• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Nadjev za puricu
Nadjev za puricu, Foto: Brian Steele/Shutterstock

Nadjev za puricu

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Znamo da purica već neko vrijeme predstavlja pravi sinonim za blagdane i razne svečane ručkove, a pritom najviše mislimo na sam Badnjak kada se svi okupimo pred stolom i uživamo u raznim delicijama.

Nadjev za puricu, Foto: Brian Steele/Shutterstock

Iako smo je svi imali priliku jesti, postavlja se pitanje koliko je od nas imalo priliku probati punjenu puricu? Možemo slobodno reći kako se radi o jednom trendu koji još nije doživio popularnost širokih mjera, a koji je unatoč tome postao poznat zahvaljujući jelu zanimljivog okusa.

Punjena purica jedno je sasvim drugačije iskustvo od purice koju samo dobro napacamo i ispečemo. Pa ako ste zainteresirani možemo vam dati recept za čuveni nadjev kojim punimo puricu.

Nadjev za puricu:

  • malo crvenog luka
  • malo paprike
  • 2 režnja češnjaka
  • malo koromača
  • malo domaće kobasice
  • sol
  • papar
  • maslac
  • malo mljevenog mesa
  • 2 jaja

Uzmete puricu koju ste prethodno očistili te je natrljate solju i paprom. Puricu je nakon toga potrebno staviti u frižider na jedan dan. Nakon toga uzmete sitno narezani crveni luk i propirjate ga na maslacu nakon čega mu dodate papriku, domaću kobasicu i špek narezan na kockice. Polako dodajemo mljeveno meso i nastavimo pirjati

U međuvremenu uzmemo koromač i očistimo ga te očistimo češnjak kojeg narežemo na sitne komadiće. Koromač i češnjak dodamo smjesi koju pržimo na vatri te polako dodamo sol i papar. Kada je smjesa gotova pustimo da se ohladi te dodamo 2 jaja i promiješamo. Gotovu smjesu stavljate u puricu.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Čokolada i višnja je jedna od omiljenih kombinacija, a tako je i kod mene. U ovom receptu sam podlogu radila kao veliki prhki keks, pa se malo teže rezala kad se dođe do tog dijela, a s druge strane sam dobila onu …

red velvet

Red Velvet

Red Velvet torta će vam donijeti još više ljubavi u ove „valentinovske“ dane, jer kad spojite oku ugodnu tortu čiji biskvit se crveni od stida jer ga je poljubila savršena krema od mascarponea, tko vas ne bi volio jer …

torta od ananasa

Lagana i osvježavajuća torta od ananasa

Danas zaista ne možemo reći kako nemamo neki izbor kod torti i kolača. Naime, u zadnje vrijeme viđamo toliki broj recepata da se jednostavno ne možemo odlučiti za jednu od varijanti. Sve su predivne i sve ih želimo …

Prethodna objava: « Pureći medaljoni
Sljedeća objava: Džem od jagoda »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.