• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Meko kuhana jaja
meko kuhana jaja

Meko kuhana jaja

Objavljeno: 02.06.2014. Autor: Sanja Štetić

Znate li da je doručak najvažniji obrok u danu i da ga nikako ne bi smjeli izbjegavati? Koliko je važno imati jutarnji obrok, isto tako je potrebno obogatiti ga važnim namirnicama koje obiluju potrebnim nutrijentima zbog čega ćete se bolje osjećati. Od svih namirnica koje ljudi vole konzumirati ujutro, jaja se nalaze na samom vrhu.

meko kuhana jaja

Kako jedete jaja? Volite li ih radije okrenuti na tavi zajedno s povrćem i uživati u fritaji ili ste jedan od onih koji više voli tradicionalan način spremanja, a to su tvrdo ili mekano kuhana jaja. Ukoliko volite meko kuhana jaja, slijedi jednostavan način kako skuhati jaje, a da vam pritom ne pukne ljuska.

Prvo trebate zagrijati vodu. Pazite da posuda u kojoj kuhate nije velika kako vam jaja ne bi pukla dok se kuhaju. Kada je voda proključala uzmite i stavite jaja te pustite da se kuhaju do 5 minuta. Budite pažljivi dok ih vadite, a možete ih servirati u posebnoj čaši u ljusci.

Za meko kuhana jaja vam je potrebno (kada kuhate za više osoba):

  • 9 jaja
  • 0,9 dcl vode

Autor: S.Š., Foto: mythja/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa

Posljednjih godina u Hrvatskoj se obilježavanje Valentinova kao dana zaljubljenih uglavnom veže uz utjecaj zapadnjačke „kulture“ konzumerizma. Ali u jednom dijelu lijepe naše, iz ranijih dana postoji jedan drugačiji …

limun ploske

Limun ploške

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa od jaja, šećera, rastopljenoga maslaca, ribane korice limuna i mlijeka umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte svaki na cca pola centimetra …

rolada od kestena

Rolada od kestena s čokoladom

Kesten je jesenji plod, od kojeg se prave izvrsni kolači. Bogat vitaminom C, malim postotkom masti te vlaknima trebao bi svakodnevno biti na našem meniju. Vrlo je popularan u bezglutenskoj prehrani jer ne sadrži gluten. …

Prethodna objava: «musaka od patlidžana Musaka od patlidžana
Sljedeća objava: Minestrone juha minestrone juha»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.