Dijeta kao takva usmjerena je rezanju kilaže i dovođenju linije u red. No velik dio tih dijeta padne u zaborav, jer velik dio ljudi ne može ostati dovoljno dugo koncentriran na određenu vrstu prehrane. Zapravo želimo reći kako velik dio ljudi jednostavno nije spreman odustati od neke hrane zbog koje se gomilaju kile i masno tkivo.
Danas možemo reći kako postoji velik izbor što se tiče dijeta, za koje je najbolje pitati doktora dali se možete odlučiti na određen režim prehrane. Budući da postoji velik broj dijeta, mi kao oni koji bi ih mogli koristiti imamo velik izbor, a da ne govorimo kako se pojavila ona dijeta koja ide za onom grupom ljudi kojoj se teško odreći nekih namirnica.
Vjerovali ili ne u zadnje vrijeme sve se češće spominje čuvena Montignacova dijeta, stvorena za ljude koji vole jesti i koji žele ostati vitki. Tajna mršavljenja prema ovoj dijeti leži u pravilnom unosu ugljikohidrata i masnoća. Kao što ne valja pretjerivati ni sa čim u životu, tako ne valja ni s unosom određenih namirnica u organizam.
Dakle u ovoj se dijeti najveća pažnja daje upravo ugljikohidratima. Smatra se kako je izbor ugljikohidrata presudan, što znači da su patlidžani, tikvice, komorač i paprika dobri jer imaju nizak GI, a među loše uglljikohidrate spada pivo, bijeli krumpir, bijeli kruh, rafinirane žitne pahuljice, krupica, glukoza, bijela riža, kuhana mrkva, voćni jogurt i mnogi drugi.
Bitno je napomenuti kako ova metoda predstavlja nutricionistički koncept usmjeren prema onim ljudima koji žele trajno i učinkovito smanjiti težinu te reducirati rizik od srčanih bolesti i spriječiti dijabetes.
Želite li se pridržavati ove dijete možemo vam dati par natuknica. Što se tiče namirnica držite se onih koji imaju nizak GI.
Puretina u umaku od vrhnja:
- puretina
- vrhnje
- začini
- povrće
Uzmete puretinu i okrenete je par puta na tavi nakon čega dodate vrhnje i malo začina. U međuvremenu skuhate malo povrća i sve zajedno pomiješate.