li kušati nešto malo drugačije? Imamo pravu poslasticu, poznatu već neko vrijeme, ali možda ne tako proširenu kao ostali deserti. Naravno pričamo o ukusnoj kremi koja svojim nevjerojatnim sastojcima doprinosi …

Recept za najukusnije fritule s jogurtom

Fritule, male mirišljave i ukusne slastice koje su česti način spremanja upravo u Dalmaciji (popularne dalmatinske fritule). Sad, u ovo zimsko vrijeme i vrijeme blagdana sve ih češče možemo naći po adventskim događajima …

Prethodna objava: «domaći njoki od krumpira Jedini recept za domaće njoke od krumpira koji ćete trebati
Sljedeća objava: Zobeni kolačići – zdravi snack za plažu Zobeni kolačići»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.