Volite li jesti mljeveno meso? Ako ste i vi jedan od zaljubljenika u razne varijacije mljevenog mesa, onda će vas oduševiti vijest kako postoji još jedno jelo koje možete poslužiti za ručak. Radi se o čudesnim mesnim uštipcima u kojima će uživati najmlađi i oni stariji. Pripremite se za ukusan obrok i delikatesu koju ćete ponovno htjeti napraviti.
Jeste li ikada radili polpete i pljeskavice? Mesni uštipci se po načinu pripreme nalaze između ova dva jela i dobro je što nisu komplicirani, a tijekom pripreme ne morate prljati puno posuđa kao što je to slučaj kod klasičnog pohanja mesa.
Provjerite imate li sve potrebne sastojke i krenite s pripremom jela. Važno je da pomiješate sve sastojke poput kiselog vrhnja, brašna, jaja, mljevenog mesa, sitno nareznog luka, vode te malo soli i papra.
U međuvremenu zagrijete ulje na koje stavljate peći uštipke. Njih možete oblikovati tako što ćete ih vaditi sa žlicom i uranjati u ulje. Kada ste ih uronili u vruće ulje pričekajte dok ne porumene s jedne i druge strane. Na kraju ih izvadite i ocijedite masnoću papirnatim ručnikom.
Za mesne uštipke vam je potrebno:
- 3 jaja
- 50 g mljevenog mesa
- malo soli
- malo papra
- 1 žlica kiselog vrhnja
- pola luka (sitno narezanog)
- 3 žlice brašna
- 1 šalica vode
Autor: S.Š., Foto: Paul_Brighton/Shutterstock