• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Mliječni kruh s češnjakom i peršinom
mliječni kruh s češnjakom i peršinom

Mliječni kruh s češnjakom i peršinom

Objavljeno: 11.06.2019. Autor: Irena Gavran

U zadnje vrijeme obožavam raditi kruh, volimo ga jesti, a uz ovakvu inačicu neće vam trebati (skoro) ništa sa strane. Dobro, možda malo šukice, sira i/ili kobasice, ali s obzirom na to da se radi o mliječnom kruhu s dodatkom začina možete slobodno uživati u bogatstvu njegovih okusa bez ikakvih priloga.

Recept za mliječni kruh s češnjakom i peršinom

kruh s češnjakom i peršinom

Sastojci za kruh

  • 500 g brašna
    Pola vrećice instant kvasca
    1 žličica soli
    2 žlilice šećera
    50 g maslaca
    300 ml mlijeka

Sastojci za punjenje

  • 50 g lista peršina
    3-4 češnja češnjaka
    50 ml maslinovog ulja (ili možete koristiti 75 g omekšalog maslaca)

Priprema kruha

  1. Za kruh promiješajte sve suhe sastojke, pa napravite udubljenje u sredini. Uspite mlako mlijeko i otopljeni maslac. Miksajte nastavcima za tijesto par minuta.
  2. Ostavite na toplom da se diže, mora udvostručiti volumen.
  3. Prebacite na radnu površinu koju ste posuli brašnom i malo ga premijesite.
  4. Valjkom razvaljajte u pravokutnik dužine kalupa i debljine cca 1 cm.
  5. Premažite punjenjem koje ste posebno izmješali u zdjelici i zarolajte.
  6. Možete ga odmah staviti u kalup obložen papirom za pečenje, a možete i prerezadi roladu pa ispreplesti jedaan “krak” preko drugoga.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici prvo na 220°C otprilike 10 minuta, pa smanjite pećnicu na 170ºC i pecite još 25 min.
  8. Izvadite iz kalupa, možete ga premazati kistom s malo maslinovog ulja i ohladite.

Mliječni kruh s peršinom i češnjakom

To je to! Uživajte u kruhu koji je bogat okusima, a koji se priprema lakše nego što možete zamisliti. Dobar tek!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

Čokoladni kolac

Turbo jednostavan čoko kolač

Nedjelja je dan za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući. Savršeni kolač zadovoljit će svakog čokoljupca.. Ma svakog slatkoljupca. Što …

Kolač od maka

Možemo reći kako danas postoji velik broj kolača u kojima možemo uživati. Međutim među tim kolačima postoje i oni koji možda nemaju toliki broj obožavatelja, ali zato prednjače svojim specifičnim i prije svega …

Kompot od jabuka

Svi smo sigurno barem jednom u životu imali priliku isprobati kompot od jabuka. Neki se nisu previše oduševili, a mnogima je ovo jelo izvrsno osvježenje za vruće ljetne dane. Kompot se može raditi od svježeg ili …

Prethodna objava: « Mažuran
Sljedeća objava: Brzi čokoladni kolač s tikvicama čokoladni kolač s tikvicama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.