• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Marinirane srdele
marinirane srdele

Marinirane srdele

Objavljeno: 08.05.2014. Autor: Sanja Štetić

Jeste li spremni za pravi dalmatinski specijalitet koji će dobro doći kao zamjena uobičajenim jelima koje ste dosada posluživali za predjelo? Vaši će ukućani biti oduševljeni vašim izborom jela s kojim ćete moći osjetiti čaroliju mora. Marinirane srdele smatraju se uobičajenim jelom za južne krajeve u kojima sada i vi možete uživati.

marinirane srdele

Ponekad je teško odlučiti se za jelo kojim ćete dočekati goste. U takvim situacijama najbolje pomaže snalažljivost i pronalazak jela koje će doći kao pravo osvježenje ne samo vama nego i vašim ukućanima.

Ako još niste nabavite srdele, a ne volite ih čistiti, bilo bi dobro kada bi vam to napravili u ribarnici. Ovako ćete već imati spremnu ribu.

Za sve one koji nemaju problema sa čišćenjem srdelama je potrebno maknuti glavu i očistiti utrobu. Kada ste ih očistili pootrebno ih je oprati i osušiti krpom te marinirati u papru, soli, ulju i ispeći na gradelama ili u pećnici.

Pečene srdele treba složiti u posebnu posudu i pripremiti umak uz pomoć kojeg ćete ih još jednom marinirati. Na zagrijanom ulju popržite češnjal, luk i malo peršina. Maknite tavu s vatre i dodajte malo lovora i nastrugane limunove korice. Ulijte octa i sve dobro promiješajte.

Prelijte srdele marinadom i ostavite ih na hladnom mjestu. Držite ih tako nekoliko dana, a ako želite možete ih poslužiti i nakon 24 sata. Na vama je da odlučite koliko želite da bude jaka marinada.

Za marninirane srdele vam je potrebno:

  • 2,5 dcl maslinovog ulja
  • 1 kg srdela
  • 1,5 dcl vinskog octa
  • 1 limun
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • malo peršina
  • sol
  • papar
  • 2 lista lovora

Autor: S.Š., Foto: lsantilli/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Domaći zdravi keksi od raženog brašna

Odlučila sam s vama podijeliti recept za domaće kekse koje možete izraditi sami i uz sve to jako su ukusni i zdravi. Osmislila sam samo za vas kombinaciju sastojaka koji će vam pružiti u jednom keksu sve one dobre …

čokoladni keksići

Savršeno čokoladni keksi

Kekse već duže vrijeme smatramo svakodnevnim, nezaobilaznim desertom, a tu, naravno, podrazumijevamo čokoladne kekse, čajne kekse i sve ostale koje možete naći i kupiti u trgovinama. Mogućnosti su beskrajne. Čokoladni …

Američki klasik: brownies

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije čula za ovaj kolač, a ako kojim slučajem niste, radi se o tradicionalnom američkom kolaču (nedavno smo imali i recept za klasične američke chocolate chip cookies) koji je …

Prethodna objava: «čokoladna rolada Mačje oči
Sljedeća objava: Mesni uštipci mesni uštipci»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.