• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od mljevenog mesa
musaka s mesom

Musaka od mljevenog mesa

Objavljeno: 18.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Musaka od mljevenog mesa i krumpira popularno je i omiljeno jelo mnogih, a kako i ne bi kada se radi o pravoj poslastici obogaćenoj ne samo krumpirima nego i sočnim mljevenim mesom. Musaka je jelo koje se kao i lazanje može napraviti na nekoliko načina, a na vama je da odaberete najbolji.

musaka s mesom

Ukoliko ste se odlučili za uobičajeni način pripreme musake bez dodatnog povrća osim krumpira, potrebno vam je mljeveno meso i još nekoliko namirnica. Prvo pripremite krumpir tako što ćete ga oprati, oguliti i skuhati. Nakon što je krumpir kuhan narežete ga na tanke ploške i ostavite sa strane. U posebnoj posudi umutite jaje i pomiješajte s kiselim vrhnjem.

U međuvremenu stavite dinstati luk, a nakon što poprimi zlatnu boju stavljate i meso, koje potom pirjate sve dok ne dobije smeđu boju. Ne zaboravite dodati pasiranu rajčicu, vino i sol. Pirjajte oko pola sata.

U vatrostalnu posudu ili neku drugu predviđenu za pečenje složite red krumpira, red mesa i tako sve do kraja. Kada ste sve pripremili stavite musaku u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Kada je jelo skoro gotovo uzmite smjesu od jaja i vrhnja i prelijte preko musake. Kada je jelo pečeno izvadite i poslužite.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 300 g mljevenog mesa
  • 1 kg krumpira
  • 2 jaja
  • 5 žlica kiselog vrhnja
  • 1 luk
  • 0,5 dcl bijelog vina
  • 200 ml soka od rajčice
  • sol

Autor. S.Š., Foto: Galina Mikhalishina/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta od jagoda

Torta od jagoda

Postoji li osoba koja bi mogla odoljeti ovako ukusnoj torti od jagoda? Mi je ne znamo jer ovo ukusno voće oduševljava jednako i mlade i stare. Ovaj atraktivan recept jednostavan je za pripremu i zahtjeva vrlo malo …

Neodoljivo sočna čokoladna torta s jagodama

Torta za po doma... Nije lijepa, nema presjek koji dah oduzima, ali okusom je savršena... Kad ti treba nešto da se počastiš, ovo je idealna torta. Recept za običnu čokoladnu tortu Sastojci za biskvit 25 g …

svedski kolac

Švedski kolač

Zahvaljujući raznim kulturama i načinu življenja tako postoje i razni recepti iz svih krajeva svijeta. Švedski kolač je primjer koliko i strana kuhinja može biti dobra. Ovaj jednostavan  i ukusan kolač tipičan je za …

Prethodna objava: «servirane čaše i hrana Pravilno postavljanje stola
Sljedeća objava: Palačinke sa špinatom palačinke sa špinatom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.