• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Mliječni kruh s češnjakom i peršinom
mliječni kruh s češnjakom i peršinom

Mliječni kruh s češnjakom i peršinom

Objavljeno: 11.06.2019. Autor: Irena Gavran

U zadnje vrijeme obožavam raditi kruh, volimo ga jesti, a uz ovakvu inačicu neće vam trebati (skoro) ništa sa strane. Dobro, možda malo šukice, sira i/ili kobasice, ali s obzirom na to da se radi o mliječnom kruhu s dodatkom začina možete slobodno uživati u bogatstvu njegovih okusa bez ikakvih priloga.

Recept za mliječni kruh s češnjakom i peršinom

kruh s češnjakom i peršinom

Sastojci za kruh

  • 500 g brašna
    Pola vrećice instant kvasca
    1 žličica soli
    2 žlilice šećera
    50 g maslaca
    300 ml mlijeka

Sastojci za punjenje

  • 50 g lista peršina
    3-4 češnja češnjaka
    50 ml maslinovog ulja (ili možete koristiti 75 g omekšalog maslaca)

Priprema kruha

  1. Za kruh promiješajte sve suhe sastojke, pa napravite udubljenje u sredini. Uspite mlako mlijeko i otopljeni maslac. Miksajte nastavcima za tijesto par minuta.
  2. Ostavite na toplom da se diže, mora udvostručiti volumen.
  3. Prebacite na radnu površinu koju ste posuli brašnom i malo ga premijesite.
  4. Valjkom razvaljajte u pravokutnik dužine kalupa i debljine cca 1 cm.
  5. Premažite punjenjem koje ste posebno izmješali u zdjelici i zarolajte.
  6. Možete ga odmah staviti u kalup obložen papirom za pečenje, a možete i prerezadi roladu pa ispreplesti jedaan “krak” preko drugoga.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici prvo na 220°C otprilike 10 minuta, pa smanjite pećnicu na 170ºC i pecite još 25 min.
  8. Izvadite iz kalupa, možete ga premazati kistom s malo maslinovog ulja i ohladite.

Mliječni kruh s peršinom i češnjakom

To je to! Uživajte u kruhu koji je bogat okusima, a koji se priprema lakše nego što možete zamisliti. Dobar tek!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

Panna cotta recepti

Želite li kušati nešto malo drugačije? Imamo pravu poslasticu, poznatu već neko vrijeme, ali možda ne tako proširenu kao ostali deserti. Naravno pričamo o ukusnoj kremi koja svojim nevjerojatnim sastojcima doprinosi …

kikiriki kakao torta

Kikiriki kakao torta

Čokolada i kikiriki maslac su baš dobitna kombinacija, još kad su spojeni u jednu finu tortu dobijete pravu eksploziju okusa. Kakao biskvit za ovu tortu, iako je bez jaja, jako je sočan i pun okusa. Krema je na bazi …

knedle sa šljivama

Knedle od šljiva

Knedle od šljiva su zasigurno ukusan desert koji vam je znala poslužiti i vaša baka i bude lijepa sjećanja. Ako ih do sada nikada niste radili donosimo recept u koji ćete se zaljubiti i nećete ga se moći zasititi. Knedle …

Prethodna objava: « Mažuran
Sljedeća objava: Brzi čokoladni kolač s tikvicama čokoladni kolač s tikvicama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.