• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Musaka od gljiva
musaka od gljiva

Musaka od gljiva

Objavljeno: 22.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Musaka od patlidžana, musaka od mljevenog mesa, musaka od kelja itd. Shvatili ste kako se radi o zahvalnom jelu koje možete kombinirati na nekoliko različitih načina, a za sve ljubitelje gljiva tu je još jedna poslastica u kojoj će svi uživati, od najmlađih do onih malo starijih. Vrijeme je za krumpir i gljive.

musaka od gljiva

Prvo skuhate krumpire, odlučite sami hoćete li ih kuhati u kori ili ćete ih prije oguliti. Kada su krumpiri kuhani narežite ih na ploške i začinite s malo vegete, ružmarina i soli. Nakon što ste skuhali krumpire, na zagrijano ulje stavite dinstati luk, a nakon što dobije žutu boju stavite gljive, posolite i ostavite da se dinsta sve dok ne ispari voda.

U međuvremenu pripremite posudu za pečenje, dolijte malo ulja i stavite jedan red krumpira, malo gljiva, opet krumpira i tako sve do kraja i polijete sa smjesom od jaja i kiselog vrhnja. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i ostavite da se peče oko 30 minuta.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • 350 g gljiva
  • 5 krumpira
  • 1 lul
  • 1 kiselo vrhnje
  • malo soli
  • malo ružmarina
  • vegeta

Autor: S.Š., Foto: Elena Shashkina/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta od malina i čokolade

Torta od malina i čokolade

Danas za vas imam ukusan i osvježavajuć desert inspiriran toplim i sunčanim danom! Kremasti sloj čokolade i ukusne maline čine okus ove sočne torte gotovo savršenim. Recept za tortu od malina i čokolade Sastojci za …

Lebdeće činkice (bez jaja, ali s bananom)

Svi znamo za one male bucmaste (takozvane) američke palačinkice… Ako niste sigurni o čemu govorim, to su one male okrugle, one koje u filmovima redovito u idiličnoj, vikend-prazničnoj atmosferi - on njoj, ili ona njemu …

kolac s visnjama

Kolač s višnjama

Kolač s višnjama odličan je desert po receptu naših baka. Radi se o još jednom kolaču koji morate probati. Ukusna krema i sočne višnje jamstvo su odličnog deserta i zato će nestati s tanjura jako brzo. Umijesite prhko …

Prethodna objava: «palačinke sa špinatom Palačinke sa špinatom
Sljedeća objava: Catering za kućne zabave hrana iz cateringa»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.