Musaka od patlidžana, musaka od mljevenog mesa, musaka od kelja itd. Shvatili ste kako se radi o zahvalnom jelu koje možete kombinirati na nekoliko različitih načina, a za sve ljubitelje gljiva tu je još jedna poslastica u kojoj će svi uživati, od najmlađih do onih malo starijih. Vrijeme je za krumpir i gljive.
Prvo skuhate krumpire, odlučite sami hoćete li ih kuhati u kori ili ćete ih prije oguliti. Kada su krumpiri kuhani narežite ih na ploške i začinite s malo vegete, ružmarina i soli. Nakon što ste skuhali krumpire, na zagrijano ulje stavite dinstati luk, a nakon što dobije žutu boju stavite gljive, posolite i ostavite da se dinsta sve dok ne ispari voda.
U međuvremenu pripremite posudu za pečenje, dolijte malo ulja i stavite jedan red krumpira, malo gljiva, opet krumpira i tako sve do kraja i polijete sa smjesom od jaja i kiselog vrhnja. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i ostavite da se peče oko 30 minuta.
Od sastojaka vam je potrebno:
- 350 g gljiva
- 5 krumpira
- 1 lul
- 1 kiselo vrhnje
- malo soli
- malo ružmarina
- vegeta
Autor: S.Š., Foto: Elena Shashkina/Shutterstock