• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Mesna rolada

Mesna rolada

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Ako nas je nešto zaista veselilo kad smo trebali ići na ručak, tada je to zasigurno bila mesna rolada koja je sadržavala sve nama omiljene sastojke koje smo voljeli jesti. Pritom mislimo na mljeveno meso, paradajz, odnosno pasiranu rajčicu, jaje i razno povrće.

Mesna rolada, Foto: Photoxpress.com

Mesna rolada jedno je od onih jela koje se možda čini kompliciranima, ali kada malo bolje pogledate dovoljno je malo truda i želje kako bi se napravilo omiljeno jelo iz djetinjstva. Dakle mesna rolada idealna je kombinacija za ručak, za sve vaše voljene koje ste htjeli iznenaditi.

Mesna rolada:

  • 400 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 jaje
  • 4 kuhana jaja
  • 100 g sira gauda
  • 2 žlice ulja
  • malo vegete
  • sol
  • papar
  • 1 šnita kruha

Prvo uzmete dvije šnite kruha koje potom namočite u vodi te pustite da malo odstoje. Zatim uzmete sitno narezani luk kojeg popržite na ulju, nakon čega uzmete mljeveno meso, kojem dodate poprženi luk, kruh, razmućeno jaje te malo ulja.

Nakon što stvorite jednoličnu smjesu, pospete krušne mrvice te izvadite meso iz posude te ga razvaljate na debljinu 2 cm. U sredinu stavite 4 skuhana jaja i zarolate roladu, koju potom stavite peći na 180 stupnjeva.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

torta od sira

Cheesecake s višnjama

Ako želite desert bez pečenja tada je cheesecake sa višnjama pravo rješenje. Ova poslastica oduševljava mlade i starije, a može se jesti u bilo koje doba godine. Osvježavajući okus deserta odvest će vas u neke daleke …

torta od malina

Neodoljivo brza torta od malina

Vjerojatno ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije probala nešto slatko, a pritom najviše mislimo na kolače i torte. Probali bi sve te slatke divote, no kad se maline spoje s pregrštom osvježavajuće kreme i …

panna cotta

2 recepta za desert koji oduševljava: Panna cotta

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije barem jednom uzdahnula pri pogledu na ovaj izgledom savršen desert. Panna Cotta je klasičan talijanski desert koji se priprema od nekoliko sastojaka koje većina nas ima kod kuće. …

Prethodna objava: « Kupus na paradajzu
Sljedeća objava: Popečci od tikvica »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.