• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Marinirane srdele
marinirane srdele

Marinirane srdele

Objavljeno: 08.05.2014. Autor: Sanja Štetić

Jeste li spremni za pravi dalmatinski specijalitet koji će dobro doći kao zamjena uobičajenim jelima koje ste dosada posluživali za predjelo? Vaši će ukućani biti oduševljeni vašim izborom jela s kojim ćete moći osjetiti čaroliju mora. Marinirane srdele smatraju se uobičajenim jelom za južne krajeve u kojima sada i vi možete uživati.

marinirane srdele

Ponekad je teško odlučiti se za jelo kojim ćete dočekati goste. U takvim situacijama najbolje pomaže snalažljivost i pronalazak jela koje će doći kao pravo osvježenje ne samo vama nego i vašim ukućanima.

Ako još niste nabavite srdele, a ne volite ih čistiti, bilo bi dobro kada bi vam to napravili u ribarnici. Ovako ćete već imati spremnu ribu.

Za sve one koji nemaju problema sa čišćenjem srdelama je potrebno maknuti glavu i očistiti utrobu. Kada ste ih očistili pootrebno ih je oprati i osušiti krpom te marinirati u papru, soli, ulju i ispeći na gradelama ili u pećnici.

Pečene srdele treba složiti u posebnu posudu i pripremiti umak uz pomoć kojeg ćete ih još jednom marinirati. Na zagrijanom ulju popržite češnjal, luk i malo peršina. Maknite tavu s vatre i dodajte malo lovora i nastrugane limunove korice. Ulijte octa i sve dobro promiješajte.

Prelijte srdele marinadom i ostavite ih na hladnom mjestu. Držite ih tako nekoliko dana, a ako želite možete ih poslužiti i nakon 24 sata. Na vama je da odlučite koliko želite da bude jaka marinada.

Za marninirane srdele vam je potrebno:

  • 2,5 dcl maslinovog ulja
  • 1 kg srdela
  • 1,5 dcl vinskog octa
  • 1 limun
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • malo peršina
  • sol
  • papar
  • 2 lista lovora

Autor: S.Š., Foto: lsantilli/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Galette sa smokvama

Galette sa smokvama – bez glutena

Danas vam donosim jedan recept koji je, zbog jednostavnosti pripreme, savršen za vruće ljetne dane kad vam se ne da pripremati nešto komplicirano, a želite uživati u savršenstvu okusa. Obožavam Galette u svim …

Cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama koji se topi u ustima

Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem. Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako …

banana split

Banana split

Banana split jedna je od onih slastica koje svi pokušaju napraviti čim za nju saznaju. Vrlo je jednostavan desert, gotov u trenu, lijepo izgleda i imate osjećaj da ste pojeli i voćku, a ne samo sladoled. Može se raditi …

Prethodna objava: «čokoladna rolada Mačje oči
Sljedeća objava: Mesni uštipci mesni uštipci»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.