• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Nadjev za puricu
Nadjev za puricu, Foto: Brian Steele/Shutterstock

Nadjev za puricu

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Znamo da purica već neko vrijeme predstavlja pravi sinonim za blagdane i razne svečane ručkove, a pritom najviše mislimo na sam Badnjak kada se svi okupimo pred stolom i uživamo u raznim delicijama.

Nadjev za puricu, Foto: Brian Steele/Shutterstock

Iako smo je svi imali priliku jesti, postavlja se pitanje koliko je od nas imalo priliku probati punjenu puricu? Možemo slobodno reći kako se radi o jednom trendu koji još nije doživio popularnost širokih mjera, a koji je unatoč tome postao poznat zahvaljujući jelu zanimljivog okusa.

Punjena purica jedno je sasvim drugačije iskustvo od purice koju samo dobro napacamo i ispečemo. Pa ako ste zainteresirani možemo vam dati recept za čuveni nadjev kojim punimo puricu.

Nadjev za puricu:

  • malo crvenog luka
  • malo paprike
  • 2 režnja češnjaka
  • malo koromača
  • malo domaće kobasice
  • sol
  • papar
  • maslac
  • malo mljevenog mesa
  • 2 jaja

Uzmete puricu koju ste prethodno očistili te je natrljate solju i paprom. Puricu je nakon toga potrebno staviti u frižider na jedan dan. Nakon toga uzmete sitno narezani crveni luk i propirjate ga na maslacu nakon čega mu dodate papriku, domaću kobasicu i špek narezan na kockice. Polako dodajemo mljeveno meso i nastavimo pirjati

U međuvremenu uzmemo koromač i očistimo ga te očistimo češnjak kojeg narežemo na sitne komadiće. Koromač i češnjak dodamo smjesi koju pržimo na vatri te polako dodamo sol i papar. Kada je smjesa gotova pustimo da se ohladi te dodamo 2 jaja i promiješamo. Gotovu smjesu stavljate u puricu.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Pavlova torta – hrskavi desert s jagodama

Kada jednom probate pavlovu tortu, osvojit će vas s raskoši okusa i tekstura. Istovremeno je slatka i kisela, zasitna i osvježavajuća, mekana i hrskava. Pavlova se zato čini kompliciranom tortom, a zapravo je jedna od …

panna cotta

2 recepta za desert koji oduševljava: Panna cotta

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije barem jednom uzdahnula pri pogledu na ovaj izgledom savršen desert. Panna Cotta je klasičan talijanski desert koji se priprema od nekoliko sastojaka koje većina nas ima kod kuće. …

mileram kocke

Kremasto savršenstvo – Mileram kocke

Sigurno vam se dogodilo da kupujete ona xxl pakiranja koja ne stignete potrošiti. Meni se to prečesto događa pogotovo kad su u pitanju mliječni proizvodi. Tako je nastao ovaj kolač, koji je oduševio sve ukućane i goste. …

Prethodna objava: « Pureći medaljoni
Sljedeća objava: Džem od jagoda »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.