Znate li da je doručak najvažniji obrok u danu i da ga nikako ne bi smjeli izbjegavati? Koliko je važno imati jutarnji obrok, isto tako je potrebno obogatiti ga važnim namirnicama koje obiluju potrebnim nutrijentima zbog čega ćete se bolje osjećati. Od svih namirnica koje ljudi vole konzumirati ujutro, jaja se nalaze na samom vrhu.
Kako jedete jaja? Volite li ih radije okrenuti na tavi zajedno s povrćem i uživati u fritaji ili ste jedan od onih koji više voli tradicionalan način spremanja, a to su tvrdo ili mekano kuhana jaja. Ukoliko volite meko kuhana jaja, slijedi jednostavan način kako skuhati jaje, a da vam pritom ne pukne ljuska.
Prvo trebate zagrijati vodu. Pazite da posuda u kojoj kuhate nije velika kako vam jaja ne bi pukla dok se kuhaju. Kada je voda proključala uzmite i stavite jaja te pustite da se kuhaju do 5 minuta. Budite pažljivi dok ih vadite, a možete ih servirati u posebnoj čaši u ljusci.
Za meko kuhana jaja vam je potrebno (kada kuhate za više osoba):
- 9 jaja
- 0,9 dcl vode
Autor: S.Š., Foto: mythja/Shutterstock