Znamo da purica već neko vrijeme predstavlja pravi sinonim za blagdane i razne svečane ručkove, a pritom najviše mislimo na sam Badnjak kada se svi okupimo pred stolom i uživamo u raznim delicijama.

Iako smo je svi imali priliku jesti, postavlja se pitanje koliko je od nas imalo priliku probati punjenu puricu? Možemo slobodno reći kako se radi o jednom trendu koji još nije doživio popularnost širokih mjera, a koji je unatoč tome postao poznat zahvaljujući jelu zanimljivog okusa.
Punjena purica jedno je sasvim drugačije iskustvo od purice koju samo dobro napacamo i ispečemo. Pa ako ste zainteresirani možemo vam dati recept za čuveni nadjev kojim punimo puricu.
Nadjev za puricu:
- malo crvenog luka
- malo paprike
- 2 režnja češnjaka
- malo koromača
- malo domaće kobasice
- sol
- papar
- maslac
- malo mljevenog mesa
- 2 jaja
Uzmete puricu koju ste prethodno očistili te je natrljate solju i paprom. Puricu je nakon toga potrebno staviti u frižider na jedan dan. Nakon toga uzmete sitno narezani crveni luk i propirjate ga na maslacu nakon čega mu dodate papriku, domaću kobasicu i špek narezan na kockice. Polako dodajemo mljeveno meso i nastavimo pirjati
U međuvremenu uzmemo koromač i očistimo ga te očistimo češnjak kojeg narežemo na sitne komadiće. Koromač i češnjak dodamo smjesi koju pržimo na vatri te polako dodamo sol i papar. Kada je smjesa gotova pustimo da se ohladi te dodamo 2 jaja i promiješamo. Gotovu smjesu stavljate u puricu.