• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Kremasto savršenstvo – Mileram kocke
mileram kocke

Kremasto savršenstvo – Mileram kocke

Objavljeno: 23.04.2019. Autor: Irena Gavran

Sigurno vam se dogodilo da kupujete ona xxl pakiranja koja ne stignete potrošiti. Meni se to prečesto događa pogotovo kad su u pitanju mliječni proizvodi. Tako je nastao ovaj kolač, koji je oduševio sve ukućane i goste. Ako smijem napomenuti, slobodno poduplajte smjesu… 😉

Recept za Mileram kocke

Mileram kocke

Sastojci za kore

  • 225 g glatkog brašna
  • 20 g šećera u prahu
  • 115 g hladnog maslaca
  • Pola praška za pecivo
  • 2 žličice mlijeka
  • 3 žumanjka

Priprema kora

  1. Tijesto možete napraviti u multipraktiku tako da ubacite sve sastojke i pustite čudo da odradi svoje.
  2. Ako radite ručno, onda u posudu stavite brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, pa mu dodajte hladni maslac narezan na kockice.
  3. Prstima mijesite razbijajući maslac, dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama.
  4. Dodajte ostale sastojke i kratko zamijesite.
  5. Tijesto podijelite u dva jednaka dijela, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na hlađenje bar 3 sata.
  6. Tijesto možete napraviti i par dana ranije, pa koristiti kad zatreba.

Sastojci za fil

  • 3 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 600 g milerama
  • 2 pudinga od vanilije

Priprema fila

*Najbolje je kad su sastojci sobne temperature.

  1. Bjeljanke sa prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, a zatim dodavajte žlicu po žlicu šećera miksajući bez stajanja.
  2. Puding promiješajte sa par žličica milerama kako bi razbili grudice, a zatim sjedinite sa ostatkom milerama.
  3. Mileram izmiješajte i sjedinite s bjelancima, s tim da bijelanjke umiješajte lagano špatulom u tri navrata.
  4. Pleh dimenzija 30×20 obložite papirom za pečenje, pa narendajte prvu polovicu tijesta.
  5. Malo poravnajte prstima i popunite praznine, a zatim istresite fil.
  6. Na fil narendajte drugu polovicu tijesta.
  7. Kolač pecite u zagrijanoj pećnici 170ºC s ventilacijom i pecite 50ak min.

Mileram kocke s jagodama

Poslužite sa sezonskim voćem ili, ako vam je draže, prije drugog tijesta pospite sa šakom malina, borovnica, kupina, višanja… I pecite skupa. U slast!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Dalmatinske fritule

Osim poznatih uštipaka u kojima još uvijek znamo uživati kada se nađemo na selu, postoje i drugi stariji recepti koji nam izazivaju slinu na usta. Pritom naravno mislimo na razne varijacije koje se rade od tijesta. Tu …

torta od malina i čokolade

Torta od malina i čokolade

Danas za vas imam ukusan i osvježavajuć desert inspiriran toplim i sunčanim danom! Kremasti sloj čokolade i ukusne maline čine okus ove sočne torte gotovo savršenim. Recept za tortu od malina i čokolade Sastojci za …

briosi

Brioši

Ponekad za kolače nije potrebna krema da bi mogli uživati nego dodatak drugih namirnica. Tako je i s briošima. Ovaj lagani francuski slatki kruh, mekane je i spužvaste teksture. Izvrsno se slaže uz slatke namaze i tople …

Prethodna objava: «zdrava pinca Zdrave mini uskrsne pince
Sljedeća objava: Slani tart sa šunkom i sirom slani tart»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.