U zadnje vrijeme obožavam raditi kruh, volimo ga jesti, a uz ovakvu inačicu neće vam trebati (skoro) ništa sa strane. Dobro, možda malo šukice, sira i/ili kobasice, ali s obzirom na to da se radi o mliječnom kruhu s dodatkom začina možete slobodno uživati u bogatstvu njegovih okusa bez ikakvih priloga.
Recept za mliječni kruh s češnjakom i peršinom
Sastojci za kruh
- 500 g brašna
Pola vrećice instant kvasca
1 žličica soli
2 žlilice šećera
50 g maslaca
300 ml mlijeka
Sastojci za punjenje
- 50 g lista peršina
3-4 češnja češnjaka
50 ml maslinovog ulja (ili možete koristiti 75 g omekšalog maslaca)
Priprema kruha
- Za kruh promiješajte sve suhe sastojke, pa napravite udubljenje u sredini. Uspite mlako mlijeko i otopljeni maslac. Miksajte nastavcima za tijesto par minuta.
- Ostavite na toplom da se diže, mora udvostručiti volumen.
- Prebacite na radnu površinu koju ste posuli brašnom i malo ga premijesite.
- Valjkom razvaljajte u pravokutnik dužine kalupa i debljine cca 1 cm.
- Premažite punjenjem koje ste posebno izmješali u zdjelici i zarolajte.
- Možete ga odmah staviti u kalup obložen papirom za pečenje, a možete i prerezadi roladu pa ispreplesti jedaan “krak” preko drugoga.
- Pecite u zagrijanoj pećnici prvo na 220°C otprilike 10 minuta, pa smanjite pećnicu na 170ºC i pecite još 25 min.
- Izvadite iz kalupa, možete ga premazati kistom s malo maslinovog ulja i ohladite.
To je to! Uživajte u kruhu koji je bogat okusima, a koji se priprema lakše nego što možete zamisliti. Dobar tek!
Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.