• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Mesni uštipci
mesni uštipci

Mesni uštipci

Objavljeno: 15.05.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li jesti mljeveno meso? Ako ste i vi jedan od zaljubljenika u razne varijacije mljevenog mesa, onda će vas oduševiti vijest kako postoji još jedno jelo koje možete poslužiti za ručak. Radi se o čudesnim mesnim uštipcima u kojima će uživati najmlađi i oni stariji. Pripremite se za ukusan obrok i delikatesu koju ćete ponovno htjeti napraviti.

mesni uštipci

Jeste li ikada radili polpete i pljeskavice? Mesni uštipci se po načinu pripreme nalaze između ova dva jela i dobro je što nisu komplicirani, a tijekom pripreme ne morate prljati puno posuđa kao što je to slučaj kod klasičnog pohanja mesa.

Provjerite imate li sve potrebne sastojke i krenite s pripremom jela. Važno je da pomiješate sve sastojke poput kiselog vrhnja, brašna, jaja, mljevenog mesa, sitno nareznog luka, vode te malo soli i papra.

U međuvremenu zagrijete ulje na koje stavljate peći uštipke. Njih možete oblikovati tako što ćete ih vaditi sa žlicom i uranjati u ulje. Kada ste ih uronili u vruće ulje pričekajte dok ne porumene s jedne i druge strane. Na kraju ih izvadite i ocijedite masnoću papirnatim ručnikom.

Za mesne uštipke vam je potrebno:

  • 3 jaja
  • 50 g mljevenog mesa
  • malo soli
  • malo papra
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • pola luka (sitno narezanog)
  • 3 žlice brašna
  • 1 šalica vode

Autor: S.Š., Foto: Paul_Brighton/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Čokoladni kolač

Kada malo bolje pogledamo čokolada je postala zaista nezaobilazna namirnica praktički u svim slasticama, a pritom naravno mislimo na brojne kolače, torte, pa čak i napitke. Koliko je popularna svjedoči činjenica da velik …

frape od jagode

Osvježavajući frape (smoothie) s jagodama

Kad se živa u termometru krene penjati sve više i više, vrijeme je da se rashladite ukusnim međuobrokom ili desertom. Znamo da što je toplije da nam se sve manje preko dana jede topla i masna hrana. Želimo nešto …

Prethodna objava: «marinirane srdele Marinirane srdele
Sljedeća objava: Musaka od patlidžana musaka od patlidžana»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.