• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Mesni uštipci
mesni uštipci

Mesni uštipci

Objavljeno: 15.05.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li jesti mljeveno meso? Ako ste i vi jedan od zaljubljenika u razne varijacije mljevenog mesa, onda će vas oduševiti vijest kako postoji još jedno jelo koje možete poslužiti za ručak. Radi se o čudesnim mesnim uštipcima u kojima će uživati najmlađi i oni stariji. Pripremite se za ukusan obrok i delikatesu koju ćete ponovno htjeti napraviti.

mesni uštipci

Jeste li ikada radili polpete i pljeskavice? Mesni uštipci se po načinu pripreme nalaze između ova dva jela i dobro je što nisu komplicirani, a tijekom pripreme ne morate prljati puno posuđa kao što je to slučaj kod klasičnog pohanja mesa.

Provjerite imate li sve potrebne sastojke i krenite s pripremom jela. Važno je da pomiješate sve sastojke poput kiselog vrhnja, brašna, jaja, mljevenog mesa, sitno nareznog luka, vode te malo soli i papra.

U međuvremenu zagrijete ulje na koje stavljate peći uštipke. Njih možete oblikovati tako što ćete ih vaditi sa žlicom i uranjati u ulje. Kada ste ih uronili u vruće ulje pričekajte dok ne porumene s jedne i druge strane. Na kraju ih izvadite i ocijedite masnoću papirnatim ručnikom.

Za mesne uštipke vam je potrebno:

  • 3 jaja
  • 50 g mljevenog mesa
  • malo soli
  • malo papra
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • pola luka (sitno narezanog)
  • 3 žlice brašna
  • 1 šalica vode

Autor: S.Š., Foto: Paul_Brighton/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

cobbler od nektarina

Cobbler s nektarinama

Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme. Zato vam pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Ali ja koristim sve načine da ubrzam vrijeme …

klasični biskvit

Recept za klasični biskvit s kojim ne možete pogriješiti

Pečenje kolača ili torte ponekad zna biti prava znanost, a jedan od prvih koraka tog procesa je izrada biskvita. Biskvit je osnova svakog kolača ili torte i on mora biti kompaktan, sočan i mekan. Kako bi se to postiglo, …

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina slobodno prilagodite sebi i svom ukusu. Recept za šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom Sastojci za palačinke: …

Prethodna objava: «marinirane srdele Marinirane srdele
Sljedeća objava: Musaka od patlidžana musaka od patlidžana»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.