• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od gljiva
musaka od gljiva

Musaka od gljiva

Objavljeno: 22.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Musaka od patlidžana, musaka od mljevenog mesa, musaka od kelja itd. Shvatili ste kako se radi o zahvalnom jelu koje možete kombinirati na nekoliko različitih načina, a za sve ljubitelje gljiva tu je još jedna poslastica u kojoj će svi uživati, od najmlađih do onih malo starijih. Vrijeme je za krumpir i gljive.

musaka od gljiva

Prvo skuhate krumpire, odlučite sami hoćete li ih kuhati u kori ili ćete ih prije oguliti. Kada su krumpiri kuhani narežite ih na ploške i začinite s malo vegete, ružmarina i soli. Nakon što ste skuhali krumpire, na zagrijano ulje stavite dinstati luk, a nakon što dobije žutu boju stavite gljive, posolite i ostavite da se dinsta sve dok ne ispari voda.

U međuvremenu pripremite posudu za pečenje, dolijte malo ulja i stavite jedan red krumpira, malo gljiva, opet krumpira i tako sve do kraja i polijete sa smjesom od jaja i kiselog vrhnja. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i ostavite da se peče oko 30 minuta.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 350 g gljiva
  • 5 krumpira
  • 1 lul
  • 1 kiselo vrhnje
  • malo soli
  • malo ružmarina
  • vegeta

Autor: S.Š., Foto: Elena Shashkina/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Praline

Vjerojatno velik dio nas kad pomisli na nešto slatko i fino zapravo pomisli na praline. Praline su inače vrsta slastica oblikovane i ukrašene raznim dodacima. Tu prije svega treba istaknuti one čokoladne bonbone s …

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

Galette sa smokvama

Galette sa smokvama – bez glutena

Danas vam donosim jedan recept koji je, zbog jednostavnosti pripreme, savršen za vruće ljetne dane kad vam se ne da pripremati nešto komplicirano, a želite uživati u savršenstvu okusa. Obožavam Galette u svim …

Prethodna objava: «palačinke sa špinatom Palačinke sa špinatom
Sljedeća objava: Catering za kućne zabave hrana iz cateringa»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.