• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od patlidžana
musaka od patlidžana

Musaka od patlidžana

Objavljeno: 22.05.2014. Autor: Sanja Štetić

Smatrate li se zaljubljenikom u složence? Ako je tako onda će vam se svidjeti zanimljiva i ukusna verzija složenca ili musake. Volite li jesti patlidžane? Musaka od patlidžana je još jedna varijacija na temu vječnih složenaca koje možete napraviti od raznih namirnica koje imate u kući. Zašto ovog puta ne bi pokušali s ukusnim patlidžanima?

musaka od patlidžana

Musaka od patlidžana je glavno jelo koje možete poslužiti za promjenu, umjesto dosadašnjih jela koja su se oslanjala samo na meso. Prije nego se upustite u pripremu provjerite imate li sve potrebno i krenite spremati jelo u kojem će uživati svi, od najmlađih do onih malo starijih.

Prvo što trebate učiniti je oguliti i narezati patlidžane (bilo bi dobro kada bi ih prije pacali u soli kako bi izgubili gorčinu) te ostaviti da odstoje barem 20 minuta. U međuvremenu krenite s pripremom mesa. Na vrućem ulju pirjajte mljeveno meso i luk te podlijte s malo vina. Ne zaboravite svako malo doliti vode te rajčice i nastaviti pirjati još pola sata.

Nakon što se sol upila u patlidžane ispržite ih i počnite slagati u vatrostalnu posudu. Prvo stavite red patlidžana, zatim malo mesa, opet patlidžana i tako sve do kraja. Na kraju musaku prelijte smjesom od vrhnja i jaja. Dodajte malo soli u smjesu i stavite u pećnicu. Pecite ju pola sata na temperaturi od 180 °C.

Za musaku od patlidžana vam je potrebno:

  • 100 g mljevenog mesa
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 50 g pasirane rajčice
  • malo soli
  • 1 luk
  • 4 patlidžana

Autor. S.Š., Foto: Teresa Kasprzycka/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta od oraha

Torta od oraha

Volite li slatko? Pitanje je suvišno jer malo je onih koji mogui izdržati bez barem malo slatke čarolije koja slijedi nakon što ste pojeli nešto slano. Nakon što ste odlučili organizirati druženje s prijateljima, …

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Kuglice s limunom i kurkumom

Ukusne i zdrave kuglice s limunom i kurkumom

Hrana koju jedemo doslovno postaje dio nas na najdubljoj staničnoj razini. Ako ste i vi jedan od onih koji traže osjećaj zadovoljstva i energije tijekom dana predlažem vam da isprobate slatko kiselkaste kuglice sa …

Prethodna objava: «mesni uštipci Mesni uštipci
Sljedeća objava: Meko kuhana jaja meko kuhana jaja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.