• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od patlidžana
musaka od patlidžana

Musaka od patlidžana

Objavljeno: 22.05.2014. Autor: Sanja Štetić

Smatrate li se zaljubljenikom u složence? Ako je tako onda će vam se svidjeti zanimljiva i ukusna verzija složenca ili musake. Volite li jesti patlidžane? Musaka od patlidžana je još jedna varijacija na temu vječnih složenaca koje možete napraviti od raznih namirnica koje imate u kući. Zašto ovog puta ne bi pokušali s ukusnim patlidžanima?

musaka od patlidžana

Musaka od patlidžana je glavno jelo koje možete poslužiti za promjenu, umjesto dosadašnjih jela koja su se oslanjala samo na meso. Prije nego se upustite u pripremu provjerite imate li sve potrebno i krenite spremati jelo u kojem će uživati svi, od najmlađih do onih malo starijih.

Prvo što trebate učiniti je oguliti i narezati patlidžane (bilo bi dobro kada bi ih prije pacali u soli kako bi izgubili gorčinu) te ostaviti da odstoje barem 20 minuta. U međuvremenu krenite s pripremom mesa. Na vrućem ulju pirjajte mljeveno meso i luk te podlijte s malo vina. Ne zaboravite svako malo doliti vode te rajčice i nastaviti pirjati još pola sata.

Nakon što se sol upila u patlidžane ispržite ih i počnite slagati u vatrostalnu posudu. Prvo stavite red patlidžana, zatim malo mesa, opet patlidžana i tako sve do kraja. Na kraju musaku prelijte smjesom od vrhnja i jaja. Dodajte malo soli u smjesu i stavite u pećnicu. Pecite ju pola sata na temperaturi od 180 °C.

Za musaku od patlidžana vam je potrebno:

  • 100 g mljevenog mesa
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 50 g pasirane rajčice
  • malo soli
  • 1 luk
  • 4 patlidžana

Autor. S.Š., Foto: Teresa Kasprzycka/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

cokoladni muffini

Čokoladni muffini s čokoladnim preljevom

Imati klasičan recept za čokoladne muffine u vašoj knjizi recepta je "must have"! Ove savršene čoko muffine u kombinaciji s najukusnijim preljevom od soka naranče i čokoladnom glazurom će svi obožavati i postat će jedan …

tart od limuna

Osvježavajući tart od limuna

Danas imam za vas jedno ukusno svileno iznenađenje za vašeg dragog jer Valentinovo nam je sve bliže :) Tart od limuna kojim ćete ga iznenaditi je vrlo ukusan i osvježavajuć, a svojim aromama ga mora jednostavno …

crumble-od-borovnica

Crumble od borovnica

Crumble od borovnica je biskvitni kolač s mrvičastim posipom, a upravo spomenuti crumble podiže biskvitni kolač na jednu novu razinu. Daje joj poseban element hrskavosti pa tako na prvi pogleda dosadan i uobičajen kolač …

Prethodna objava: «mesni uštipci Mesni uštipci
Sljedeća objava: Meko kuhana jaja meko kuhana jaja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.