Ako nas je nešto zaista veselilo kad smo trebali ići na ručak, tada je to zasigurno bila mesna rolada koja je sadržavala sve nama omiljene sastojke koje smo voljeli jesti. Pritom mislimo na mljeveno meso, paradajz, odnosno pasiranu rajčicu, jaje i razno povrće.
Mesna rolada jedno je od onih jela koje se možda čini kompliciranima, ali kada malo bolje pogledate dovoljno je malo truda i želje kako bi se napravilo omiljeno jelo iz djetinjstva. Dakle mesna rolada idealna je kombinacija za ručak, za sve vaše voljene koje ste htjeli iznenaditi.
Mesna rolada:
- 400 g mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 jaje
- 4 kuhana jaja
- 100 g sira gauda
- 2 žlice ulja
- malo vegete
- sol
- papar
- 1 šnita kruha
Prvo uzmete dvije šnite kruha koje potom namočite u vodi te pustite da malo odstoje. Zatim uzmete sitno narezani luk kojeg popržite na ulju, nakon čega uzmete mljeveno meso, kojem dodate poprženi luk, kruh, razmućeno jaje te malo ulja.
Nakon što stvorite jednoličnu smjesu, pospete krušne mrvice te izvadite meso iz posude te ga razvaljate na debljinu 2 cm. U sredinu stavite 4 skuhana jaja i zarolate roladu, koju potom stavite peći na 180 stupnjeva.