• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od mljevenog mesa
musaka s mesom

Musaka od mljevenog mesa

Objavljeno: 18.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Musaka od mljevenog mesa i krumpira popularno je i omiljeno jelo mnogih, a kako i ne bi kada se radi o pravoj poslastici obogaćenoj ne samo krumpirima nego i sočnim mljevenim mesom. Musaka je jelo koje se kao i lazanje može napraviti na nekoliko načina, a na vama je da odaberete najbolji.

musaka s mesom

Ukoliko ste se odlučili za uobičajeni način pripreme musake bez dodatnog povrća osim krumpira, potrebno vam je mljeveno meso i još nekoliko namirnica. Prvo pripremite krumpir tako što ćete ga oprati, oguliti i skuhati. Nakon što je krumpir kuhan narežete ga na tanke ploške i ostavite sa strane. U posebnoj posudi umutite jaje i pomiješajte s kiselim vrhnjem.

U međuvremenu stavite dinstati luk, a nakon što poprimi zlatnu boju stavljate i meso, koje potom pirjate sve dok ne dobije smeđu boju. Ne zaboravite dodati pasiranu rajčicu, vino i sol. Pirjajte oko pola sata.

U vatrostalnu posudu ili neku drugu predviđenu za pečenje složite red krumpira, red mesa i tako sve do kraja. Kada ste sve pripremili stavite musaku u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Kada je jelo skoro gotovo uzmite smjesu od jaja i vrhnja i prelijte preko musake. Kada je jelo pečeno izvadite i poslužite.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 300 g mljevenog mesa
  • 1 kg krumpira
  • 2 jaja
  • 5 žlica kiselog vrhnja
  • 1 luk
  • 0,5 dcl bijelog vina
  • 200 ml soka od rajčice
  • sol

Autor. S.Š., Foto: Galina Mikhalishina/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj …

keksi linceri

Linzeri – recept za božićne keksiće kojima nitko ne može odoljeti

Sigurno ste već primijetili da smo polako krenuli s objavama isprobanih recepata za božićne kolače i keksiće, a danas je red na svevremensku klasiku, keksiće nad keksićima - Linzere! Iako ste ih jeli više puta u …

Prethodna objava: «servirane čaše i hrana Pravilno postavljanje stola
Sljedeća objava: Palačinke sa špinatom palačinke sa špinatom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.